Algemeen

Bizarre oorspronkelijke plan voor 'Justice League' onthuld!

En bestaat er een Snyder Cut?

door Jim Pedd om 08:46 in Algemeen
Een Snyder-cut komt er waarschijnlijk niet van Justice League. Maar in een interview laat de regisseur wel weten hoe zijn oorspronkelijke idee voor de DC-film eruit zag. Dat was heel anders dan het oorspronkelijke resultaat.

In een Q&A werd Snyder gevraagd naar de gemengde ontvangst van Batman v Superman: Dawn of Justice en de impact daarvan op de studiobemoeienis met Justice League. Volgens Snyder was dat een goede vraag, en was de invloed groot. Ook werd hij samen met scenarist Chris Terrio onzeker over de invalshoek die Justice League zou moeten nemen.

Knightmare
"De oorspronkelijke Justice League die Chris [Terrio] en ik schreven, is nooit opgenomen, " vertelde Snyder heel eerlijk. Dat komt omdat de studio het een gestoord idee was gaan vinden. Daarnaast waren Snyder en Terrio niet meer zo zeker over hun invalshoek en was het de vraag hoe ze de film moesten insteken.

"Het is een lang verhaal, maar de waarheid is dat de Knightmare-scène altijd mijn idee was voor hoe alles uiteindelijk uitgelegd zou worden. En dat we in de verre toekomst zouden eindigen, waarin Darkseid de Aarde heeft overgenomen en Superman gevallen is voor de Anti-Life Equation. Er zijn maar een paar leden van de Justice League overgebleven en zij vechten voor hun leven. Batman sluit een deal met Cyborg omdat er iets gebeurd is... ze werken aan een plan om de Flash terug in te tijd te laten reizen om Bruce te vertellen..." begon Snyder zijn verhaal.

Daarmee refereerde hij naar de scène in Batman v Superman waarin The Flash (Ezra Miller) ineens opduikt en aan Bruce vertelt dat Lois de sleutel voor alles is. Dat was het verhaal, en Warner wilde ook dat verhaal vertellen. Maar "de details over hoe en waarom de Justice League uit elkaar vielen" maakte dat de studio nerveus werd. Dat moest veranderd worden.

Snyder vertelde tot slot nog dat in zijn oorspronkelijke film, Cyborg The Flash terug in de tijd helpt reizen, zodat Barry Allen de moord op Lois Lane kan voorkomen. Daardoor wordt Superman niet boos op Bruce Wayne en valt de groep niet uit elkaar. Helaas zullen we de Snyder-cut nooit zien, omdat deze niet bestaat.

Tot slot nog die Snyder-cut:


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

JL bestond dus uit 2 verschillende films

LeonardoPacino

Avatar

Dit klinkt mij toch een stuk beter in de oren dan de troep waar we het mee moesten doen. Ik ben niet zo'n tegenstander van het DCEU als de meesten, maar 'Justice League' was gewoon erg slecht en is eigenlijk niet te verdedigen. 'BvS' was in de bios nogal rommelig, maar de extended versie heb ik echt wel van genoten. Minpunten bleven het hele 'Martha-fiasco' en 'Doomsday'.

Sunspot

Avatar

had dat wel willen zien

McKelly

Avatar

@leonardo 1 voordeel van het martha-fiasco: daardoor kon deadpool 2 een fantastische grap maken waardoor ik nog steeds dubbel lig XP

Sunspot

Avatar

^

Vind dat nog steeds onzin, dat met 'Martha, save Martha'.

Je zag duidelijk dat het erom ging om (als je de film beetje goed volgt) Bats toen doorkreeg dat Suiperman gewoon als mens is opgevoed, een moeder heeft etc.

Maar goed, wel leuk die grappen soms, vooral van HISHE :D.

nieuwslaatste nieuws

meest populair