De vijf beste films van Quentin Tarantino

De vijf beste films van Quentin Tarantino

Ben jij het eens met deze lijst?

Verleden week verscheen op FilmTotaal de poll 'Welke film van Quentin Tarantino vind jij de beste?' Maar liefst 1.400 filmliefhebbers brachten hun stem uit. Hieronder de top vijf van QT!

De films Jackie Brown (1997), Death Proof (2007) en The Hateful Eight (2015) eindigden niet in de lijst. Pulp Fiction kreeg 39 procent van de vele stemmen en andere vier films kwamen uit tussen de 9 en 16 procent.

#1. Pulp Fiction (1994)

Nog altijd lijkt Quentin Tarantino zijn misdaadklassieker Pulp Fiction niet te kunnen overtreffen. De film met namen als John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Tim Roth, Ving Rhames en Uma Thurman was in 1994 een enorm succes door bij een budget van zo'n 8 miljoen dollar meer dan 200 miljoen dollar op te halen. De Palme d'Or werd tijdens het Cannes Film Festival in ontvangst genomen en er waren zeven Oscarnominaties, waarvan Tarantino de Oscar voor Beste originele script wist te verzilveren.


#2. Inglourious Basterds (2009)

Deze oorlogsfilm heeft heel wat fans, aangezien in Inglourious Basterds heel wat opvallende personages zitten, denk maar aan Brad Pitt als Aldo "The Apache" Raine, Christoph Waltz als Hans Landa, Michael Fassbender als Archie Hicox en Eli Roth als Donny "The Bear Jew" Donowitz. Financieel deed de film het uitstekend door ruim $320 miljoen op te halen, en er waren acht Oscarnominaties. Waltz won voor zijn rol een Oscar.


#3. Django Unchained (2012)

Deze bikkelharde misdaadfilm over slavernij heeft voortreffelijke rollen voor namen als Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington en Samuel L. Jackson. Nog altijd is het de financieel hoogst scorende film ($425 miljoen) van Tarantino, al kostte deze ook zo'n 100 miljoen op te maken. Van de acht Oscarnominaties werden er twee verzilverd, Waltz won opnieuw en Tarantino won zijn tweede Oscar voor Beste originele script.


#4. Kill Bill (2003 - 2004)

Deze tweeluik met namen als Uma Thurman (The Bride), Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah en Vivica A. Fox moest eigenlijk uit één deel bestaan, maar door de speelduur van meer dan vier uur werd deze in tweeën gehakt met releases in 2003 en 2004. Aan de bioscoopkassa's noteerden de films gezamenlijk meer dan 330 miljoen dollar en er werd lange tijd gesproken over een derde deel, maar deze lijkt er niet te gaan komen.


#5. Reservoir Dogs (1992)

Dit is Tarantino's eerste eigen film en er waren rollen voor onder meer Harvey Keitel (Mr. White), Tim Roth (Mr. Orange), Steve Buscemi (Mr. Pink), Michael Madsen (Mr. Blonde), Edward Bunker (Mr. Blue), Chris Penn ("Nice Guy" Eddie Cabot), Lawrence Tierney (Joe Cabot) en Tarantino zelf als Mr. Brown. De low budget was financieel geen hit, maar is na de release al eens door Empire bestempeld als de "Greatest Independent Film of all Time".



NieuwsFilm

meest populair