Gerucht: 'Captain Marvel' introduceert opvolger Thanos

Gerucht: 'Captain Marvel' introduceert opvolger Thanos

Wie wordt de nieuwe superschurk van het MCU?

Marvel Studios lijkt zowaar alvast wat voorwerk gedaan te hebben voor de nieuwe grote schurk die opstaat na Avengers: Endgame. Als die film eenmaal in de bioscopen draait, is Thanos (Josh Brolin) vermoedelijk verslagen en vormt de gestoorde titaan geen bedreiging meer voor het universum. Marvel heeft daarna een nieuwe schurk nodig. En die lijkt gevonden te zijn.

Lees dit bericht alleen verder als je Captain Marvel al gezien hebt.

In de loop van Captain Marvel leren we vanalles over de Kree en hun samenleving. De buitenaardse wezens zijn heel erg gebrand op oorlog en de gewapende strijd. Daarbij worden ze geleid door de Supreme Intelligence, een biologische computer die enkele van de slimste geesten van het Kree Empire combineert.

Nieuwe superschurk
In Captain Marvel heeft de Supreme Intelligence een kleine rol, maar aan het einde van de film belooft Carol (Brie Larson) dat ze haar nog komt halen. Vermoedelijk blijven de Kree in het MCU flink uitbreiden en volgt er meer oorlog. Dat impliceert dat de Kree wellicht de voornaamste schurk gaan worden in de toekomst van het MCU en dan eigenlijk bovenal de Supreme Intelligence.

Captain Marvel maakt in elk geval duidelijk dat Marvel Studios van plan is meer te doen met de Skrulls, de Kree en de Supreme Intelligence. In de comics is de Supreme Intelligence vaak een kracht die achter de schermen werkt en partijen manipuleert. Daarbij gaat de Intelligence wel erg ver; zo manipuleerde deze al eens de Kree, Shi'Ar, Skrulls en de Avengers om een Nega-Bomb af te laten gaan, waarmee het Kree Empire vernietigd werd, miljarden Kree dood gingen en de overlevenden een sterker ras vormden.

Aangezien Kevin Feige kortgeleden nog vertelde dat de Skrulls een toekomst hebben in het MCU, lijkt de kans ook groot dat de Supreme Intelligence straks terugkeert. De Intelligence wil misschien straks de Aarde overnemen, als planeet die tot nu toe beschermd wordt door Captain Marvel. Die overigens in minstens 7 films voorkomt. Genoeg ruimte dus voor een strijd met de Intelligence, toch?

NieuwsFilm

meest populair