Celebrity

James Cameron heeft stevige kritiek op 'Aquaman'

De 'Avatar' regisseur neemt geen blad voor de mond.

door Wouter Drummen om 11:32 in Celebrity
Aquaman wist hoge ogen te gooien; de film werd zo goed onthaald dat Warner Bros nu zelfs nadenkt over een Aquaman-universe. Toch is de revolutionaire regisseur, James Cameron, niet echt positief over de superheldenfilm. Hij liet zich erover uit tijdens een recent interview, waaruit duidelijk werd dat de 3 voudige Oscarwinnaar geen grote Aquaman-fan is.

''Ja, de film is vermakelijk, entertaining en prijst natuurlijk ecologische thema's maar realistisch is hij zeker niet te noemen. Ik zou zo'n film nooit kunnen maken, aangezien hij alle wetten van de fysica en de werkelijkheid aan zijn laars lapt. Het is een soort kruising tussen Griekse mythologie en een sprookje. Ikzelf begrijp niet hoe de personages zich zo snel voort kunnen bewegen onder water, maar ik aanvaard het maar''.

De regisseur, die tevens een zeer succesvolle oceanograaf is, filmde zelf ook al meerdere keren diverse scenes in en onder water voor films zoals o.a. Titanic en Avatar. Hij weet dus waar hij het over heeft:

''Begrijp me niet verkeerd, ik kan wel genieten van een film als Aquaman, maar de film maakt bij mij niks los omdat het er gewoon niet echt uitziet; ik kan het weten want ik heb duizenden uren onder water doorgebracht. Daarbovenop draagt hij ook niks bij aan onze kennis en het behoud van de oceaan''.

nieuwslaatste nieuws

meest populair