Algemeen

20th Century Fox nu officieel van Walt Disney

De deal is definitief rond.

door Bram de Groot om 15:31 in Algemeen
De X-Men komen naar het Marvel Cinematic Universe en Walt Disney brengt vanaf 2020 de Avatar-films uit. Dit zijn slechts twee voorbeelden van wat de definitieve overname van 21th Century Fox door The Walt Disney Company inhoudt. Sinds vandaag is de filmstudio 20th Century Fox officieel een Disney-club.

Met de overname is een bedrag gemoeid van zo'n 71,3 miljard dollar en naast de filmstudio 20th Century Fox krijgt Walt Disney Studios ook zeggenschap over studio's als Fox Searchlight Pictures, 20th Century Fox Animation en Blue Sky Studios. Hieronder vallen vele franchises en catalogusfilms. Te denken valt aan de oude Star Wars-films, de Marvel-filmrechten (X-Men, Deadpool, Fantastic Four), Avatar, Planet of the Apes, Alien, Predator en Die Hard. Ook over de reeds geplande en in ontwikkeling zijnde producties heeft Walt Disney nu het eindwoord.


Uiteraard speelt de komst van Walt Disney's streamingdienst Disney+ een grote rol bij de overname. Ook krijgt Disney een groter belang in de authentieke tv-markt. Meer weten over de rechten die in handen komen van Disney? Lees verder.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Hebben jullie t nieuws al gebracht dat Disney Marvel voor plus de What If serie gaat maken? What if Spider Man was a Fantastic Four. What if Jane Foster found Thors hammer. What if Black Widdow was a pornstar?

GreenHornet

Avatar

Ik mis het nieuws dat CEO van Warner Bros. is opgestapt.
Omdat hij een actrice wilde helpen voor filmrollen in ruil voor Sex

SAS1982

Avatar

Bye bye Netflix

SplashySleet20

Avatar

Kan marvel nu ook kingsman films maken in het marvel cinematic universe? Of zijn daar nog meerdere partijen bij betrokken waardoor het niet kan?

Gremlin06

Avatar

in verband met Disney
eerste volledige trailer toy story 4
https://www.youtube.com/watch?v=wmiIUN-7qhE

eltorro

Avatar

@SAS1982: Hoe bedoel je?

Goku32

Avatar

Nou eltoro ik denk dat meneer SAS alleen maar Marvel en star wars kijkt. Daarom zegt hij bye bye nedflix

Goku32

Avatar

Nou eltoro ik denk dat meneer SAS alleen maar Marvel en star wars kijkt. Daarom zegt hij bye bye nedflix

SAS1982

Avatar

@eltorro, Als Disney+ beter is dan stap ik over. Anders wordt het te duur. Ik vind de Netflix films toch al zwaar bagger. Alleen de series zijn tof. @Goku klopt, ben wel benieuwd wat ze gaan uitbrengen Lucas Arts / Marvel

NieuwsFilm

meest populair