Celebrity

Jason Clarke betreurt het falen van 'Terminator: Genisys'

Kennelijk waren de ideeën voor de vervolgen interessant.

door Rik Timmer om 07:24 in Celebrity
Ondanks enkele twijfelachtige delen is de Terminator-franchise nog steeds in leven. Momenteel werkt Deadpool-regisseur Tim Miller aan het zesde deel, genaamd Dark Fate. Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton zijn wederom van de partij, evenals James Cameron als producent. Het hoofdstuk daarvoor - Terminator: Genisys - wordt nu genegeerd. Dat vindt Jason Clarke spijtig. De acteur speelde in de film van Alan Taylor de rol van verzetsleider John Connor. Aan The Hollywood Reporter legde hij z'n verhaal uit.

De 49-jarige Australiër keek er tegelijkertijd met een goed gevoel op terug. "Ik kijk naar bepaalde dingen en zeg dan altijd: 'Ik wou dat James net zoals nu er meer bij betrokken was. Misschien hadden ze het verhaal beter geheim moeten houden.' Ernaar terugblikken is simpel, maar je moet het natuurlijk loslaten. Het heeft geen zin om aan 'wat als?' te kleven. Dat hoort bij het acteren. Het gaat van moment naar moment." Clarke houdt vol: "Iedereen wilde dat die 'Terminator'-film zou werken. De verhalen die daarna zouden komen waren echt spannend."

Opgebrand
Niet iedereen die aan Genisys werkte is het overduidelijk met Jason Clarke eens. We hebben het over tegenspeelster Emilia Clarke, die een jongere Sarah Connor speelde, en de regisseur zelf: Alan Taylor. Medio 2018 gaf de 32-jarige Engelse actrice al opgelucht aan over het falen van de film: "Hij (Taylor) werd door 'Terminator' verslonden. Hij was niet meer de regisseur die ik mij herinnerde. Hij had het niet naar zijn zin. Niemand had het naar zijn zin."

De productie van Genisys waar blijkbaar rampzaliger dan die van Fant4stic - eveneens een kritische en financiële mislukking. Filmmaker Taylor beaamde in 2017 het bovenstaande verhaal: "Die film was behoorlijk zwaar. Het was moeilijk. Voor mij en voor Clarke. We liepen weg met het gevoel dat we door het proces opgebrand waren. Voor haar was het harder op manieren die ik niet hoefde mee te maken, want zij was altijd in beeld en moest met de kritiek omgaan die we voortdurend kregen. Het verbaast mij niet dat ze gelukkiger verdergaat met haar andere, fantastische projecten dan dat ze terug zou keren naar deze wereld."

nieuwslaatste nieuws

meest populair