20th Century Fox nu officieel van Walt Disney

20th Century Fox nu officieel van Walt Disney

De deal is definitief rond.

De X-Men komen naar het Marvel Cinematic Universe en Walt Disney brengt vanaf 2020 de Avatar-films uit. Dit zijn slechts twee voorbeelden van wat de definitieve overname van 21th Century Fox door The Walt Disney Company inhoudt. Sinds vandaag is de filmstudio 20th Century Fox officieel een Disney-club.

Met de overname is een bedrag gemoeid van zo'n 71,3 miljard dollar en naast de filmstudio 20th Century Fox krijgt Walt Disney Studios ook zeggenschap over studio's als Fox Searchlight Pictures, 20th Century Fox Animation en Blue Sky Studios. Hieronder vallen vele franchises en catalogusfilms. Te denken valt aan de oude Star Wars-films, de Marvel-filmrechten (X-Men, Deadpool, Fantastic Four), Avatar, Planet of the Apes, Alien, Predator en Die Hard. Ook over de reeds geplande en in ontwikkeling zijnde producties heeft Walt Disney nu het eindwoord.


Uiteraard speelt de komst van Walt Disney's streamingdienst Disney+ een grote rol bij de overname. Ook krijgt Disney een groter belang in de authentieke tv-markt. Meer weten over de rechten die in handen komen van Disney? Lees verder.



NieuwsFilm

meest populair