Algemeen

Gerucht: 'Captain Marvel' introduceert opvolger Thanos

Wie wordt de nieuwe superschurk van het MCU?

door Jim Pedd om 07:56 in Algemeen
Marvel Studios lijkt zowaar alvast wat voorwerk gedaan te hebben voor de nieuwe grote schurk die opstaat na Avengers: Endgame. Als die film eenmaal in de bioscopen draait, is Thanos (Josh Brolin) vermoedelijk verslagen en vormt de gestoorde titaan geen bedreiging meer voor het universum. Marvel heeft daarna een nieuwe schurk nodig. En die lijkt gevonden te zijn.

Lees dit bericht alleen verder als je Captain Marvel al gezien hebt.

In de loop van Captain Marvel leren we vanalles over de Kree en hun samenleving. De buitenaardse wezens zijn heel erg gebrand op oorlog en de gewapende strijd. Daarbij worden ze geleid door de Supreme Intelligence, een biologische computer die enkele van de slimste geesten van het Kree Empire combineert.

Nieuwe superschurk
In Captain Marvel heeft de Supreme Intelligence een kleine rol, maar aan het einde van de film belooft Carol (Brie Larson) dat ze haar nog komt halen. Vermoedelijk blijven de Kree in het MCU flink uitbreiden en volgt er meer oorlog. Dat impliceert dat de Kree wellicht de voornaamste schurk gaan worden in de toekomst van het MCU en dan eigenlijk bovenal de Supreme Intelligence.

Captain Marvel maakt in elk geval duidelijk dat Marvel Studios van plan is meer te doen met de Skrulls, de Kree en de Supreme Intelligence. In de comics is de Supreme Intelligence vaak een kracht die achter de schermen werkt en partijen manipuleert. Daarbij gaat de Intelligence wel erg ver; zo manipuleerde deze al eens de Kree, Shi'Ar, Skrulls en de Avengers om een Nega-Bomb af te laten gaan, waarmee het Kree Empire vernietigd werd, miljarden Kree dood gingen en de overlevenden een sterker ras vormden.

Aangezien Kevin Feige kortgeleden nog vertelde dat de Skrulls een toekomst hebben in het MCU, lijkt de kans ook groot dat de Supreme Intelligence straks terugkeert. De Intelligence wil misschien straks de Aarde overnemen, als planeet die tot nu toe beschermd wordt door Captain Marvel. Die overigens in minstens 7 films voorkomt. Genoeg ruimte dus voor een strijd met de Intelligence, toch?

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ik vind dat nou niet bepaald een grote villain voor een hele Avengers franchise. Als ze dalijk de rechten van Fox terug hebben zie ik Galactus nog best verschijnen.

McKelly

Avatar

Super skrull, maar is toch meer een tegenstander van de fantastic four. Maar het zou kunnen..

adofmirosch

Avatar

Wat gebeurt er als de grootste bad-guy van het universum is verslagen? dan lijkt het me logisch dat er allemaal verschillende aliens vechten om de troon ;)

BlackPowerWolf

Avatar

adofmirosch " Wat gebeurt er als de grootste bad-guy van het universum is verslagen? dan lijkt het me logisch dat er allemaal verschillende aliens vechten om de troon ;) "

+1
Lijkt me inderdaad wel een goed vervolg want Thanos is wel een beetje dé badguy ooit. Hij heeft een goed verhaal en komt niet het universum veroveren door iedereen te vermoorden en over 'niets' te heersen. Hij had een duidelijke missie en visie ook zat hij inderdaad letterlijk en figuurlijk op de troon van alle villains (Ronan o.a.) dus het lijkt mij niet meer dan logisch.

Jeroen Pasman

Avatar

Dit spreekt mij niet aan helaas....... Ik vind niet dat je Thanos hiermee kunt vergelijken

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

@jeroen pasman, oh nee ? Zal je toch meer comics proberen te lezen genoeg vijanden die Thanos overtreft.

ridjieddo

Avatar

Annihilus als opwarmertje en daarna Kang en zijn twee ‘kinderen.’ Helaas zijn beide ook Fantastic Four-villains...

NieuwsFilm

meest populair