Tom Cruise moest veld ruimen na 'Mission: Impossible: Ghost Protocol'

Een opvolger stond al klaar.

Heel wat mensen zien Mission: Impossible - Fallout als een van de beste films van 2018. Niet voor niets werd het de nummer één in de FilmTotaal Top 20 over 2018. Het had echter niet veel gescheeld of hoofdrolspeler Tom Cruise had al veel eerder afscheid genomen van zijn personage Ethan Hunt.

Cameraman Robert Elswit heeft onthuld dat Cruise de franchise met Mission: Impossible: Ghost Protocol uit 2011 bijna vaarwel had gezegd. "De originele versie van Ghost Protocol - de meeste betrokken mensen zouden hier waarschijnlijk niet over spreken, maar niemand geeft nog iets om wat ik zeg...," zei Elswit tijdens de Light the Fuse-podcast. "Aan het einde van de originele versie van deze film bleek Tom Cruise niet langer de agent Ethan Hunt, maar minister Ethan Hunt."

Deze versie moest volgens Elswit een nieuwe richting gaan geven aan de reeks. "Deze versie werd gemaakt omdat ze met een andere acteur een andere IMF-unit wilden starten." Hij wist niet te vertellen of dit met Jeremy Renner zou zijn. Hij werd in Ghost Protocol geïntroduceerd en keerde na Rogue Nation niet meer terug.

Het blijkt dat Christopher McQuarrie er een stokje voor stak en het script herschreef. McQuarrie kreeg hiervoor geen credits, maar is sinds deel vijf de regisseur van de reeks.

Ondertussen staan deel zeven en acht gepland voor 2021 en 2022, met Cruise's Ethan Hunt.

NieuwsFilm

meest populair