Algemeen

Nieuwe release datums voor 'Sing 2' & 'The Croods 2'

Beide films komen later uit dan verwacht.

door Wouter Drummen om 11:57 in Algemeen
Universal Pictures maakt de laatste jaren heel wat succesvolle tekenfilms, waaronder Sing. Deze film, die twee jaar geleden uitkwam, had een zeer indrukwekkende cast; zo verleenden o.a. Matthew McConaughhey, Scarlett Johansson en Reese Witherspoon hun stemmen aan de personages. De film wist ook aan de box-office te overtuigen; Sing werd namelijk voor 75 miljoen dollar gemaakt maar bracht maar liefst 634 miljoen dollar op en wist twee Golden Globes te winnen.

The Croods van Dreamworks, waarin Nicolas Cage, Emma Stone en Ryan Gosling in te horen waren, deed het ook erg goed. De film had een budget van 135 miljoen dollar maar verdiende dit dik terug met een opbrengst van bijna 600 miljoen dollar. De film kreeg ook een Oscar nominatie. Dankzij deze grote successen krijgen beide films een vervolg; dit is al een tijdje bekend, maar de release-datums ervan zijn nu wel wat verschoven.

Sing 2 zou normaalgesproken eind december 2020 uitkomen, maar nu is besloten dat The Croods 2 deze plek inneemt, terwijl deze oorspronkelijk in september van dat jaar te zien zou zijn. Sing 2 komt als gevolg hiervan pas in juli 2021 uit. In plaats van Sing 2 neemt dus nu The Croods 2 het op tegen Avatar 2, die tevens eind volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen.

Genoeg andere films om naar uit te kijken
Toch hoeven de animatiefilm-fans niet lang te wachten; vóór Sing 2 brengt Illumination nog sequels uit van andere tekenfilms, namelijk The Secret Life of Pets 2 (juni 2019) en Minions 2 (juli 2020). Ook DreamWorks Animation brengt andere films uit voor The Croods 2; Abominable en Trolls World Tour. Eerder dit jaar wist de studio nog hoge ogen te gooien met het derde en afsluitende deel van How to Train Your Dragon, genaamd The Hidden World.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

The Croods was een erg leuke film toen ik hem destijds zag. Ik weet niet of ik 'm nog steeds zal waarderen.

Decepticon

Avatar

Destijds Da Villain? Zou oud is The Croods niet. Veel en zelfs de meeste animatiefilms zijn voor alle leeftijden.
Ik ben 41 en vind The Croods nog steeds hartstikke leuk, dus ik kijk uit naar deel 2.
Sing heb ik nooit gezien, trekt mij om te zien, dus deel 2 hoef ik ook niet te zien.

Wel heel erg jammer dat we dus maar bar weinig originele animatie te zien krijgen de komende jaren.
Is Pixar buiten Toy Story 4 nog met iets bezig? Hopelijk geen Cars 4.

adofmirosch

Avatar

Sing vind ik echt een hele leuke film, maar op een vervolg zit ik niet direct te wachten.
The croods heb ik afgelopen kerstperiode op televisie gezien, de film heeft zijn leuke momenten en de achtergronden zijn echt prachtig geanimeerd.
Maar een vervolg is volgens mij ook niet perse nodig, hoewel dreamworks juist wel goede vervolg films kan maken.

adofmirosch

Avatar

@decepticon

Pixar komt volgend jaar met twee originele films.
Een over twee broertjes en eenhoorns, ja klinkt belachelijk inderdaad.
En over de andere is nog niets bekend helaas.
In 2021 komt ook een nieuwe film van de regisseur van up, monsters inc en inside out! Dus dat is ook iets om naar uit te kijken Smiley face

Da Villain

Avatar

@Decepticon


The Croods stamt alweer uit 2013. Ik vind het best lang voor een vervolg als hij pas in 2020 uitkomt Smiley face Ik zeg ook niet dat animatiefilms voor alle leeftijden zijn - ik kijk ook nog Pixar, Disney, etc. - maar ik denk dat ik de film nu minder zal waarderen. Misschien moet ik 'm nog maar een keer gaan kijken om een mening te vormen Smiley face

Decepticon

Avatar

@Da Villain

Dat is idd ook best lang voor een vervolg, heb je gelijk in. Maar als iemand destijds zegt, voelt dat voor mij soms aan alsof dat heel lang geleden is Smiley face
Alsof je nog kleintje was toen je The Croods zag. Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair