Algemeen

Opmerkelijk: Disney gebruikt trailer 'Frozen 2' als bliksemafleider

Want de reacties op die van Aladdin zijn bepaald niet positief.

door Jim Pedd om 11:58 in Algemeen
Het was eigenlijk de bedoeling dat de trailer voor Frozen 2 pas over een maand uitgebracht zou worden. Disney besloot echter om deze nu al vrij te geven, om zo het gedoe na de recente beelden van Aladdin te maskeren. Dat is althans het verhaal dat we horen van journalist Daniel Richtman.

Op Twitter stelt Richtman dat de trailer van Frozen 2 nog lang niet uit had moeten komen. Maar nadat fans negatief reageerden op de nieuwe trailer van Aladdin, besloot The Mouse House om de negatieve feedback even om te keren en mensen die beelden snel te laten vergeten. En hoe zou men dat beter kunnen doen dan met dit soort bliksemafleider?

Opmerkelijke strategie
Achteraf gesproken is het inderdaad vrij opmerkelijk dat Disney de trailers van twee grote releases vlak na elkaar uitbrengt. Gewoonlijk probeert het marketingteam die trailers zoveel mogelijk te spreiden, zodat er maximale aandacht voor is. Natuurlijk kan je wel opmerken dat Avengers: Endgame en Captain Marvel kortgeleden ook vlak na elkaar een trailer kregen, maar dat materiaal is aan elkaar gekoppeld.

Frozen 2 en Aladdin verschillen echter heel erg van elkaar. Dat maakt het opmerkelijk, maar dat Disney dit deed heeft dus naar het schijnt te maken met de negatieve reactie van mensen op een blauwe Will Smith...


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Wat en gedoe ,met al die gedoe clubjes,die als hobby hebben,overal maar te doen of ze ergens aanstoot aan nemen,en vervolgens de grote media die dit lekker groot uitlichten....bij gebrek aan beter nieuws,of gewoonweg door journalistieke luiigheid niet verder kijken dat wat er vandaag weer voor geblaat er gepost is op sociale media door de een of ander "bekend"persoon.
FF knip plak werk,een aandacht trekkende kop,en de adverteerders worden weer vrolijk.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

^ Chillax, man. Men zou haast denken dat het je persoonlijke leven beïnvloedt.

Persoonlijk vond ik de trailer van Aladdin best ok, op die blauwe Genie na. Maar dat is bijlange niet genoeg om een beeld van de film te vormen. Ik zie wel als het zover is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair