Algemeen

Vampierenverhaal 'Salem's Lot' van Stephen King opnieuw verfilmd

De twee zijn natuurlijk bekend met het horrorgenre.

door Jeffrey Kouters om 10:53 in Algemeen
De mannen achter The Conjuring Universe, James Wan en Gary Dauberman, gaan samen aan de slag met een nieuwe verfilming van Salem's Lot, een bekend vampierenverhaal van horrorschrijver Stephen King. De twee zullen de film samen produceren en Dauberman gaat aan de slag met het script.

King schreef Salem's Lot (in Nederland uitgegeven onder de titel Bezeten stad), zijn tweede boek, in 1975. Het boek diende eerder als inspiratie voor een aantal series en de speelfilm A Return to Salem's Lot (1987). Het verhaal gaat over een schrijver die na de dood van zijn vrouw terugkeert naar zijn geboortedorp. Later komen er ook twee vreemde mannen wonen in een plaatselijke spookvilla. Al vrij snel na hun komst komen er steeds meer dorpsbewoners op een onverklaarbare wijze om het leven.

Wan en Dauberman
Wans naam is onlosmakelijk verbonden met het horrorgenre en prijkt steevast op elk filmaffiche waar hij, vaak als producent, bij betrokken is. Hij regisseerde ook successen als Aquaman (2018) en The Conjuring 2 (2016). Dauberman maakt later dit jaar zijn regiedebuut met Annabelle Comes Home. Ook is hij de man achter de scenario's van It: Chapter Two (2019) en The Nun (2018). Vermoedelijk kruipt een van de twee heren ook in de regiestoel van dit nieuwe project. Het is niet bekend wanneer Salem's Lot in de bioscoop moet verschijnen.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Wordt deze nieuwe versie misschien lid van het conjuring universe?

Scheerzeep

Avatar

@SplashySleet20

Waarschijnlijk niet. Past qua verhaal ook niet echt in het verdere universum.

Zembo

Avatar

Oeeeh geweldig nieuws dit.

Moviemagic

Avatar

Hopelijk beter dan die serie uit 2004. Rutger Hauer was hierin de hoofdvampier maar niet bepaald angstaanjagend. Die serie was aardig maar niet meer dan dat. De film uit 1979 was vele malen beter. Deze had een goede grimmige sfeer na een wat lange opbouw. Reggie Nalder als hoofdvampier was erg leuk gedaan.

Spider-fan

Avatar

De originele mini-serie van Tobe Hooper is één van mijn meest favoriete King-verfilmingen. De remake met Rutger Hauer zag er visueel mooi uit, maar was inhoudelijk teleurstellend, hoewel hij iets dichter bij het boek bleef. Ik denk dat het moeilijk zal zijn het origineel te overtreffen, vooral de scène 's nachts aan het raam als één van de jochies terugkomt om binnengelaten te worden bij zijn vriendje is een echte klassieker die iedereen zich altijd herinnert.
Ze zullen er ook een lange film of meerdere delen van moeten maken om alles uit het boek op te nemen, wat sowieso bij King met zijn vele personages en subplots vrijwel altijd een onmogelijke taak is.

A Return to Salem's Lot was op tv laatst, toevallig net de dag dat regisseur Larry Cohen overleed. Vrijwel in elk opzicht een mislukt vervolg, dat eigenlijk niks te maken heeft met het origineel: het dorpje heeft dezelfde naam, maar geen één personage keert terug, en het dorp ziet er totaal anders uit.

Het sterke van Salem's Lot is dat het een soort kruising is tussen het klassieke vampierverhaal volgens Dracula en een haunted house verhaal in de vorm van het griezelige Marsten House dat door de tijd heen steeds opnieuw kwade krachten aantrekt.

Sunspot

Avatar

Wel van gehoord, maar nooit gezien

Eddie Singer

Avatar

'Salem's Lot' was/is een trage film. Wel een goede film, mede door dat tempo. Met David Soul o.a. Geweldige vampier overigens. Beetje een saluut naar 'Nosferatu'. James Wan kan je meer een 'jumpscare-regisseur' noemen dan een horror-regisseur...ik ben niet zo'n voorstander van Wan. 'The Conjurings' en 'The Nun' en zo is prima. Als hij maar geen 90min-film er van maakt.

NieuwsFilm