Algemeen

De eerste 22 Marvel-films krijgen een verzamelnaam!

Maak je borst maar nat.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Avengers: Endgame maakt een einde aan de Marvel-filmreeks rond superschurk Thanos (Josh Brolin). Mocht je je afvragen welke naam de saga heeft gekregen, dan hebben we een antwoord voor je: The Infinity Saga. Vreemd is dat niet, de films draaien immers om de zoektocht van Thanos naar de Infinity Stones, waarmee hij zijn gestoorde plan om het halve universum te vermoorden kon realiseren.

In 2008, toen het MCU van start ging met Iron Man, hoorden we nog niets over Thanos of de Infinity Stones. Wel hoorden we voor het eerst dat Tony Stark (Robert Downey Jr.) deel was van een groter universum. Nou, dat hebben we geweten, want als Endgame over krap een maand in de bioscoop draait, zijn er 22 films uitgekomen met tal van personages. De eerste keer dat een steen voorbij kwam in de franchise was in 2011, in Captain America: The First Avenger en een jaar later debuteerde de gestoorde titaan in The Avengers.

Einde van een saga
"We wilden een conclusie brengen naar een filmreeks op een manier die niemand ooit eerder gedaan heeft," vertelde Feige tegenover Empire Magazine. "Harry Potter had ook een einde, omdat er maar een bepaald aantal boeken was. Voor Lord of the Rings gold hetzelfde. Maar wij dachten, na 22 films, dat het wellicht leuk zou zijn om enigszins een gevoel van finaliteit naar de verhaallijn te brengen."

Dat mocht ook wel, want na The Infinity Saga gaat het Marvel Cinematic Universe in andere vorm verder. Dan zien we waarschijnlijk de X-Men en Fantastic Four in het MCU. De vraag is nog welke gemeenschappelijke vijand zij met de Avengers moeten bestrijden, al wordt al druk gespeculeerd.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Zal wel een zeer dure verzamelbox van worden uitgegeven. The Infinity Collection.

Ang3l

Avatar

Daar kom je toch spontaan van klaar, van een special limited collectors edition van alle 22 films tezamen :D

Mas7

Avatar

Kicke naam!

filmtotaala3

Avatar

Waar kan ik het overzicht van alle 22 films vinden? BVD Smiley face

Decepticon

Avatar

En waar staat het dat het de Infinity Saga genoemd wordt dan? Wie zegt dat, want ik lees het hier nergens.
Lijkt zo net dat Filmtotaal dit zelf bedacht heeft.

Goov25

Avatar

Lees de bron, @Decepticon.

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Vet doet me bijvoorbeeld denken aan Dbz
Saiyan saga, frieza saga.

nieuwslaatste nieuws

meest populair