Algemeen

'Shazam!' en 'Hellboy' stevenen af op magere start

Financieel lijkt de volgende DC-film niet enorm te gaan imponeren.

door Bram de Groot om 10:11 in Algemeen
De DC-film Shazam! en de reboot Hellboy lijken geen 100+ miljoen start te gaan maken als Captain Marvel. De eerste voorspellingen zijn online verschenen.

Shazam!
Volgens Box Office Pro zal David F. Sandbergs Shazam!, met acteur Zachary Levi in de titelrol, met zo'n 45 miljoen dollar starten aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. De eindscore zou in de States uitkomen op 144 miljoen dollar. Dit zijn voor het DCEU zeker geen indrukwekkende scores. De laagste opening staat op naam van de uiteindelijke kaskraker Aquaman met 67,9 miljoen dollar en de laagste eindscore in de States is voor Justice League met $229,0 miljoen dollar. Uiteraard is dit nog een vroege voorspelling, aangezien de overigens "maar" $90 miljoen kostende DC-film pas begin april in de bioscoop verschijnt.


Hellboy
April is een erg drukke superheldenmaand, aangezien naast de Shazam-film niet veel later Hellboy en Avengers: Endgame debuteren. Voor Neil Marshalls Hellboy is ook een voorspelling van Box Office Pro beschikbaar. De reboot zou starten met een Noord-Amerikaanse weekendopbrengst van 22,0 miljoen dollar en in de States eindigen op slechts 44 miljoen dollar. Dit zou zwakker zijn dan de start van de eerste verfilming uit 2004 van regisseur Guillermo del Toro. Het productiebudget is onbekend. Over een paar dagen zou een nieuwe trailer verschijnen.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

De films van Neil Marshall vind ik bijna allemaal te gek. Het verbaasde me dan ook dat er een soort koddige trailer van Hellboy verscheen. Wie weet wordt het toch nog wat en is de trailer misleidend. Shazam lijkt regelrechte bagger te worden. De verkeerde acteurs, een regisseur die weinig belooft en een verschrikkelijke trailer. Het lijkt wel een Adam Sandler spoof

STYD

Avatar

Kan ik me niet voorstellen. Denk dat veel mensen op Shazam zitten te wachten. Is toch een ander soort superhero film. Lijkt mij ook wel een film waar je met de kids heen kan.

Hellboy gaat wel tegenvallen, de trailer zag er niet goed uit

adofmirosch

Avatar

Shazam lijkt me heel geinig, daar kijk ik wel naar uit.

eltorro

Avatar

Shazam lijkt me ook tof. Gezien het budget lijkt het me dat de film al een groot succes is als deze tussen de 400 en 500 miljoen aan de box office weet te behalen. Voordeel voor Shazam is ook dat de film makkelijk kan verassen aan de box office. Weinig mensen praten er nog over, maar als de critici en het publiek de film leuk vinden kan de film goed gebruik maken van worth of mouth reclame.

SplashySleet20

Avatar

Shazam gaat het denk ik wel goed doen. Die hellboy jammer genoeg niet. Ik denk als hellboy het niet goed gaat doen aan de kassa komen ze aan het einde van het haar met een pg-13 version uit. Net zoals once upon a deadpool om toxh nig uit de koste te komen.

eltorro

Avatar

@SplashySleet20: Nou, niet zoals Deadpool 2. Deadpool 2 was al een groot succes voordat de PG-13 versie uit kwam.

SplashySleet20

Avatar

@eltorro ja sorry dat wist ik wel had het alleen verkeerd gezegd. Maar ik bedoelde vooral dat het een mogelijke optie is. Dat was mijn punt. Dus ik geef je reactie volledig gelijk.

GreenHornet

Avatar

Als ze maar niet last gaan hebben van superhelden moeiheid

deregtx

Avatar

Onzin voorspelling. De promotie moet nog beginnen voor Shazam..

Joslyn

Avatar

+1 wat Britt zegt. En als je dan toch maar 1 superhelden film gaat zien in april is dat natuurlijk Avengers Endgame. Begrijp ook niet waarom Warner en Legendary ze in april uitbrengen. Of is de release ruim voor Endgame?

RobzZ01

Avatar

@Joslyn,

Hellboy en Shazam stonden al een flinke tijd gepland voor April, waarna Marvel op 7 December de release date van Endgame vervroegt heeft van Mei naar 26 April. Niet helemaal gunstig dus voor Shazam en Hellboy. Wel weer gunstig voor X-Men: Dark Phoenix, die dus meer tijd tussen Endgame en die release heeft zitten.

Sunspot

Avatar

Ik ga die nieuwe Hellboy nie tkijken in bios sowieso. Ziet het ooit wel.

Ik wilde een laatste deel met Ron Perlman zien. Ik boycot ze eigenlijk nu, maar gewoon geen zin in die nieuwe.

Sunspot

Avatar

Shazam ziet er wel beetje gay uit, maakt ook niet uit, niks erop tegen, zeker niet tegen homo's. Laat iedereen in zijn waarde.

Maar denk ook dat het nogal overkomt als kinderfilm. Lijkt een soort kinder kerstfilm of zo. Kan zeker leuk zijn en ga film misschien wel kijken, maar heb gewoon het idee dat het een kinderfilm is?

Leuk voor toen ik jong was, maar ben niet zo van kinderfilms meer Smiley face

NieuwsFilm

meest populair