Geen naaktscènes meer voor Keira Knightley nu ze moeder is

"Ik mag nu een body double kiezen."

Regelmatig gaan acteurs en actrices voor een filmrol helemaal uit de kleren. Voor de één is het een makkelijkere keus om te nemen dan voor een ander. Oorspronkelijk had The Imitation Game-actrice Keira Knightley hier ook geen problemen mee. Zij trad o.a. op voor films als The Jacket, Domino en The Duchess met ontblote boezem. Nu wil ze dat niet meer doen.

Tegenover The Times vertelde de 33-jarige Engelse waarom. Het zou komen omdat ze nu moeder is en het niet meer gepast vindt. "Dat was een keuze. Ik mag nu een body double kiezen. Dat is een interessante selectieprocedure! Het gaat een beetje als: 'Die lijkt een beetje op jou, maar beter. Zij daar heeft een prachtig lichaam, dus ze zou dit kunnen doen...' En dan mag ik de definitieve goedkeuring geven aan de bewerking van de beelden."

Comfortabel
Sinds 2013 is Knightley met de Engelse muzikant James Righton getrouwd. Twee jaar later kregen ze dochter Edie. Daar blikt de actrice op terug. "Voorheen voelde ik me gemakkelijker bij naaktscènes dan nu. Ik heb een kind gekregen, ben een dertiger en erg tevreden met mijn lichaam. Maar ik heb het gevoel niet meer dat ik nog uit de kleren moet." Ook vertelt de actrice over haar verleden, pikante momenten: "Ik heb nooit een scène gedaan waarbij ik dacht: 'Wow, dat ging te ver.'"

Terug in 2012 had Knightley het met Allure ook over haar naaktscènes. "Seksscènes in films... Ik ben behoorlijk streng als het komt op wat er blootgesteld wordt. Niet mijn onderlijf! Ik vind het niet erg om mijn tieten te tonen, omdat ze zo klein zijn. Mensen zijn er niet zo geïnteresseerd in."

NieuwsFilm

meest populair