Ben Affleck spreekt: 'Ik ben geen Batman'

De acteur laat zich uit over vertrek.

Bram de Groot 16 februari 2019 22:30 in Algemeen
Eind januari werd duidelijk dat in 2021 een nieuwe Batman-film moet verschijnen, zonder Ben Affleck. Sinds Justice League uit 2017 waren er veel geruchten rond zijn toekomt in het DC Extended Universe. Nu heeft hij iets gezegd over zijn vertrek: "Ik ben geen Batman."

Ondanks dat velen het een slecht idee vonden dat Affleck in augustus 2013 werd aangetrokken als een oudere Batman voor in Batman v Superman: Dawn of Justice, werd zijn aandeel in de film van Zack Snyder gezien als één van de hoogtepunten. Nu zijn vertrek definitief is, ging hij er kort op in tijdens Jimmy Kimmel Live:


"Ik heb het besloten. Ik probeerde een versie van hem te regisseren en werkte met een echt goede scenarioschrijver. Maar ik kon niet de juiste versie verzinnen. Ik kon het gewoon niet. Dus ik vond dat het tijd was dat iemand anders een kans kreeg, en daarvoor zijn heel goede mensen gekomen."

Op 25 juni 2021 moet The Batman van regisseur Matt Reeves verschijnen, hoogstwaarschijnlijk met een jonge(re) Batman.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Ik word hier zo verdrietig van.. Ben affleck was voor mij de perfecte Batman in dit universum. Hij is groot, agressief, echt een beest!! Precies wat deze Batman nodig had. Ik baal hier oprecht van

RobzZ01

Avatar

Volgens mij een samenloop van omstandigheden. Afflecks stint in rehab, de slechte critic response, de shake up bij t DCEU. Meer dan begrijpelijk dat Affleck uiteindelijk zijn ei niet volledig kwijt kon, ondanks dat hij heel graag Batman wilde zijn. Netjes van hem dan om de mantel op te hangen als die creativiteit en passie ontbreekt, al geloof ik niet 100% dat WB zelf hier niks mee te maken heeft gehad...

adofmirosch

Avatar

Vond het niet echt een goede batman, maar dat ligt ook aan het feit dat die een ironman rip-off was in JL.

chefry1983

Avatar

Of zal hij toch ooit terugkeren?

Gremlin06

Avatar

Vind Christian Bale nog altijd de beste batman

lamoteg

Avatar

Heel juist grem

Innocent

Avatar

Waarom niet een versie van
Old man batman met Micheal Keaton?

McGraig

Avatar

Toch is de lange versie van Batman v Superman te gek. En Justice League is minder maar beter dan de mindere Marvel films. Ik vond Ben Affleck erg goed in de rol. De perfecte combinatie van stijl en fysiek.

Frietgezicht

Avatar

En natuurlijk gelijk weer door met flauwe humor. Vraag nou eens door man. Hij kreeg complimenten over zijn Batman dus waarom zou het niet werken onder een andere regisseur?

ThysRomani

Avatar

Justice League even daar gelaten...het deed me toch een beetje pijn nu het officieel is. Ik vond hem een geweldige Bruce Wayne en een gritty Batman in BvS. Ik vond het eigenlijk geweldig. De man was inderdaad een beest @Sietze1983, tevens een plus 1 voor je verhaal, want ik had dolgraag The Batman gezien, written, directed and played by onze Ben.


Na Justice League had ik het al wel geschoten. Denk ook dat zijn rehab problemen een zeer belangrijke reden was, samen met de mix van ontvangst/kritiek in een visieloos universum (WB is verantwoordelijk), dat het allemaal niks meer werd. Daarnaast had ik een The Batman door Zack Snyder ook zeer prima gevonden, aangezien de man hem fantastisch heeft neergezet in BvS. Was het ook - totaal niet - eensch met aardig wat punten in die film, maar de film had ziel, een paar geweldige aktes en een paar ijzersterke dialogen.Ik ga het ook gewoon nog een keer uitspreken: Een oudere, stoppelbaard hebbende, geen fuck gevende, brandmerkende, kist tegen iemand's hoofd gooiende, iemand's hoofd door een houten vloer slaande, iemand neerstekende, bovenmenselijk gymmende, tientallen iemanden dodende, killing it als Bruce Wayenende supervent was het, zeg. Zooo, die was goed. Zeer goed. Ben fucking Affleck. He pulled it all off. Applaus!

Thiver

Avatar

ThysRomani "Ik ga het ook gewoon nog een keer uitspreken: Een oudere, stoppelbaard hebbende, geen fuck gevende, brandmerkende, kist tegen iemand's hoofd gooiende, iemand's hoofd door een houten vloer slaande, iemand neerstekende, bovenmenselijk gymmende, tientallen iemanden dodende, killing it als Bruce Wayenende supervent was het, zeg. Zooo, die was goed. Zeer goed. Ben fucking Affleck. He pulled it all off. Applaus!"

Ik had niet gedacht dat dit stukje tekst op een positieve noot zou eindigen. Je noemt juist alle kenmerken waar mensen problemen mee hadden.

Centauri

Avatar

Thiver: Ik had niet gedacht dat dit stukje tekst op een positieve noot zou eindigen. Je noemt juist alle kenmerken waar mensen problemen mee hadden.


Die kijken nooit verder dan enkel de origin story's. Deze Batman zit er geestelijk doorheen, heeft het zolang geprobeerd en zoveel verloren. Ook goed dat moment dat Lois zegt "Dat is zijn moeder" je ziet m terugdeinzen met de gedachte van WTF ben ik aan het doen, wat heb ik gedaan.

Sunspot

Avatar

Yeah right, heeft er gewoon geen zin meer in.

Jammer, vond hem de beste Batman eigenlijk en een goeie Bruce Wayne, net zo goed als Keaton en Bale

Sunspot

Avatar

@RobzZ01

Ik denk ook dat zijn 'rehab' er dik mee te maken heeft. Dit soort films kosten toch onwijs veel tijd, moet je fit zijn en zo, veel press etc.

Daar staat zijn hoofd denk niet naar, in afkick en dan idd dat onduidelijke bij DC/Warner.

Daanminator

Avatar

Beste batman ooit voor mij tot nu toe, vooral kwa Bruce Wayne was hij geschikt.

Mindcrusher

Avatar

Ik denk dat Affleck in een compleet andere batman story van een andere schrijver/regisseur een heel ander onthaal had gehad. In mijn ogen vervult hij de rol van Bruce Wayne en Batman net zo goed als Micheal Keaton destijds toen ik die films als kind geobsedeerd keek. Imho de perfecte uitstraling en karakter etc.

Batman tegenover Superman zetten is gewoon glad ijs. Dat is moeilijk goed te doen en daar is de Affleck film het voorbeeld van. Ik wil niet zeggen dat ik zit te wachten op een nieuwe Nolan Affleck Batman trilogie. Maar in zo'n vergelijkbare uitdieping van het Batmanpersonage had denk ik niemand een probleem met Affleck.

Ik heb de comics als kind minimaal gelezen en alleen de 90's films gingen mij aan het hart destijds. Het rijtje van arch enemies buiten de films ken ik dus minimaal. Toch durf ik te zeggen dat enemies die buitenaardse superkrachten hebben zoals dat andere avengers-clubje gewoon niet horen bij Batman. De kracht van Batman is technologie, rechtvaardigheid/wraak en de hele verschijning. Als je daar een Superman met ongewild aangegroeide power ranger krachten tegenover zet, dan valt elke perk van Batman automatisch weg. Dan is er geen personage meer over, en juist dat personage is de aantrekkingskracht van Batman. Geef Ben Affleck daadwerkelijk dat personage en hij is de perfecte Batman.

007

Avatar

Ik vond michael keaton de beste.

Artificialis

Avatar

''Boehoe! Mijn films als Batman zijn niet zo'n succes als die van Christian Bale! Nu wil ik niet meer! Booeehoee!'' Wat een loser..

schrader

Avatar

Batman in Batman v Superman was gaaf. Justice League was echter een gedrocht. Had liever Snyder's versie gezien.

NieuwsFilm

meest populair