Bruno Ganz (Adolf Hitler uit 'Der Untergang') overleden

De Zwitserse acteur was al enige tijd ziek.

De Zwitserse acteur Bruno Ganz (The House That Jack Built, The Party) is vannacht op 77-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Zürich. Ganz was vooral bekend van zijn rol als Adolf Hitler in de voor een Oscar genomineerde film Der Untergang.

Acteur Bruno Ganz is op vrijdag 15 februari komen te overlijden, zo heeft zijn management in een statement laten weten aan meerdere Duitstalige kranten. Ganz leed aan darmkanker en was al enige tijd ziek. De Zwitser is 77 jaar oud geworden. Ganz overleed in zijn eigen huis in Zürich, Zwitserland. Daar woonde hij vermoedelijk met zijn vriendin Ruth Walz, een bekende fotografe. Ganz was erg gesteld op zijn privacy.

Rijk oeuvre
Ganz was een welbekend gezicht uit de Duitstalige film- en theaterwereld, maar speelde ook in vele internationale producties. Het grote publiek zal hem waarschijnlijk vooral kennen als Adolf Hitler uit Der Untergang (2004), over de laatste dagen van het Derde Rijk. Ganz oogstte veel lof voor deze rol. Hij was tevens in het bezit van de 'Iffland-Ring', een prestigieuze prijs voor Duitstalige toneelspelers.

NieuwsFilm

meest populair