Algemeen

De cast van 'Avatar 2' groeit verder met Michelle Yeoh (Crazy Rich Asians)

Michelle Yeoh zal een wetenschapster spelen in de vervolgen van de science-fiction-reeks.

door Corneel Vanfleteren om 09:46 in Algemeen
Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Crazy Rich Asians) krijgt een rol in de Avatar-vervolgen van James Cameron. Ze zal een wetenschapster met de naam Dr. Karina Mogue vertolken.

Yeoh heeft direct getekend voor meerdere films. Regisseur James Cameron heeft vier sequels gepland rond zijn mega-hit Avatar (2009), waarvan het eerste vervolg in december 2020 moet uitkomen. Cameron zegt in een reactie: "Doorheen haar carrière heeft Michelle altijd unieke en memorabele personages gecreëerd. Ik kijk er naar uit om met Michelle te werken om hetzelfde te doen bij de Avatar-sequels".

Avatar werd (mede dankzij de 3D-effecten) de meest succesvolle film aller tijden, en bracht indertijd wereldwijd meer dan 2,7 miljard dollar in het laatje. Voor Avatar 2 (met als voorlopige titel Avatar: The Way Of Water) komen Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang en Sigourney Weaver terug. Nu heeft Cameron na toevoeging van Kate Winslet met Yeoh weer een sterke naam kunnen strikken. Of hij met die cast opnieuw de kassa's laat rinkelen, valt af te wachten.

Avatar is, na de overname van 20th Century Fox, eigendom van de Walt Disney Company. En Disney is duidelijk niet van plan om vaart te minderen met de Avatar-franchise. Michelle Yeoh zit ondertussen ook niet stil. Haar personage Philippa Georgiou uit de Star Trek Discovery tv-reeks krijgt nu de hoofdrol in een spin-off. Maar dat lijkt dus prima te combineren met een reisje naar Pandora.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMaster2

Avatar

Gaat floppen denk ik haalde vooral zoveel geld op omdat het 3D was

STYD

Avatar

Snap de ophef over Avatar niet. Ik vond het echt een film van niets. Denk dat het alleen een succes is geweest omdat 3D nog niet zo bekend was.

nicolaas1982

Avatar

Avatar 2 gaat weer baanbrekend worden. Nieuwe film technieken die zijn ontwikkeld .. jim zal 3D een nieuwe boost geven zoals hij in 2009 3D introduceerde en hip maakte!
Kan niet wachten

Frietgezicht

Avatar

@ STYD, no shit! Zou je denken? Suprise suprise, dat denkt iedereen hoor.

Denk je ook dat Avengers Endgame veel centjes zal gaan opleveren?

Tako

Avatar

@Frietgezicht

Waarom zo reactief?

Frietgezicht

Avatar

^ Op bijv een werkvloer niet handig maar bij onderwerpen hier toch juist welkom lijkt mij voor de activiteit.

Decepticon

Avatar

Avatar had ook 2 bioscoop releases.
Infinity War gaat met de marathon voorstellingen volgende week met End Game straks ook weer wat omhoog in de box office, alleen zal dat nooit genoeg worden om avatar in te halen.
End Game heeft straks een grotere kans denk ik.

STYD

Avatar

@ Frietgezicht, Damn take a chillpill of beter gezegd neem een patatje met.

Frietgezicht

Avatar

Ik kijk Ajax dus eet nu alleen nagels ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair