'Captain Marvel' stevent af op geweldige opening

'Captain Marvel' stevent af op geweldige opening

Gaat het zelfs beter doen dan Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Het zit wel snor met de box office van Captain Marvel. De Marvel-film lijkt het beter te gaan doen dan Guardians of the Galaxy Vol. 2 en stevent af op een geweldig openingsweekend in de Verenigde Staten.

Deadline voorspelt dat Captain Marvel, waarin actrice Brie Larson de hoofdrol heeft, rond de 150 miljoen dollar opbrengt in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten. Dat is beter dan Guardians of the Galaxy Vol. 2 met een opening van 146,5 miljoen dollar en de zevende beste opening in de geschiedenis van het MCU. Ook is de verwachting dat de film wereldwijd in de eerste drie dagen uitkomt op 350 miljoen dollar.

Weinig concurrentie
De reden waarom Captain Marvel het goed doet, ligt in het feit dat er nauwelijks concurrentie is voor de film. De laatste echt grote release werd in de loop van december uitgebracht en is Aquaman. Sindsdien zijn er weinig grootschalige blockbusters van dit kaliber uitgekomen.

Met Captain Marvel verandert dat. In de MCU-film zien we hoe Captain Marvel actief is voor de Kree en werkt in de Starforce, hun elite-eenheid van het leger. Een missie tegen de Skrulls brengt Captain Marvel naar de Aarde, waar ze ineens herinneringen heeft aan haar verleden.

NieuwsFilm

meest populair