Stan Lee-cameo 'Captain Marvel' is paradox

Stan Lee-cameo 'Captain Marvel' is paradox

Heel geinig nieuws rond de nieuwste Marvel-film.

Stan Lee overleed vorig jaar, maar is nog altijd te zien in Captain Marvel. Sterker nog, de MCU-film brengt een eerbetoon aan de bedenker van een hele reeks Marvel-personages. Maar zijn cameo in Captain Marvel is enigszins problematisch.

In dit artikel bespreken we de cameo van Lee in de film rond Brie Larsons superheld. Het is raadzaam enkel verder te lezen als je de film al gezien hebt. Na de trailer volgen SPOILERS.


Stan Lee speelt in Captain Marvel een versie van zichzelf. Terwijl Carol Danvers een Skrull-spion achterna zit, komen ze terecht in een metro. Daar zoekt Carol naar de Skrull en loopt ze langs diverse passagiers. Een van hen is Stan Lee, die onderweg is naar de opnames van Mallrats (1995) van Kevin Smith en zijn tekst voor die film oefent. Carol knipoogt naar de Marvel-bedenker.

Maar volgens sommige Marvel-fans is dit moment een paradox. De vraag is dat als Stan Lee als Stan Lee bestaat in het Marvel Cinematic Universe, waar hij dan beroemd om werd. In het echte leven bedacht hij een boel verschillende superhelden en personages die we nu kennen uit de vele comicfilms die nu uitkomen. De vraag is dus waardoor Lee beroemd is geworden in het MCU. Zou Kevin Smith hem wel in Mallrats willen zien, als hij de Marvel-personages nooit bedacht had? En als dat niet het geval is, waarom scoorde hij dan toch deze cameo?

Het is niet voor het eerst dat Marvel een van deze mini-paradoxes veroorzaakt. In Spider-Man: Homecoming bouwen Peter Parker en Ned bijvoorbeeld een Lego-versie van de Death Star. De vraag is of als de prequels in het MCU hebben bestaan, Peter dan niet zou moeten vinden dat Nick Fury wel heel erg lijkt op Mace Windu...

NieuwsFilm

meest populair