Marvel Cinematic Universe krijgt 'verweven' uitbreiding op Disney+

Na ruim tien jaar eindelijk wederzijdse connectie met het kleine scherm.

In 2008 startte het Marvel Cinematic Universe met de film Iron Man en enkele jaren later, vlak na het succes van The Avengers uit 2012 verscheen de eerste tv-serie Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Ondanks dat die serie doorlopend naar de gebeurtenissen in de films verwees, gebeurde dit niet andersom. Dit gold ook voor de Marvel-series van Netflix, zoals Daredevil en The Defenders. In 2020 komt daar verandering in.

In gesprek met ComicBook.com bevestigde Marvel Studios-baas Kevin Feige dat de Disney+-series producties zijn van Marvel Studios. De eerdere Marvel-series lagen in handen van Marvel Entertainment, een club waar Feige het naar verluidt niet mee kon vinden. Om die reden werd door Walt Disney in 2015 Marvel Studios losgekoppeld van Marvel Entertainment, waardoor Kevin Feige geen rekening hoefde te houden met de tv-divisie.

Verleden, heden en toekomst
Over hoe de films worden beïnvloed door de series, en andersom, zei Feige tegenover ComicBook.com: "Ze zullen volledig verweven zijn met zowel het huidige MCU, het vroegere MCU en de toekomst van het MCU." Dit betekent dat de series impact gaan hebben op gebeurtenissen op het witte doek. Het lijkt er nu al op dat de series verplichte kost zijn om het Marvel Cinematic Universe op het witte doek helemaal te kunnen volgen.

Marvel Studios en Feige zullen de eerste series ongetwijfeld met enige tact brengen, om te zien of het publiek de combinatie zal oppikken. De eerste (mini)serie zou over Tom Hiddlestons Loki gaan en deze zou "Loki laten zien als de bedrieger en shapeshifter die door de geschiedenis van de mensheid verschijnt als onwaarschijnlijke beïnvloeder van historische gebeurtenissen," aldus The Hollywood Reporter eerder.

Meer op.. SerieTotaal!
Vermoedelijk debuteert de Loki-serie in 2020 op Disney+. Op SerieTotaal.nl lees je uiteraard regelmatig meer over de afzonderlijke series in het Marvel Cinematic Universe.

NieuwsFilm

meest populair