Opmerkelijk: Disney gebruikt trailer 'Frozen 2' als bliksemafleider

Want de reacties op die van Aladdin zijn bepaald niet positief.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de trailer voor Frozen 2 pas over een maand uitgebracht zou worden. Disney besloot echter om deze nu al vrij te geven, om zo het gedoe na de recente beelden van Aladdin te maskeren. Dat is althans het verhaal dat we horen van journalist Daniel Richtman.

Op Twitter stelt Richtman dat de trailer van Frozen 2 nog lang niet uit had moeten komen. Maar nadat fans negatief reageerden op de nieuwe trailer van Aladdin, besloot The Mouse House om de negatieve feedback even om te keren en mensen die beelden snel te laten vergeten. En hoe zou men dat beter kunnen doen dan met dit soort bliksemafleider?

Opmerkelijke strategie
Achteraf gesproken is het inderdaad vrij opmerkelijk dat Disney de trailers van twee grote releases vlak na elkaar uitbrengt. Gewoonlijk probeert het marketingteam die trailers zoveel mogelijk te spreiden, zodat er maximale aandacht voor is. Natuurlijk kan je wel opmerken dat Avengers: Endgame en Captain Marvel kortgeleden ook vlak na elkaar een trailer kregen, maar dat materiaal is aan elkaar gekoppeld.

Frozen 2 en Aladdin verschillen echter heel erg van elkaar. Dat maakt het opmerkelijk, maar dat Disney dit deed heeft dus naar het schijnt te maken met de negatieve reactie van mensen op een blauwe Will Smith...


NieuwsFilm

meest populair