'Jessica Chastain hekelt seksistische babykleding'

Iedereen kan een astronaut of wetenschapper worden!

Hollywoodactrice Jessica Chastain (It: Chapter Two, X-Men: Dark Phoenix) kreeg in november haar eerste kindje. Toen ze onlangs babykleding aan het winkelen was in een warenhuis, ergerde Chastain zich aan de seksistische ontwerpen, zo liet ze haar fans weten via Instagram.

Jessica Chastain (41) ging eerder deze week shoppen om wat nieuwe rompertjes te kopen voor haar pasgeboren dochtertje Giulietta, die zij en haar man kregen via een draagmoeder. In de winkel werd Chastain opnieuw geconfronteerd met allerlei - in haar ogen - seksistische teksten die op kinderkleding gedrukt staan. Op de rompertjes voor jongens staan teksten als 'toekomstig wetenschapper' en 'toekomstig astronaut'. De babykleding voor meisjes is slechts versierd met kroontjes en bloemetjes.

Teleurgesteld
In een videobericht op Instagram laat Chastain weten teleurgesteld te zijn in deze ontwerpen. "Dit zijn stereotiepe uitingen", meent Chastain. "Helpt deze kleding meisjes écht aan het verwerven van een betere positie?", vraagt de actrice en uitgesproken voorvechtster van vrouwenrechten zich hardop af. Chastain denkt dat dit soort uitingen schadelijk zijn voor meisjes en hoopt op verandering. "We zijn zo gewend geraakt aan dit soort dingen, maar we moeten onszelf nu uitdagen om dit te veranderen", roept ze op.

NieuwsFilm

meest populair