Algemeen

Stan Lee-cameo 'Captain Marvel' is paradox

Heel geinig nieuws rond de nieuwste Marvel-film.

door Jim Pedd om 07:52 in Algemeen
Stan Lee overleed vorig jaar, maar is nog altijd te zien in Captain Marvel. Sterker nog, de MCU-film brengt een eerbetoon aan de bedenker van een hele reeks Marvel-personages. Maar zijn cameo in Captain Marvel is enigszins problematisch.

In dit artikel bespreken we de cameo van Lee in de film rond Brie Larsons superheld. Het is raadzaam enkel verder te lezen als je de film al gezien hebt. Na de trailer volgen SPOILERS.


Stan Lee speelt in Captain Marvel een versie van zichzelf. Terwijl Carol Danvers een Skrull-spion achterna zit, komen ze terecht in een metro. Daar zoekt Carol naar de Skrull en loopt ze langs diverse passagiers. Een van hen is Stan Lee, die onderweg is naar de opnames van Mallrats (1995) van Kevin Smith en zijn tekst voor die film oefent. Carol knipoogt naar de Marvel-bedenker.

Maar volgens sommige Marvel-fans is dit moment een paradox. De vraag is dat als Stan Lee als Stan Lee bestaat in het Marvel Cinematic Universe, waar hij dan beroemd om werd. In het echte leven bedacht hij een boel verschillende superhelden en personages die we nu kennen uit de vele comicfilms die nu uitkomen. De vraag is dus waardoor Lee beroemd is geworden in het MCU. Zou Kevin Smith hem wel in Mallrats willen zien, als hij de Marvel-personages nooit bedacht had? En als dat niet het geval is, waarom scoorde hij dan toch deze cameo?

Het is niet voor het eerst dat Marvel een van deze mini-paradoxes veroorzaakt. In Spider-Man: Homecoming bouwen Peter Parker en Ned bijvoorbeeld een Lego-versie van de Death Star. De vraag is of als de prequels in het MCU hebben bestaan, Peter dan niet zou moeten vinden dat Nick Fury wel heel erg lijkt op Mace Windu...

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Typisch gevalletje: er teveel achter willen zoeken. Tis niet dat deze zaken het overkoepelende gegeven echt in de weg zitten.

Jeroen Pasman

Avatar

Zoek hier inderdaad niet teveel achter ! Zo'n cameo is gewoon grappig bedoeld. Je kunt ook problemen zoeken waar ze niet zijn

Darthmar

Avatar

Waar je moeilijk over doet. Het is een cameo, een grap, een knipoog meer niet

Novarellum

Avatar

Hij speelt in Iron Man 1 & 2 ook zichzelf.

Goov25

Avatar

It's a glitch in the matrix!

SAS1982

Avatar

Was toch te verwachten dat hij er in zat

akketa

Avatar

Ach ja, soms kun je teveel nadenken hierover.


Maar de Mace Windu situatie is makkelijk. Dat is a la Last Action Hero uit te leggen. Daar bestond Terminator 2 ook gewoon, maar dan gespeeld door Sylvester Stallone. Dus Mace Windu wordt in de MCU gespeeld door Laurence Fishburne. :D

NieuwsFilm

meest populair