POLL: De beste introductiefilm in het Marvel Cinematic Universe?

POLL: De beste introductiefilm in het Marvel Cinematic Universe?

Welke eerste introfilm vond jij de beste?

Aankomende woensdag debuteert het langverwachte Avengers: Endgame; de afronding van het verhaal rond de superslechterik Thanos. Met deze poll kijken we terug op de tien herkomst- / introductiefilms van de belangrijkste helden in de filmreeks, met de vraag: welke vind jij de beste?

De eerste film was uiteraard het geliefde Iron Man uit 2008. De film bleek de start van een filmreeks die al jaren grote kaskrakers voortbrengt met allerlei uiteenlopende personages, en daar lijkt geen einde aan te komen. Eerder dit jaar verscheen nog de herkomstfilm Captain Marvel, een film die de deur openzet voor nog meer (onbekendere) buitenaardse Marvel-figuren.

Maar liefst tien introductiefilms
Los van de vele vervolgen en de drie verschenen Avengers-films waren er met Iron Man en Captain Marvel nog acht films waarin personages groots werden geïntroduceerd, namelijk voor de Hulk, Thor, Captain America, de Guardians of the Galaxy, Ant-Man, Doctor Strange, Spider-Man en Black Panther. De laatste twee kregen al een korte introductie in Captain America: Civil War.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair