Algemeen

Torenhoge box office-aftrap 'Avengers: Endgame' op eerste premièredag

Avatar, pas maar op!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De meest indrukwekkende opbrengsten laat China op dit moment zien. In het Middenrijk haalde Avengers: Infinity War in totaal $359,5 miljoen op. Avengers: Endgame staat na één volle dag al op maar liefst $107 miljoen, en dan moet het eerste weekend nog volgen.

Tijdens de nachtelijke voorpremières in China werd er al $28,1 miljoen opgehaald. Ruim meer dan de $8,9 miljoen van Infinity War. De hoogste openingsdag in China stond op naam van de Chinese blockbuster Monster Hunt 2 uit 2018, met $97 miljoen. De hoogte box office-score aller tijden in China staat op naam van Wolf Warrior 2 uit 2017, met $854,2 miljoen. De hoogst scorende Hollywood-film is Fast & Furious 8, die in 2017 $392,8 miljoen noteerde. Infinity War kwam uit op $359,5 miljoen.


Rest van de wereld & in de States
Ook in Nederland en vele andere landen is Endgame in première gegaan. Cijfers zijn nog niet bekend. Donderdagavond/-nacht gaat Endgame in de States in première. De hoogste nachtelijke preview-opbrengst staat op naam van Star Wars: The Force Awakens, met $57,0 miljoen. Die film heeft ook de hoogste openingsdag met $119,1 miljoen.

Topscore Avatar in gevaar?
Een artikel van Forbes geeft aan dat de vierde Avengers-film aankomende zaterdag op $1,132 miljard moet staan om een kans te maken om het box office-record ($2.788,0 miljoen) van Avatar te kunnen verslaan. Infinity War noteerde in het openingsweekend $831,0 miljoen (incl. China). Uiteindelijk werd 2,4645 keer deze openingsscore opgehaald door de derde Avengers-film ($2.048,4 miljoen). $1,132 miljard x 2,4645 is net een paar dollar hoger dan de score van Avatar.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Colruiter

Avatar

Laat ons hopen, Avatar staat daar al lang genoeg.

adofmirosch

Avatar

De vorige film kwam niet eens over star wars heen. Dat zie ik bij deze dan wel gebeuren, en misschien zelfs de Titanic.
Maar avatar gaat denk ik niet gebeuren.

basco

Avatar

Ik als Marvel fan hoop het eigenlijk niet dat het beter gaat doen dan avatar. Gisteren the endgame gezien en vond het zwaar tegen vallen.

Pato

Avatar

Wat maakt het uit?
.
Het gaat er toch om of de film leuk is?

Pietjebam

Avatar

Op een gegeven moment zijn de geïnteresseerden gewoon op.

STYD

Avatar

Gaat er makkelijk over heen. Dit is een film van mensen vaker dan 1x heen zullen gaan

Goov25

Avatar

Tja, dit is een film waar ieder mens die zich een beetje filmliefhebber noemt heen gaat. Nog nooit zoveel berichten om me heen gehoord van mensen die naar een film gaan. Dat zal in de States niet anders zijn schat ik.

Goku32

Avatar

Money money moneyyyy niet normaal man. Iron krijgt het meeste van hun allemaal die man kan met pensioen na advengers Poehhh

nieuwslaatste nieuws

meest populair