Einde verhaal 'Pirates of the Caribbean'-reboot?

Het kan zomaar zijn dat de stekker er helemaal uit gaat.

Schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese zijn niet langer verbonden aan de reboot van de Pirates of the Caribbean-franchise. De filmreeks stamt alweer uit begin jaren 2000 en was gebaseerd op een attractie in de Walt Disney-pretparken. Maar de gouden gans werd wat schraal tegen de tijd dat recent de vijfde film vorig jaar verscheen en toen werd besloten om Johnny Depp aan de kant te schuiven.

Nu blijkt echter dat het ook niet zo goed gaat met de geplande reboot van de franchise. Vandaag meldt Deadline namelijk dat Reese en Wernick niet langer aan het project werken. Waarom ze opstappen is niet bekend, maar het is ook niet zeker wat Disney met de franchise aan wil.

Helemaal voorbij?
Er zijn meerdere verhalen die door de bronnen van Deadline verteld worden. De een bron stelt dat Disney al bezig is met zoeken naar nieuwe schrijvers voor de reboot. Anderen stellen dat het doek helemaal gevallen is voor de filmreeks en dat er geen nieuwe toevoegingen meer komen. Nog een mogelijkheid is dat er een televisieserie komt, maar de boel verkeert in een uiterst vroeg stadium.

Het is ook niet helemaal duidelijk waarom de twee schrijvers opgestapt zijn. Wellicht zijn de gewoon te druk. De afgelopen maanden hebben ze heel wat nieuwe projecten aangenomen, zoals YouTube-serie Wayne, maar ook het script van Zombieland 2, de Clue-reboot en Deadpool 3. Al die projecten samen met deze Disney-reboot kan betekenen dat ze het gewoon te druk hadden en geen goede invalshoek voor de nieuwe film konden vinden.

Klaar met Depp
Hoe dan ook is Disney klaar met Johnny Depp als Jack Sparrow. Hij doet het gewoon minder goed aan de box office en voor de 90 miljoen dollar die ze hem betaalden voor de vorige film, kunne ze beter een andere melkkoe aanwenden. En daar heeft Disney er meer dan genoeg van.

Wellicht dus dat de studio het voorlopig maar gewoon laat zitten en niks nieuws meer maakt in de franchise. Of dat heel erg is, is natuurlijk aan het publiek om te bepalen, maar dat leek nog altijd wel zin te hebben in de franchise. Het laatst verschenen deel, Salazar's Revenge, leverde het minst op van alle films, maar was wereldwijd nog altijd goed voor 795 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair