'Star Wars'-acteur scoort belangrijke rol in sci-fi epos 'Dune'

'Star Wars'-acteur scoort belangrijke rol in sci-fi epos 'Dune'

Oscar Isaac blijft goede keuzes maken!

Oscar Isaac (Ex Machina, Star Wars: The Last Jedi) zal zo goed als zeker de belangrijke rol van Duke Leto Atreides spelen in Denis Villeneuve's verfilming van Frank Herberts sci-fi boek Dune, voor Legendary Pictures.

Duke Leto Atreides is de vader van hoofdpersonage Paul (Timothee Chalamet). Het betreft een kleine, doch belangrijke rol in het boek, maar wellicht dat zijn aandeel groter is in de film. Jurgen Prochnow speelde de rol eerder in de verfilming van David Lynch uit de jaren '80 en William Hurt was als Atreides te zien in de miniserie van Syfy uit 2000.

Dune speelt zich af in de verre toekomst en laat zien hoe Paul Atreides en zijn familie heersen over een woestijnplaneet genaamd Arrakis. Het is de enige planeet waar de zeer waardevolle 'spice melange' wordt geproduceerd. Deze spice wordt gebruikt als brandstof voor ruimtevaart, dus is ook zeer gewild bij andere families van adel.

De cast van Dune bestaat naast de eerder genoemde Isaac en Chalamet uit namen als Charlotte Rampling, Rebecca Ferguson, Dave Bautista en Stellan Skarsgard. Het script werd geschreven door Villeneuve, Eric Roth en Jon Spaihts. Villeneuve produceert daarnaast samen met Mary Parent en Cale Boyter.

NieuwsFilm

meest populair