Aziatische filmster gecast in scifi-epos 'Dune'

Aziatische filmster gecast in scifi-epos 'Dune'

De cast van Denis Villeneuve's nieuwe film blijft gestaag groeien.

De Taiwanese acteur Chang Chen, in het westen voornamelijk bekend door zijn rollen in martial arts-producties Crouching Tiger, Hidden Dragon en The Assassin, zal naar verluidt de rol van Dr. Wellington Yueh spelen in Denis Villeneuve's scifi-epos Dune voor Legendary Pictures.

Dune speelt zich af in de verre toekomst en laat zien hoe Paul Atreides (Timothee Chalamet) en zijn familie heersen over een woestijnplaneet genaamd Arrakis. Het is de enige planeet waar de zeer waardevolle 'spice melange' wordt geproduceerd. Deze spice wordt gebruikt als brandstof voor ruimtevaart, dus is ook zeer gewild bij andere families van adel.

Chens personage Yueh is de persoonlijke dokter van de familie Atreides. Dean Stockwell speelde de rol in de film van David Lynch in 1984 en Robert Russel deed dit in de miniserie uit 2000.

Naast de eerder genoemde Chalamet en Chen zijn er in Dune ook rollen weggelegd voor namen als Javier Bardem (als Stilgar), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Oscar Isaac en Rebecca Ferguson (als de ouders van Paul), Zendaya (als Pauls liefje Chani), Stellan Skarsgard (als schurk Baron Harkonnen), Dave Bautista (als diens moordlustige neef), Jason Momoa (als wapenmeester Duncan Idaho) en Charlotte Rampling (als Mother Mohiam).



NieuwsFilm

meest populair