Blu-ray review creatieve uitspatting 'Under the Silver Lake'

Van It Follows-regisseur David Robert Mitchell.

Bekijk de afbeeldingRegie: David Robert Mitchell | Cast: Andrew Garfield (Sam), Riley Keough (Sarah), Jimmi Simpson (Allen), Riki Lindhome (The Actress), Topher Grace (Man at Bar), Sydney Sweeney (Shooting Star), Zosia Mamet (Troy), Callie Hernandez (Millicent Sevence), Grace Van Patten (Balloon Girl), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Bioscooprelease: 09.08.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

De liefhebber van It Follows uit 2014 keek vast uit naar de volgende film van regisseur David Robert Mitchell. Dit werd echter geen horrorfilm, maar een dramakomedie met onder meer Andrew Garfield en Riley Keough. Het eindresultaat pakte waarschijnlijk iets anders uit dan de regisseur en vele anderen hadden gehoopt en verwacht. De ontvangst was erg wisselend en financieel gezien was de film sowieso een flop. Toch jammer, aangezien Under the Silver Lake veel vermakelijke en creatieve momenten biedt.

Remain in Light bracht Under The Silver Lake - goed voor slechts zo'n $2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In het $8,5 miljoen kostende Under The Silver Lake maakt de jonge Sam kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah. Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875891 | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Under The Silver Lake zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant toont de opvallende filmposter. De achterkant lijkt te voorspellen dat er geen extra's zijn opgenomen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Remain in Light heeft een prachtige High Definition-transfer opgeleverd. Het beeld is haarscherp, met echt prachtige natuurlijke kleuren. Het maakt de film een genot om naar te kijken. Het mag ook wel voorbeeldmateriaal genoemd worden. Top!

Geluid

De muziek in de film werd opgeleverd door Disasterpeace. Hij deed dit ook al bij It Follows. De muzikant en componist richt zich normaal gesproken op games en dat is ook zeker te horen. De standaard DTS-HD 5.1 laat het werk van Disasterpeace prima uit de surround speakers komen en het geheel is net als de film zo nu en dan lekker creatief.

Bonusmateriaal

Deze schijf biedt enkel de Franse en Nederlandse uitgave van de film. Verwacht dus geen extra's over de totstandkoming van Under the Silver Lake. Hieronder de clip 'piano man':


Creatieve uitspatting voor de liefhebber

Under the Silver Lake was er zeker eentje om naar uit te kijken, maar op een zeker ogenblik verscheen de titel een beetje buiten beeld. Dit komt waarschijnlijk doodat de film zich - in tegenstelling tot It Follows - richt op een kleinere doelgroep. Regisseur David Robert Mitchell lijkt voor nu even een break te hebben, aangezien er op dit moment geen nieuwe projecten achter zijn naam staan. Tot die tijd is Under the Silver Lake een aanrader als je iets anders wilt.

NieuwsFilm

meest populair