Algemeen

James Cameron werkt aan 'Alien 5'

Ooit regisseerde hij Aliens.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In gesprek met IGN heeft James Cameron aangegeven dat hij werkt aan de Alien-franchise. De regisseur van Aliens uit 1986 lijkt de franchise nieuw leven in te gaan blazen nadat Ridley Scott de reeks niet de juiste impuls wist te geven met de recente prequelfilms.

Op de vraag of hij binnenkort regisseur Neill Blomkamp (District 9, Chappie) gaat bellen met de vraag om zijn Alien-plannen weer uit de kast te halen, zei Cameron tegen de verslaggever: "Ja, daar werk ik aan, jazeker." Blomkamp wist een aantal jaar geleden een vijfde Alien-film te introduceren en niet veel later kondigde 20th Century Fox officieel aan dat de film er zou gaan komen. Het was Alien-bedenker Scott die het plan later afschoot.

Insteek als Terminator
Blomkamps Alien moest een direct vervolg worden op Camerons Aliens, het tweede deel in de reeks, en daarmee lijkt de film iets weg te hebben van het dit jaar te verschijnen Terminator: Dark Fate (werktitel), ook een vervolgfilm op het tweede deel in die franchise.

Het lijkt erop dat Cameron na de overname van Fox door Walt Disney een belangrijke rol gaat krijgen in de toekomst van een aantal filmreeksen, waaronder dus Terminator en mogelijk dus ook Alien.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Als ze ook t verhaal van Ripley en michael biehns char doen zoals blom had gepitched met die artwork zou t wel gaaf kunnen worden. Die alien breathing helm zag r gaaf uut

Devenace

Avatar

Giger is niet meer, dus ik verwacht geen opkomend weird talentje met gekke idee’tjes over het alien ras, en waar de studio even een paar miljoen in gaat stoppen met het oog op velen flops in de franchise.


Reken daarbij een “Deadpool-Ryan Reynolds traject om geld los te krijgen en vertrouwen en dan nog een beperkt budget hebben” dus een tienjaren crowdfunding studio funding decennia tegemoet zien, voor hoogstwaarschijnlijk een survival horror action paced bug hunt filmpje.


Waar ik meer fan was van de mystery in de Alien film, en in Prometheus en Covenant, zit ik niet te springen op een pulse rifle revival.(nee dat is nog geen bandje)


Ookal is een goede aanvulling meer dan welkom in de franchise, ga ik me niet verheugen op een budget beperkt struggle vervolgje dat het daglicht in 2027 zal gaan zien.
Ofzoiets.

Mav Damian

Avatar

Om eerlijk te zijn zie ik dit niet meer zitten. Eerst Terminator en nu Alien.
Men heeft al vaak geprobeerd om deze bekende franchise nieuw leven in te blazen, maar men slaagde gewoon daar niet in. Predator was zelf niet gelukt.

Sietze1983

Avatar

Ben ik dan de enige die Prometheus en convenant echt heel tof vond??
Een nieuwe Alien van blomkamp kan ik ook alleen maar toejuichen

Goku32

Avatar

Eens met Mav Damian, inderdaad ze hebben het al te vaak geprobeerd

1 predator
2 Terminator
3 alien
Ze moeten stoppen, en hele nieuwe films gaan maken gewoon

Maac

Avatar

Als Blomkamp het gaat proberen ben ik zeker enthousiast.

SunChaser

Avatar

Newt ook terug dan

Sparrow_LW

Avatar

@Sietze1983 ... nee hoor, ik ben een medestander... iig Prometheus vond ik goed, Covenant iets minder... maar ik vond ze niet slecht iig....

Devenace

Avatar

Covenant is toch gewoon tegenstrijdig in elk opzicht? Prachtig gefilmt zoals Prometheus, een groepje dat onvoorbereid een planeet betreed, zonder verkenning zonder enige vorm van beschermende kledij, een super groot stedelijk engineer wereldje dat ze gewoon links laten liggen, een android die niet eens diagnostisch wordt gecheckt maar verbaal gelooft op zijn woord, vage zaken die niet kloppen bij de android.
Dan de xeno die erop het vliegende platform prachtig uitziet, maar in de gangen van de Covenant er uitziet als een oude Deep Space Nine cgi worm, de crew die het leven van 2000 kolonisten riskeert om het redden van een paar mensen.
Al met al beide films Prometheus prachtig om te zien, maar zoveel vraagtekens en de grootste is, waarom de aanpak naar Covenant vanuit Prometheus.
Denk dat merendeel van de fans wel het verhaal van Shaw verder wou zien en niet deze afkapping.

donniebrasco

Avatar

@Devenance P'sies! Noomi Rapage paste/speelde die ook meer dan goed. Cameron geloof ik niet meer in .... Blijft inmiddels zelfs met Avatar teveel in 't verleden hangen!

EntertainmentWatcher

Avatar

Leuke films die Alien Franchise, maar ga eerst eens werken aan de True Lies Blu-ray. Die film is 25 jaar oud, mag zo langzamerhand wel eens verschijnen.

Dan kan deze daarna wel verschijnen wat mij betreft.

David Mills

Avatar

Ik heb een zwak voor de Alien franchise dus ik zeg doen. Ik vind Prometheus ook een goede film!

Civilian Supreme

Avatar

Gaan met die banaan!!!
Ik snap dat sommigen niet meer zitten te wachten op Alien, Predator of Terminator films maar dat komt voornamelijk omdat ze belabberde films afleveren. Er zit echt nog wel potentie in deze franchises.
Ik denk dat ik altijd zal blijven uitkijken naar 1 van deze films behalve die van Scott, mooi gemaakt maar wel een zooitje.
Deze film wilde ik al sinds ik de 1e 10 minuten van Alien 3 zag.

SeanDeNiro

Avatar

Wat een goed nieuws. Als Cameron zich ermee bemoeid moet het haast wel goed komen. Zin an.

Pronk47

Avatar

Die Blomkamp had Alita: Battle Angel gewoon moeten maken i.p.v Rodriguez.

Maac

Avatar

SeanDeNiro "Wat een goed nieuws. Als Cameron zich ermee bemoeid moet het haast wel goed komen. Zin an."
Ja, dat kan bijna niet anders na Alita en met de komst van de nieuwe Terminator en 4 nieuwe Avatar-films waar niemand op zit te wachten. Garantie voor succes!

Civilian Supreme

Avatar

Ik ben op zich wel blij dat Cameron zich met deze franchises bemoeit want hij krijgt wel dingen voor elkaar maar zijn invloed op de films zelf zal wel nihil zijn dus dat zijn naam ergens als producer staat zegt helemaal niks.
Het blijft zonde dat de beste man niet meer films heeft gemaakt. Hij had zelf een perfecte afsluiter voor Terminator kunnen maken in de vorm van een oorlogsfilm zoals te zien in de flashforwards, een vervolg op Aliens, een True lies 2, 3 .....en nog talloze andere films waar hij mee in verband is gebracht. Hij heeft in 30 jaar tijd echt weinig films gemaakt, 10 jaar onder water bezig geweest en nu straks bij elkaar 15 jaar bezig met Avatar.

Gigan72

Avatar

Hmmmmm ik weet het niet
Het idee van Blomkamp is zeker wel een cool idee.
Maar of het een succes wordt is nog maar de vraag
Covenant was geen succes dus de vraag is zijn de xenomorphs nog wel iets waar het publiek op zit te wachten.
Leuk dat James zich er mee gaat bemoeien maar ik wordt daar niet xo warm van.
Volgens bronnen op het web gaat Alita niets worden.
Van wat we nu weten en gezien hebben van de nieuwe Terminator film ziet het er ook uit als Termiflop.
En hij zelf is bezig met die Avatar crap .
En vergeet niet als James wat zegt dat het nog jaren duurt voor het misschien gemaakt gaat worden...


Maar goed.
"James Cameron doesn't do what James Cameron does for James Cameron. James Cameron does what James Cameron does because James Cameron is... James Cameron."

Sunspot

Avatar

Zie liever Engineers, maar is Scott niet van plan, is verliefd op DAvid volgens mij.

Doe dan maar Alien 5! Weaver ook terug, Biehn, ja, let's do it!

chefry1983

Avatar

Prima vermakelijke films. Maar ze werden per deel wel minder van kwaliteit.
Weer een deel bewijst maar eens te meer dat er creatieve armoede heerst.

nieuwslaatste nieuws

meest populair