Algemeen

Einde verhaal 'Pirates of the Caribbean'-reboot?

Het kan zomaar zijn dat de stekker er helemaal uit gaat.

door Jim Pedd om 13:12 in Algemeen
Schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese zijn niet langer verbonden aan de reboot van de Pirates of the Caribbean-franchise. De filmreeks stamt alweer uit begin jaren 2000 en was gebaseerd op een attractie in de Walt Disney-pretparken. Maar de gouden gans werd wat schraal tegen de tijd dat recent de vijfde film vorig jaar verscheen en toen werd besloten om Johnny Depp aan de kant te schuiven.

Nu blijkt echter dat het ook niet zo goed gaat met de geplande reboot van de franchise. Vandaag meldt Deadline namelijk dat Reese en Wernick niet langer aan het project werken. Waarom ze opstappen is niet bekend, maar het is ook niet zeker wat Disney met de franchise aan wil.

Helemaal voorbij?
Er zijn meerdere verhalen die door de bronnen van Deadline verteld worden. De een bron stelt dat Disney al bezig is met zoeken naar nieuwe schrijvers voor de reboot. Anderen stellen dat het doek helemaal gevallen is voor de filmreeks en dat er geen nieuwe toevoegingen meer komen. Nog een mogelijkheid is dat er een televisieserie komt, maar de boel verkeert in een uiterst vroeg stadium.

Het is ook niet helemaal duidelijk waarom de twee schrijvers opgestapt zijn. Wellicht zijn de gewoon te druk. De afgelopen maanden hebben ze heel wat nieuwe projecten aangenomen, zoals YouTube-serie Wayne, maar ook het script van Zombieland 2, de Clue-reboot en Deadpool 3. Al die projecten samen met deze Disney-reboot kan betekenen dat ze het gewoon te druk hadden en geen goede invalshoek voor de nieuwe film konden vinden.

Klaar met Depp
Hoe dan ook is Disney klaar met Johnny Depp als Jack Sparrow. Hij doet het gewoon minder goed aan de box office en voor de 90 miljoen dollar die ze hem betaalden voor de vorige film, kunne ze beter een andere melkkoe aanwenden. En daar heeft Disney er meer dan genoeg van.

Wellicht dus dat de studio het voorlopig maar gewoon laat zitten en niks nieuws meer maakt in de franchise. Of dat heel erg is, is natuurlijk aan het publiek om te bepalen, maar dat leek nog altijd wel zin te hebben in de franchise. Het laatst verschenen deel, Salazar's Revenge, leverde het minst op van alle films, maar was wereldwijd nog altijd goed voor 795 miljoen dollar.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bronxfromharlem

Avatar

Reboot, andere mannelijke hoofdrolspeler, houdt het klein en spooky en iets minder rare fratsen. Terug naar de basis van deel 1

chefry1983

Avatar

Alweer een rebooten?
Ik nomineer reboot als woord van de eeuw!

Guyon2002

Avatar

Kap er nu maar gewoon mee. At World's End werd volledig in de spotlights gezet als ''de definitieve conclusie''. Dat deden ze vervolgens met On Stranger Tides ook, en na deze 2e finale kwam er met Dead Men Tell No Tales ook nog een 3e...

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Als je geen 90 miljoen betaalde was er geen probleem :')

Voorbeeld: Depp kreeg 10 miljoen voor deeltje 1. Dan zou hij misschien 40 miljoen hebben willend voor deel 2 en 3. Dan zeg je, neen beste man, je krijgt 25 miljoen.

Of hij het nu laat liggen of aanvaardt, dan was binnen de paar jaar elke acteur op de hoogte dat je geen gekke bedragen moet vragen. Nu vragen ze 90 miljoen (waarmee je 10 films kan maken) voor hun rol.

MARQ242

Avatar

Jammer. Persoonlijk vond ik deeltje 5 wel weer vermakelijk na 3 en 4.

McGraig

Avatar

Doe over 20 jaar maar een remake. Kan iemand me het verschil uitleggen tussen een reboot en remake? Het enige verschil is volgens mij dat een reboot te snel is en een remake daadwerkelijk interessant kan zijn gezien de tijdsgeest. Scarface, Cat People, Invasion of the The Bodysnatchers. Een reboot lijkt meer een wanhopige poging de boel om de boel recht te trekken

McKelly

Avatar

Zal Disney wel niet zo snel doen, maar waarom niet overgaan naar rated R? Bied weer een hoop nieuwe mogelijkheden en kunnen ze voor een andere insteek gaan dan met Depp. Ze moeten niet proberen de serie opnieuw uit te brengen met de hoop dat het 't zelfde niveau gaat halen als zijn voorgangers als ze in het zelfde straatje blijven qua opzet. Van mij mogen de verhalen ook wel wat duisterder zonder de humor tussendoor. Pirates a la game of thrones oid Smiley face

adofmirosch

Avatar

Had gehoopt op nog een laatste film met depp.
Laatste voelde niet echt aan als een afsluiter.

Artificialis

Avatar

Gewoon een aantal jaar met rust laten. Daarna weer een vervolg maken, mogelijk met Jack Sparrow in een kleinere rol.

NieuwsFilm

meest populair