Celebrity

Liam Neeson reageert op kritiek: 'Ik ben geen racist'

De acteur ligt onder vuur wegens agressief gedrag.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 11:59 in Celebrity
Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over Liam Neeson; zo had de 66-jarige acteur ooit wraak willen nemen op een zwart persoon na de verkrachting van een goede vriendin van de Taken acteur. Neeson zei o.a.: ''Ze wist niet wie het gedaan had; ze wist alleen dat het een zwarte persoon was. Daarna ben ik door diverse wijken gaan lopen met een knuppel in de hand, hopende dat ik door iemand benaderd zou worden. Ik hoopte toen dat een 'zwarte klerelijer' uit een kroeg zou komen en mij zou aanvallen om wat voor een reden dan ook. Zodat ik hem dan kon doden. Ik schaam me nog steeds voor mijn gedrag en gedachten''.Ondanks dat dit verhaal zich zo'n veertig jaar geleden heeft afgespeeld en Neeson spijt heeft van zijn acties en zich bewust is van de ernst van zijn daden, ligt de acteur al flink onder vuur op het internet; op sociale media zoals Twitter en Facebook wordt hij dan ook door heel wat mensen met de grond gelijk gemaakt. Er wordt nu zelfs een oproep gedaan tot een boycot van zijn werk. Neeson liet zich er in een recent interview opnieuw over uit en probeert nu de boel een beetje te sussen:

''In mijn laatste interview werd ik door de reporter gevraagd hoe ik mij ik kon leven in het personage dat ik speel in Cold Pursuit, een wraak verhaal. Ik dacht daardoor terug aan mijn vriendin, die zo'n veertig jaar geleden verkracht werd. Zij hield zich ongelooflijk sterk, maar ik was zo kwaad en voelde zo'n gigantische primitieve drang in me, ik wilde me gewoonweg afreageren. Vandaar mijn reactie, maar ik zag na een paar dagen in hoe misplaatst en afschuwelijk deze was. Het deed me pijn, dat ik zo heb kunnen denken en reageren.

Ik zocht hulp; ik ging praten met een priester, ik sprak erover met goede vrienden van me en ging twee uur per dag 'power wandelen' om van alle negativiteit af te komen. Maar ik ben absoluut niet racistisch; als mijn vriendin had gezegd dat het een witte man was geweest, was ik achter witte mannen aangegaan. Ik probeerde voor haar op te komen, maar ik zie in dat ik dat totaal verkeerd deed, op die afschuwelijke, middeleeuwse manier.

Ik ben geen domme man, dat is waarom mijn misplaatste reactie uiteindelijk ook zo hard bij aankwam nadat ik weer afkoeld en tot mezelf gekomen was. Gelukkig is er niks gebeurd. Uiteindelijk leidt geweld alleen maar tot meer geweld; het is nooit de juiste keuze en dat zie ik nu ook in
''.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Het wordt tijd dat mensen eens niet zo hoog trekken aan dit soort dingen. Iedereen heeft aanstaat aan alles en niemand die eens normaal naar een verhaal luistert. Als het een witte man was, dan was hij achter een willekeurige blanke aangegaan.
Alles wordt zo lekker uit z'n verband getrokken en weer een naam door het slijk gehaald

Goku32

Avatar

Jezus 40 jaar geleden wtf praten we over. Waar mensen zich niet allemaal druk over maken. Wat een onzin allemaal zeg

Frietgezicht

Avatar

Producent Lionsgate heeft inmiddels al de grote rode loper-premiere van zijn nieuwe film gecancelled.

Maac

Avatar

@Prince John
Goed filmpje. Na 3 minuten al afgezet, want het wordt al vrij snel duidelijk dat deze John Barnes bereid is eerlijk naar de situatie te kijken en hij slaat de spijker op zijn kop.
Dat dit überhaupt moet worden uitgelegd is eigenlijk al rampzalig, maar dit is helaas de tijd waarin we leven. Een tijd waarin het een groter goed is om een raskaart te trekken en anderen een label te geven dan om eerlijk naar de bedoelingen van iemand te kijken. Doodzonde.

Khalidmocro

Avatar

In mijn ogen zei die niet veel geks hij verteld gewoon eerlijk wat die dacht en op dat moment voelde .. denk dat we dat allemaal weleens denken of het nou om donkere of blanke mensen gaat chineze joden moslims christenen..

Master Of Films

Avatar

ligt de acteur al flink onder vuur op het internet; op sociale media zoals Twitter en Facebook wordt hij dan ook door heel wat mensen met de grond gelijk gemaakt.
Zeer onterecht natuurlijk. Het zegt heel veel over deze mensen. Nee, de mensheid is niet beter af dan een stelletje makke schapen en kippen zonder koppen.

Er wordt nu zelfs een oproep gedaan tot een boycot van zijn werk.
Mijn advies. Taken 2 en 3 kan je idd maar beter niet gaan kijken, maar dat is niet vanwege Liam Neeson. Die films zijn gewoon slecht.

Artificialis

Avatar

We gaan de komende jaren vanzelf een keertje leren dat alles wat op Twitter en Facebook verschijnt niet serieus genomen moet worden. Liam Neeson hoeft zich op 66 jarige leeftijd helemaal niet te verantwoorden voor wraakgevoelens die hij op 26 jarige leeftijd heeft gehad.

Bewonderenswaardig dat hij überhaupt de moeite heeft genomen om hier publiekelijk over te vertellen.

Devenace

Avatar

Mooi dat “zwarte teringlijer” weer terugkomt.

En hij spreekt over “witte mannen”

Contrast is enorm aanwezig, jammer, maar blijkbaar ziet hij zelf niet in hoe selectief hij is.

Witte mannen... #grinnik

Frietgezicht

Avatar

Hij kijkt op die pic hoe die zich nu voelt denk ik. Alsof die 2 flessen azijn in zijn mik heeft zitten.Precies hoe ik kijk bij zijn films de laatste jaren.

@ mof, ook Taken 1 is bagger.

adofmirosch

Avatar

Neeson is een veelste eerlijke man voor de huidige tijd.

Hyenas

Avatar

Sta volledig achter Neeson hierin. Hij erkent dat het fout was en het was 40 jaar geleden... Hij komt er ook volledig zelf mee en deelt gewoon eerlijk zijn mening.

Niets aan de hand.

Tycho Nestoris

Avatar

De ophef over Neeson is echt volslagen krankzinnig. Je kunt tegenwoordig ook echt niks meer delen met de buitenwereld lijkt het wel.

nieuwslaatste nieuws

meest populair