'X-Men: Dark Phoenix' was altijd al gepland als het einde van de franchise

'X-Men: Dark Phoenix' was altijd al gepland als het einde van de franchise

Dus toch!

Nog voordat de overname van Fox door Disney zeker was, werd al besloten dat X-Men: Dark Phoenix het einde van de franchise zou zijn. Dat vertelt schrijver, producent en regisseur Simon Kinberg.

Volgens Kinberg was al drie jaar geleden duidelijk dat dit het einde zou vormen van de huidige cyclus X-Men films. Die werd natuurlijk begonnen met First Class en zal nu dus voorbij zijn. Straks voegen de X-Men zich bij het Marvel Cinematic Universe en dan is het sowieso voorbij. Een mooie samenkomst van omstandigheden dus.

Einde van een cyclus
Tegenover de site ComicBook.com laat Kinberg weten dat dit altijd zo gepland was. "Vanaf het begin, toen we deze film bedacht hadden en hem begonnen te schrijven - wat meer dan drie jaar geleden is ondertussen, dus lang voordat er sprake was van een overname door Disney, vonden we dat dit een natuurlijk einde voor deze cyclus X-Men films zou vormen," vertelt Kinberg.

"Omdat je deze familie, die je kent, en waar je van bent gaan houden de afgelopen twintig jaar, op een hele nieuwe manier getest ziet worden. Je ziet dat die familie voor het eerst echt uit elkaar valt en uiteindelijk weer samenkomt," ging hij verder. Om die reden voelde dit dan ook als het einde van een cyclus. "Ik weet ook niet hoe we Dark Phoenix binnen deze cyclus kunnen overtreffen. Wat we nu hebben gedaan, is enerzijds een einde maken en anderzijds een nieuw begin zoeken."

Vanaf 6 juni 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair