Algemeen

Tom Cruise moest veld ruimen na 'Mission: Impossible: Ghost Protocol'

Een opvolger stond al klaar.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Heel wat mensen zien Mission: Impossible - Fallout als een van de beste films van 2018. Niet voor niets werd het de nummer één in de FilmTotaal Top 20 over 2018. Het had echter niet veel gescheeld of hoofdrolspeler Tom Cruise had al veel eerder afscheid genomen van zijn personage Ethan Hunt.

Cameraman Robert Elswit heeft onthuld dat Cruise de franchise met Mission: Impossible: Ghost Protocol uit 2011 bijna vaarwel had gezegd. "De originele versie van Ghost Protocol - de meeste betrokken mensen zouden hier waarschijnlijk niet over spreken, maar niemand geeft nog iets om wat ik zeg...," zei Elswit tijdens de Light the Fuse-podcast. "Aan het einde van de originele versie van deze film bleek Tom Cruise niet langer de agent Ethan Hunt, maar minister Ethan Hunt."

Deze versie moest volgens Elswit een nieuwe richting gaan geven aan de reeks. "Deze versie werd gemaakt omdat ze met een andere acteur een andere IMF-unit wilden starten." Hij wist niet te vertellen of dit met Jeremy Renner zou zijn. Hij werd in Ghost Protocol geïntroduceerd en keerde na Rogue Nation niet meer terug.

Het blijkt dat Christopher McQuarrie er een stokje voor stak en het script herschreef. McQuarrie kreeg hiervoor geen credits, maar is sinds deel vijf de regisseur van de reeks.

Ondertussen staan deel zeven en acht gepland voor 2021 en 2022, met Cruise's Ethan Hunt.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Renner was gewoon te zien in Rogue Nation...

Maar idd, de populairiteit van Cruise was dalende, maar bewees met Ghost Protocol een prima deel te maken waardoor de franchise alleen maar beter werd.

Misschien gaat cruise na M:I-7 & M:I-8 het stokje overgeven. Maar van mij mag hij nog even doorgaan!

Alle delen na M:I-3 waren voltreffers!

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Zou ik passend vinden, dat wanneer het stokje wordt doorgegeven, Hunt nog een film of twee blijft in een kleine maar belangrijke rol.

SeanDeNiro

Avatar

Ik vond Fall Out helemaal geen goede film. Er zat geen fatsoenlijke dialoog in en dat Hunt constant en overal in Parijs op het juiste tijdstip en plaats was, was niet realistisch te noemen. Treurig dat dit de beste film van 2018 was.

adofmirosch

Avatar


Vond het ook geen goede film.
Maar ook niet slecht de film was wel oké.
ik houd meestal sowieso niet van actie films die zich op medere plaatsten afspelen.
Bijvoorbeeld de standaard londen>parijs>Berlijn.

Decepticon

Avatar

Het was overduidelijk dat Renner het stokje over zou nemen. En zou het goed kunnen doen, maar ik ben toch bij dat McQuarrie het het herschreven.

GreenHornet

Avatar

Renner kan nog altijd terug komen

Sunspot

Avatar

Liever Tom Cruise en dan stoppen ermee.

Vond Renner ook niet zo in Jason Bourne Franchise. Doe maar Matt Damon en kap er gewoon mee.

nieuwslaatste nieuws

meest populair