Algemeen

Fraaie posters voor Aladdin, Genie, Jafar en Jasmine voor Walt Disney's 'Aladdin'

Van Will Smith tot de Nederlandse Marwan Kenzari.

door Bram de Groot om 05:00 in Algemeen
Met Dumbo debuteert aankomend weekend Disney's eerste live action sprookje van 2019 op vele wereldwijde bioscoopschermen. In mei is het alweer tijd voor een volgende sprookjesfilm, namelijk Aladdin. Nu heeft Walt Disney posters vrijgegeven voor de vier belangrijkste personages in de film!

Die vier personages waren uiteraard ook te zien in de originele animatiefilm uit 1992. Nu komen zij tot leven, met evenveel muzikaal geweld (van componist Alan Menken) en kleurrijke gebeurtenissen. Vanaf 22 mei draait Guy Ritchie's Aladdin in de Nederlandse 2D, 3D en IMAX-bioscoopzalen.


Marwan Kenzari's
Jafar

Dit is de snode en bedrieglijke tovenaar, de grootvizier van Agrabah en hoofdadviseur van de sultan. Jafar bedenkt in het geheim een complot om de sultan omver te werpen als de heerser van Agrabah.


Will Smiths
Genie

Smith stapt in de huid van het personage van Robin Williams. Soms blauw, soms niet. Deze geest heeft de kracht dat hij drie wensen van de eigenaar van de lamp in vervulling kan laten komen.


Mena Massouds
Aladdin

Aladdin is een straatjochie en dief die verliefd is op de dochter van de Sultan. Hij komt uiteraard in bezit van de lamp, met alle gevolgen van dien.


Naomi Scotts
Jasmine

Dit is de krachtige, grappige en emotionele dochter van de Sultan en de prinses van Agrabah, met een eigen willetje. Ze zoekt ook liefde en wil trouwen.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Hahahahah die Jafar het is en blijft een slecht keuze geweest. Als ik hem zo zie op de poster ziet hij er meer uit als een grappen maker. Dan de mainvillian

adofmirosch

Avatar

En waarom zijn dit fraaie posters? Uitleg graag! :P

Moviemagic

Avatar

Ik vind de posters niet echt geslaagd. Teveel 'blur' over bepaalde gedeeltes heen gedaan. De kleine cirkels bij de naam maar dan ook echt aan één kant. Die tijgerkop die er een beetje tussenin geperst lijkt. De lichtval op de tweede poster van achteren zou minder moeten zijn en dan meer licht van de lamp in zijn handen laten komen was in mijn optiek mooier geweest.

Maar goed het gaat normaal om de films en niet de posters.

J0hnM0r

Avatar

Grappig hoe iedere poster wordt afgekraakt. Als FT zelf een bedenkelijke titel meegeeft worden dan de posters als goed bestempeld. Die forumcommentatoren... het blijft een raar volkje

Frietgezicht

Avatar

Als een Nederlander ergens bij betrokken is in het buitenland hoop ik toch dat ze het goed doen. Kan een Van Dijk zijn in een wedstrijd van Liverpool of een acteur in een film.
Ik was ook wel trots op Sylvia Hoeks in Blade Runner.

Helaas ook hier komt Jafar weer totaal miscast over. Ik hoop dat hij mij en de critici allemaal zal verrassen maar ik ben bang dat het een fail zal worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair