Blu-ray

Blu-ray review (onterecht?) afgebrande 'The Predator'

Shane Blacks Predator-film kom na verschijning weinig goed doen.

door Bram de Groot om 17:08 in Blu-ray
Regie: Shane Black | Cast: Boyd Holbrook (Quinn McKenna), Trevante Rhodes (Nebraska Williams), Keegan-Michael Key (Coyle), Thomas Jane (Baxley), Olivia Munn (Casey Bracket), Jacob Tremblay (Rory McKenna), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Bioscooprelease: 13.09.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Waar ging het mis met The Predator, de derde losstaande vervolg in de reeks na Predator uit 1987? Was het gedoe achter de schermen de voornaamste reden, of was het toch niet zo slim om de wat creatieve Shane Black los te laten gaan met het geliefde filmmonster? Waar het probleem ook ligt; de prijzige Predator-film werd geen succes. En dat is jammer aangezien deze 2018-versie toch best een vermakelijke insteek heeft en op momenten prima Predator-actie laat zien.

20th Century Fox bracht The Predator - goed voor zo'n $160,5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


In het $88 miljoen kostende The Predator keren de gevaarlijkste jagers van het universum terug, maar door een genetische DNA-upgrade als een nieuw soort die sterker, slimmer en dodelijker is dan ooit tevoren. Als zij naar de aarde terugkeren, ligt de laatste hoop van de mensheid in handen van een samengeraapt gezelschap ex-soldaten en wetenschappers die het samen opnemen tegen deze oppermachtige vijand.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712626093312 | Met dank aan: 20th Century Fox

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Predator zit verpakt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de Predator en de achterkant onthult enkele extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

20th Century Fox laat een prachtige beeldkwaliteit zien via deze High Definition-uitgave. De kleur en scherpte zijn werkelijk prachtig. De kleuren zijn namelijk heel natuurlijk, met mooie volle kleuren. De scherpte maakt het geheel een genot om naar te kijken, ook doordat er verder geen gebreken te zien zijn en van ruis ook geen sprake is. Tel daarbij de sterke donkere scènes op, met een uitstekend detailbehoud en je hebt een prima avond met je HD-scherm (of beter).

Geluid

Het is componist Henry Jackman die de muziek bij de film van Shane Black opleverde. Jackman werkte eerder aan de Kingsman en Kick-Ass-films. Zijn muziek met uiteraard de dialoog en geluidseffecten worden aangestuurd door een DTS-HD 7.1 geluidstrack. En deze is van hoog niveau; zeker tijdens de actiescènes. Het geheel vult het uitstekende beeld prima aan.

Bonusmateriaal

De extra's starten met een viertal verwijderde scènes met de titels Traeger Meets McKenna, Lynch Goes Shopping, Surveying the House en Nettles' Outtakes. Daarna volgen een aantal featurettes met in A Touch of Black een blik op de regisseur Shane Black die ook te zien was in het origineel. Het maar liefst 20 minuten durende Predator Evolution laat veel zien van de Yautja, in de eerdere films en in deze nieuwe film. The Takedown Team werpt een blik op de uiteenlopende personages vanhet team rondom Boyd Holbrooks Quinn McKenna en Predator Catch Up is een flashback op de eerdere drie films. Ook kun je een Gallery en de Theatrical trailers bekijken.

Op momenten zeker vermakelijk!

Zeker als je het werk van Shane Black niet kent en een onvervalste Predator-film verwacht, dan kan je je verslikken in de humor van de regisseur, bekend van The Nice Guys en Iron Man 3. De personages en hun eigenaardigheden passen namelijk prima in de Black-film. Het gegeven dat de makers zelf achteraf bepaalde scènes openlijk hebben afgekraakt, geeft aan dat de inmenging van de studio flink impact heeft gehad, al laat deze Blu-ray release helaas niet zien wat Black en schrijver Fred Dekker wel wilden laten zien. Het lot van de franchise ligt binnenkort in handen van Walt Disney.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donniebrasco

Avatar

Iron Man had ie ook al eigenhandig verkloot!

Frietgezicht

Avatar

^ Idd en dat terwijl The Other Guys en Kiss Kiss Bang Bang weer sterke films zijn.


The Predator was veel te veel over de top en de dreiging ontbrak. Het mag kleinschaliger met een groepje in een jungle en vooral dreiging en sfeer en niet actie actie actie.Ik zou Night Shyamalan wel graag een Predator film zien maken eigenlijk.

STYD

Avatar

Pffff, the Mandarin hoe kan je zo een belangrijke badguy van de Marvel Universe zo verkloten. Zo zonde.

Predator, zaten wel een paar vage momenten in. Film leek wel uit drie verschillende delen te bestaan.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "^ Idd en dat terwijl The Other Guys en Kiss Kiss Bang Bang weer sterke films zijn."

Zekers. Maar vergeet ook niet dat hij de schrijver was Lethal Weapon, The Last Boy Scout & The Long Kiss Goodnight is geweest.

Ik dacht dat de AvP films helemaal slecht waren, maar The Predator 2018 slaat op alles werkelijk. Waarom hij Fred Dekker (schrijver van RoboCop 3) erbij heeft gehaald is mij ook een raadsel.
Zeer blij dat Schwarzenegger nee heeft gezegd tegen deze film.

Robbepost

Avatar

Wat een misbaksel.
Die eindscene (en dus het hele plot) zijn beschamend.

EKA

Avatar

The Predator vond ik echt vreselijk slecht. Ik was na het bekijken van de film helemaal verbouwereerd / vol ongeloof! De film begint redelijk, maar al snel wordt het alsmaar slechter, met name door: een echt abominabel dom en vergezocht plot, slecht en vooral ook irritant acteerwerk (met name van die acteur Sterling K. Brown), slechte special effects (die Predator honden en die Predator reus...pfff), spanning is er de gehele film eigenlijk helemaal niet, de humor is echt "hits & misses" (meer missers naar mijn idee), etc.

Predator (1987) en Predator 2 (1990) zijn geweldige films. Predators (2010) is ok, maar ook niet meer dan dat (is ook grotendeels een kopie van de film van 1987).
Alien vs. Predator (2004) had veel potentie, maar het kwam er gewoonweg niet uit.
Aliens vs. Predator: Requiem (2007) was zwaar k*&te, maar The Predator (2018) komt hier naar mijn idee wel akelig dicht bij in de buurt.

En dan schrijft de reviewer van de blu-ray ook nog eens: "Waar het probleem ook ligt..." Dat heb je toch wel gezien ofzo?! Echt bizar anders hoor!

eltorro

Avatar

Ik heb er wel van genoten, vooral het clubje soldaten werkte goed samen. Alleen de super predator was een afknapper.

Sunspot

Avatar

Dat team was zo irritant alleen al. Zaten wel leuke kills in en film was helemaal niet zo slecht.

Maar komt totaal niet in de buurt van deel 1 en 2. Vind zelfs de Alien v Predator franchise beter eigenlijk.

En had juist veel verwacht van Shane Black, vooral omda thij zelf in deel 1 zat.

Maar goed, wel leuk om in huis te hebben, heb de rest ook, dus denk dat ik wel ga halen, sowieso om die kills nog eens goed terug te zien :D

David Mills

Avatar

Deze was wel heel erg slecht!

Maac

Avatar

Het lijkt me bijna moeilijk om een slechte Predator-film te maken, maar het kan dus wel.
Eens met iedereen die dit een bak stront vond.

Civilian Supreme

Avatar

Ik kan eigenlijk niks positiefs melden over deze film. Ze leren het nooit, hou het simpel, Predator vs groepje mensen, geen hybrids, super predators, hond predators, power ranger pakken en weet ik veel allemaal voor onzinnigheden.

SAS1982

Avatar

Slechtste deel ooit.

Devenace

Avatar

Heb de film gisteren “bekeken”
na het belachelijk overdreven loopje van de pred in zijn schipje en het gelijk al irritante ventje, kwamen de loonies die ontzettend nep overkomen, met name de tourettes acteur en daarna de kale “grappenmaker” gevolgt door velen oneliners waar ik ongemakkelijk van werd.
Heb ik de film afgezet toen ze wegreden van de upgrade bij het stadion.
Dit is The Last Jedi materiaal, te triest.
Als je toegang hebt tot deze franchise met een redelijk budget en dit poep je uit?? Zoveel rare situaties en tenenkrommende momenten.
Deze film is eigenlijk nog slechter dan de SW Holiday Special.

nieuwslaatste nieuws

meest populair