Algemeen

Samengaan Disney en Fox eindelijk definitief

Zo'n 1,5 jaar daad Disney erover om aankoop rond te krijgen.

door Bram de Groot om 09:06 in Algemeen
Eind 2017 werd bekend dat The Walt Disney Company een bod had uitgebracht van maar liefst 52,4 miljard dollar op 21st Century Fox, met daaronder onder meer de film- en tv-studio's 20th Century Fox. Midden 2018 zag Disney zich genoodzaakt het bod te verhogen naar 71,3 miljard dollar nadat Comcast (eigenaar NBCUniversal) een bod had uitgebracht van 65 miljard dollar. In juli kocht Disney officieel Fox en op 20 maart zijn ook alle formele zaken geregeld.

20th Century Fox is dus vanaf 20 maart officieel onderdeel van Walt Disney en dit heeft een enorme impact op het marktaandeel van de entertainmentreus. In 2018 had de filmstudio van Walt Disney in de States een marktaandeel van zo'n 26 procent. 20th Century Fox kwam dat jaar uit op 9,1 procent.

Star Wars, Marvel, Avatar
Disney krijgt door de overname de rechten in handen van onder meer de oude Star Wars-films, de Marvel-filmrechten (X-Men, Fantastic Four), Avatar, Planet of the Apes en Alien. En de enorme catalogus van het 80 jaar oude Fox zal een belangrijk onderdeel worden van Walt Disney's streamingdienst Disney+, later dit jaar te verschijnen.

Meer weten over de filmrechten die in handen komen van Disney? Lees hier verder.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Ben dan benieuwd wat er gaat gebeuren met bijvoorbeeld the Simpsons. Officieel ook van fox toch? Of valt dat weer onder een andere constructie? Zou wel leuk zijn als al die afleveringen op Disney+ komen te staan Smiley face

Ang3l

Avatar

Als ze maar niet alles verdisney'en.
Als ik: geen bloed, gevloek en andere stanistische acties weghalen ;)

Goku32

Avatar

Mckelly, dan krijgen we de Simpson vs goofy en donald duck

Mas7

Avatar

X-MEN !!!
FANTASTIC FOUR !!!

In Marvel I Trust !


Sunspot

Avatar

Jammer toch wel. Xmen gaat vast vet zijn, maar zal wel weer hetzelfde zijn als alle andere Marvel films.

Hoop dat ze Xmen serieuzer gaan aanpakken, leent zich er ook perfect voor.

NieuwsFilm

meest populair