Discussie: Wat zou jij aan 'Avengers: Endgame' willen veranderen?

Discussie: Wat zou jij aan 'Avengers: Endgame' willen veranderen?

Jij krijgt nu de volledige creatieve controle!

Stel dat niet Anthony en Joe Russo de regie van Avengers: Endgame in handen hadden, maar dat Kevin Feige jou de volledige vrijheid had gegeven om de film naar jouw hand te zetten. Welke dingen had jij dan anders gedaan?


Let op! In dit artikel staan spoilers!


Endgame is een ongekend groot succes en de reacties zijn ontzettend positief. Sommigen omschrijven de film zelfs als een meesterwerk. De makers hebben met allerlei ideeën gespeeld tijdens het schrijfproces. Vandaag gaan we terug naar de tekentafel. Als jij Endgame had mogen maken, hoe zou de film er dan uit hebben gezien? Hieronder eerst mijn lijstje. Dit is dus géén kritiek, maar slechts een discussietopic voor de creatievelingen en verhalenvertellers onder ons.

Bekijk de afbeeldingMeer ademruimte in eerste akte
De eerste akte verloopt ontzettend gehaast. Dit deel had wel een minuut of tien extra kunnen gebruiken. Ik had onder meer graag een fatsoenlijke introductie van Captain Marvel willen zien en een opbouw naar de redding van Tony en Nebula. Daarnaast zou een gevecht met de sterk verzwakte Thanos niet verkeerd zijn geweest. In mijn Endgame zou hij één laatste troef achter de hand hebben gehouden; de extra vingerknip om de Infinity Stones te vernietigen. De Avengers reageren woedend uit onmacht en voelen zich definitief verslagen.

Bekijk de afbeeldingAlternatieve tweede akte
De tweede akte moet iedere fan gelukkig maken. Toch is het leuk om na te denken over een andere invulling. In de Quantum Realm ontmoet Scott Lang wezens die hem leren (1) hoe hij kan tijdreizen en (2) dat mensen en voorwerpen niet dubbel kunnen bestaan, omdat anders het oude wordt vervangen door het nieuwe. De Avengers duiken na zijn terugkeer ver terug in de tijd om zo de Infinity Stones te collecteren. Thanos - die via de Reality Stone de Avengers heeft misleid - ziet zijn stenen verdwijnen en besluit aan te vallen. Zo wordt er ook meer eer gedaan aan zijn ontwikkeling in Infinity War.

Bekijk de afbeeldingWisselen einde Tony en Steven
Hoewel de dood van Tony Stark één van de emotioneelste momenten uit Endgame is (ook omdat Doctor Strange zijn naderende dood met een simpel gebaar inluidde), vond ik zijn dood toch iets te cruel, omdat hij net een gezinnetje had gesticht. Persoonlijk had ik liever gezien dat hij met pensioen was gegaan. Ik denk dat ik Captain America wel had laten sterven, na een krachtig één-op-ééngevecht met Thanos (zoals in de comics), terwijl alle andere Avengers toe staan te kijken. Na zijn dood breekt het massagevecht uit. Het huidige einde vond ik wat verwarrend.


Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën!


NieuwsFilm

meest populair