Algemeen

M. Night Shyamalan moest huilen van recensies 'Glass'

Ook geeft hij toe dat hij spijt heeft dat hij 'The Last Airbender' en 'After Earth' maakte.

door Steven van der Vegt om 08:05 in Algemeen
De carrière van filmmaker M. Night Shyamalan is nogal veelbewogen, om het nog maar zacht uit te drukken. Met The Sixth Sense zette hij zichzelf op de kaart, maar vervolgens ging hij met een hoop films de mist in. Pas met Split wist de regisseur zowel het publiek alsook de critici opnieuw te bekoren. Deze film bleek een vervolg op zijn eerdere film Unbreakable. Begin dit jaar kwam het derde deel van de reeks uit, getiteld Glass, maar deze werd door critici wederom slecht ontvangen.

Tijdens een lezing op New York University gaf Shyamalan toe dat hij in tranen uitbrak toen hij hoorde dat de recensies voor zijn nieuwste film overwegend negatief waren. Hij had net een screening van de film in Londen bijgewoond, waar het publiek juist heel enthousiast was. Hierdoor was hij er niet op voorbereid dat de critici zijn film zo negatief zouden beoordelen. Ondanks dat hij de laatste jaren veelal negatieve recensies kreeg van zijn werk, gaf hij aan dat dit hem nog altijd raakt, ook al hebben de films wel financieel succes.

Spijt van eerdere missers
Volgens Shyamalan was hij altijd een outsider en maakt(e) hij daarom andere keuzes in zijn films. Dat dit soms goed uitpakt en de andere keer ervoor zorgt dat zijn films afgebrand worden, neemt hij uiteindelijk dan toch in koop toe. Wel geeft hij aan spijt te hebben dat hij The Last Airbender en After Earth maakte. Er was een periode dat hij dacht dergelijke blockbusters te moeten maken, nadat zijn eigen films minder succesvol bleken. Het feit dat hij geen persoonlijke binding had met beide projecten, zou ervoor gezorgd hebben dat ze zo mislukten.

Hij sloot zijn lezing af met de boodschap dat jonge filmmakers in zichzelf moeten blijven geloven, ondanks de mening van anderen. Diezelfde conclusie trok hij tevens voor zichzelf en de kritiek op zijn meest recente film. Hieronder de 'Honest Trailer' die deze week verscheen van 'Glass', welke spoilers bevat!.Vond jij de film ook zo slecht als de critici, of viel het wel mee? Hier lees je wat onze Filmtotaal-recensent van 'Glass' vond.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Ik vond Glass ook nauwelijks te pruimen, maar om Shyamalan alleen te prijzen om The Sixth Sense lijkt me ook niet fair. Volgens mij zijn Unbreakable, Signs en The Village ook prima ontvangen.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vond er ook niks aan. Al 20 jaar vraag ik me af hoe het verhaal van Unbreakable verder zou kunnen gaan, en dan krijg je dit ............... Echt slaapverwekkend saai

Marklar

Avatar

Saai? Ik vond hem juist erg meevallen na al die negatieve recensies. Prima van genoten in de bios en niks mis mee als 3de deel in de reeks

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

De tempo was gewoon te laag voor de rest een prima einde van een meest realistische en magnifieke trilogie.

aspers

Avatar

Ik ben in slaap gevallen... Wat een traag gedoe zeg. Trok het echt niet meer, en dat gebeurt mij zelden!

Filmhead

Avatar

Echt? ik vond Glass wel vermakelijk. Hij had alleen direct to Netflix gemoeten, dan waardeer je het heel anders

Marklar

Avatar

als je dit traag vond dat heb je unbreakable waarschijnlijk helemaal niet gezien. Die was pas traag en 'saai'

adofmirosch

Avatar

De eerste 20 minuten waren nog wel aardig, daarna ging het al snel bergafwaarts.
Waar ik me het meest aan stoorde was dat op die gast uit split na straalde de acteurs uit of ze er geen zin in hadden.

Wommel

Avatar

Glass, uitstekende film, zat goed in elkaar en hield de spanning goed vast. Einde was iets te abrupt en ver gezocht cq niet goed uitgewerkt.

Goku32

Avatar

Shamalalie maak je niet druk dude. Je krijgt toch aan het einde van de maand je geld. En mensen hebben de film gewoon gezien. Dus maak je niet druk wat die critici allemaal schrijven het is meestal toch 1 grote onzin

Goov25

Avatar

Het was een redelijk vermakelijk vervolg, maar er had zoveel meer in gezeten. Met die sekte en de dood van The Beast maakte Shyamalan keuzes die ik echt niet kon begrijpen. Daarmee vond ik juist dat er te weinig snelheid in zat, er werd nauwelijks aan karakters gebouwd; zoals in Unbreakable en Split meer gebeurde. Dus ja, vermakelijk, maar niet zo goed als hij had kunnen zijn.

Sunspot

Avatar

The Last Airbender niet gezien, maar jeetje, die film AFter Earth sloeg echt nergens op.

Snapte ook niet waarom hij die film heeft gemaakt, totaal niet zijn stjil ook, hoewel dat niet uitmaakt natuurlijk, meer gewoon dat het een klote film was, saai, dom en die irritante Jayden

Sunspot

Avatar

@Marklar

Unbreakable was traag soms, maar interessant, sfeer, acteurs, niet precies weten hoe het zit, topfilm!

BenjaminC

Avatar

We really liked Glass and Split. Enjoyed it till the end other than Unbreakable that was very boring. Thank you for these 2 movies

Frietgezicht

Avatar

Wat een mietje. Is die z’n ballen verloren op een mechanische stier ofzo

007

Avatar

Vond hem tegenvallen had er veel meer van verwacht.

starbass

Avatar

Ik snap niet waarom iedereen altijd zo zit te morren om de last airbender, veel scenes komen gewoon 1 op 1 overeen met de tekenfilm.
Glass heb ik nog niet gezien.
Alleen signs en after earth waren niet aan mij besteed, de rest vind ik goed te kijken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair