Vampierenverhaal 'Salem's Lot' van Stephen King opnieuw verfilmd

Vampierenverhaal 'Salem's Lot' van Stephen King opnieuw verfilmd

De twee zijn natuurlijk bekend met het horrorgenre.

De mannen achter The Conjuring Universe, James Wan en Gary Dauberman, gaan samen aan de slag met een nieuwe verfilming van Salem's Lot, een bekend vampierenverhaal van horrorschrijver Stephen King. De twee zullen de film samen produceren en Dauberman gaat aan de slag met het script.

King schreef Salem's Lot (in Nederland uitgegeven onder de titel Bezeten stad), zijn tweede boek, in 1975. Het boek diende eerder als inspiratie voor een aantal series en de speelfilm A Return to Salem's Lot (1987). Het verhaal gaat over een schrijver die na de dood van zijn vrouw terugkeert naar zijn geboortedorp. Later komen er ook twee vreemde mannen wonen in een plaatselijke spookvilla. Al vrij snel na hun komst komen er steeds meer dorpsbewoners op een onverklaarbare wijze om het leven.

Wan en Dauberman
Wans naam is onlosmakelijk verbonden met het horrorgenre en prijkt steevast op elk filmaffiche waar hij, vaak als producent, bij betrokken is. Hij regisseerde ook successen als Aquaman (2018) en The Conjuring 2 (2016). Dauberman maakt later dit jaar zijn regiedebuut met Annabelle Comes Home. Ook is hij de man achter de scenario's van It: Chapter Two (2019) en The Nun (2018). Vermoedelijk kruipt een van de twee heren ook in de regiestoel van dit nieuwe project. Het is niet bekend wanneer Salem's Lot in de bioscoop moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair