Bioscooptip: Pet Sematary - de beste Stephen King-film!

Bioscooptip: Pet Sematary - de beste Stephen King-film!

Een hele goede film die heel erg eng moet zijn.

De volgende in een hele lange reeks succesvolle films gebaseerd op boeken van horrorschrijver Stephen King. Vanaf 4 april draait Pet Sematary in de bioscoop en dat belooft wat te worden. In dit artikel alles wat je over de film moet weten voordat je 'm gaat zien!

Pet Sematary
Bekijk de afbeeldingRegie: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer | Cast: John Lithgow, Jason Clarke, Amy Seimetz, Naomi Frenette | Scenario: Matt Greenberg | Genre(s): Horror, Thriller | Kijkwijzer: 16
Dokter Louis Creed is net samen met zijn vrouw Rachel en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuisd. Dan ontdekt hij een mysterieuze begraafplaats in het bos vlakbij hun nieuwe huis. Dan slaat het noodlot toe en volgt er een reeks angstaanjagende en afgrijselijke gebeurtenissen.

Hoogtijdagen voor King

Het zijn hoogtijdagen voor Stephen King. De horrorschrijver bracht ons al 58 verschillende boeken en zo'n 200 korte verhalen. En hij blijft in rap tempo doorschrijven. De afgelopen jaren waren films gebaseerd op zijn werken uiterst populair. Denk maar aan films als The Shawshank Redemption (1994) en The Green Mile (1999).

Maar ook de afgelopen jaren ging het erg goed. Denk aan It, dat als twee delen verfilmd is en waarvan dit jaar het tweede deel in de bioscoop draait. En Gerald's Game, 1922 en Doctor Sleep - het vervolg dat men maakt op The Shining. Er is dus heel wat te genieten!

Eerste reacties

Pet Sematary wordt door sommige recensenten omschreven als de engste Stephen King-film die tot nu toe gemaakt is. De macabere film schrikt er niet voor terug om een aantal behoorlijk gruwelijke momenten in beeld te brengen en heeft ook nog wat interessante twists, en een nieuw einde, dat heel wat interessants naar de fans brengt.

Budget en box office

Hoe duur deze film was is niet bekend. Wel is de verwachting dat de film het goed gaat doen. Naar het schijnt gokken analisten op een Amerikaans openingsweekend van tussen de 20 en 30 miljoen dollar, maar de boel zou veel hoger uit kunnen komen gezien het feit dat horrorfilms het op dit moment uiterst goed doen.

Trivia

Het is bijna precies dertig jaar geleden dat de originele Pet Sematary (1989) uitkwam in de bioscoop. - | - Jason Clarke vond de scène waarin hij om vier uur 's nachts op een echte begraafplaats moest staan de engste om op te nemen. - | - Zowel Jason Clarke als John Lithgow speelden in een Planet of the Apes-film en hun personages kwamen allebei in die films om het leven.



NieuwsFilm

meest populair