Algemeen

Nieuwe tegenslag voor 'Bond 25'

Nee, lekker gaat het niet.

door Jim Pedd om 09:15 in Algemeen
Echt lekker gaat het maar niet met Bond 25. Na wisseling van het creatieve team, blijft de productie tegen paaltjes aanlopen en op de grond vallen. Het gehakketak gaat nu dus door, want er is een nieuwe scenarist aangesteld. Scott Z. Burns, die je kent van The Bourne Ultimatum, mag aan de slag met het script.

Aan Burns de taak om het script goed genoeg te maken om de productie te laten beginnen. Hij neemt het over van Neal Purvis en Robert Wade, die meerdere Bond-films schreven. Voordat Purvis en Wade dat deden, was Danny Boyle nog regisseur, die samen met John Hodge het script verzorgde. Maar Boyle en Hodge stapten op en nu is Cary Fukunaga regisseur.

Nieuwe drempel
Maar er is een nieuwe drempel voor de productie om overheen te komen en dat is dus het script. Dat blijkt dus ook de reden te zijn achter het uitstel van de film, die in februari 2020 uit zou komen maar dit weekend nog uitgesteld werd naar april 2020. Dit leek te zijn omdat de studio gebruik wil maken van het lucratieve paasweekend, maar heeft blijkbaar ook te maken met het script.

Dat is volgens The Playlist verre van in orde. Aan Burns de taak om het script grotendeels te herschrijven. Hij krijgt ook meerdere maanden de tijd, wat erop wijst dat het echt niet goed zit met het werk van Purvis en Wade. Daarmee haalt deze laatste Bond-film van Daniel Craig dus bepaald niet ongeschonden de productiestart. Laten we maar hopen dat alles niet voor niets en Craig met een knaller afscheid kan nemen van de rol.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kevinpy

Avatar

Puntje van kritiek: kijk even naar de zinsopbouw, er zitten wat fouten in

Spider-fan

Avatar

Die februari release leek me altijd al onwaarschijnlijjk, vreemde maand voor zo'n grote film.
Burns is redelijk tot goede schrijver. Hopelijk probeert men het niet weer té Bourne achtig te maken, zoals bij Quantum of Solace.

NieuwsFilm

meest populair