Algemeen

Discussie: Wat zou jij aan 'Avengers: Endgame' willen veranderen?

Jij krijgt nu de volledige creatieve controle!

door Jeffrey Kouters om 13:21 in Algemeen
Stel dat niet Anthony en Joe Russo de regie van Avengers: Endgame in handen hadden, maar dat Kevin Feige jou de volledige vrijheid had gegeven om de film naar jouw hand te zetten. Welke dingen had jij dan anders gedaan?


Let op! In dit artikel staan spoilers!


Endgame is een ongekend groot succes en de reacties zijn ontzettend positief. Sommigen omschrijven de film zelfs als een meesterwerk. De makers hebben met allerlei ideeën gespeeld tijdens het schrijfproces. Vandaag gaan we terug naar de tekentafel. Als jij Endgame had mogen maken, hoe zou de film er dan uit hebben gezien? Hieronder eerst mijn lijstje. Dit is dus géén kritiek, maar slechts een discussietopic voor de creatievelingen en verhalenvertellers onder ons.

Meer ademruimte in eerste akte
De eerste akte verloopt ontzettend gehaast. Dit deel had wel een minuut of tien extra kunnen gebruiken. Ik had onder meer graag een fatsoenlijke introductie van Captain Marvel willen zien en een opbouw naar de redding van Tony en Nebula. Daarnaast zou een gevecht met de sterk verzwakte Thanos niet verkeerd zijn geweest. In mijn Endgame zou hij één laatste troef achter de hand hebben gehouden; de extra vingerknip om de Infinity Stones te vernietigen. De Avengers reageren woedend uit onmacht en voelen zich definitief verslagen.

Alternatieve tweede akte
De tweede akte moet iedere fan gelukkig maken. Toch is het leuk om na te denken over een andere invulling. In de Quantum Realm ontmoet Scott Lang wezens die hem leren (1) hoe hij kan tijdreizen en (2) dat mensen en voorwerpen niet dubbel kunnen bestaan, omdat anders het oude wordt vervangen door het nieuwe. De Avengers duiken na zijn terugkeer ver terug in de tijd om zo de Infinity Stones te collecteren. Thanos - die via de Reality Stone de Avengers heeft misleid - ziet zijn stenen verdwijnen en besluit aan te vallen. Zo wordt er ook meer eer gedaan aan zijn ontwikkeling in Infinity War.

Wisselen einde Tony en Steven
Hoewel de dood van Tony Stark één van de emotioneelste momenten uit Endgame is (ook omdat Doctor Strange zijn naderende dood met een simpel gebaar inluidde), vond ik zijn dood toch iets te cruel, omdat hij net een gezinnetje had gesticht. Persoonlijk had ik liever gezien dat hij met pensioen was gegaan. Ik denk dat ik Captain America wel had laten sterven, na een krachtig één-op-ééngevecht met Thanos (zoals in de comics), terwijl alle andere Avengers toe staan te kijken. Na zijn dood breekt het massagevecht uit. Het huidige einde vond ik wat verwarrend.


Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën!


37 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Korter en/of meer actie ... en gore.
En een verklaring dat de stones ineens in een ironman handschoen konden. (ipv een speciale van een zon geforgede gauntlet), en een betere smoes dat ze C.Marvel niet in konden zetten)

horizon

Avatar

Niets.
Lengte goed.
Pacing goed.
Acteren goed.
Actie goed.
Verhaal goed.
CGI goed.
Humor goed.

Gewoonweg eerste Marvel voor mij die vijf sterren scoort.

Movistar

Avatar

Thor en hulk zou ik veranderen. Thor als dikke was even leuk maar ik vorige film was hij bad ass en ben ik echt fan geworden maar in deze film vond ik hem echt tegen vallen

Ook professor hulk viel tegen. En hoe is hij zo geworden? Niemand weet het. Weet het in de strips is hij ook zo maar toch. Enige leuke hulk moment was in ny met de oude hulk.

En potts en haar pak. Ineens was ze er zonder info. En hoe wist ze zo goed hoe het pak werkte ? Beetje gek

En dr strange mocht wel meer actie tijd. Heb hem zowat alleen water zien tegen houden. Dat is jammer aangezien zijn gevecht in infinity war heel gaaf was.

En dat Tony zo snel terug Was op aarde was gek. Zeker na de trailers van de film in het begin.

Vond endgevecht donker. Had zelf wat lichter gedaan omdat je dan alles veel beter ziet. Zoals wakanda gevecht

Wel genoten hoor van de film en wil zeker nog een keer zien maar ik vond zelf infinity war beter.

FTNeo

Avatar

Introductie Captain Marvel had inderdaad beter gekund. De Post-credit scene van Capt. Marvel had uitgebreider in Endgame voor mogen komen. Nu is het gevoel, dat ze er ineens is. Ook had ik willen weten hoe zij heeft weten te bepalen waar Tony en Nebula zich bevonden.

Hiernaast hadden ze de "Battle of New York" wat beter in beeld mogen brengen; wat meer invalshoeken van exact dezelfde invasie. Het oogde nu minder massaal.

Tot slot had ik graag willen zien hoe Pepper zich de nieuwe rol eigen had gemaakt en hoe iedereen ontwaakte die zijn verdwenen na de snap. Want het is nu vrij onduidelijk hoe iedereen zich heeft kunnen "assembelen" alvorens ze op het strijdtoneel verschenen.

MisterMarvel

Avatar

Ik vond Thor echt badass aan het einde van IW en vond het daarom een kleine teleurstelling om hem als dronkenlap door de film te zien gaan. Ook vond ik het prof Hulk deel niet tof. Leuk dat hij het nu kan combineren maar had graag een Hulk vs Thanos deel gezien (aangezien die in deel 1 zwaar geklapt werd) Eigenlijk hebben we nu in 2 delen helemaal geen actie van de Hulk gezien. Gemiste kans naar mijn idee

Verder echt een top film. Het middendeel was was lang waardoor mijn aandacht niet heel scherp bleef maar het eind gevecht maakte een hoop goed. On your left!!!

X-pool

Avatar

thor wat fitter en een hulk vs thanos fight
verder goeie film

horizon

Avatar

Ik snap de vraag voor Hulk actie niet. Zijn meestal, buiten de schouderduw aan Thor in de eerste Avengers de minst leuke stukjes. Wat hij met Loki deed in eerste film haalde de film naar beneden.

En Thor met bierbuik wil gewoon zeggen dat iedereen een held kan zijn. Daar heb je geen sixpack voor nodig.

Oh wacht... Toch wel. Smiley face

Master Of Films

Avatar

horizon "
Lengte goed.
Pacing goed.
Acteren goed.
Actie goed.
Verhaal goed.
CGI goed.
Humor goed.
"
Schrijf je nou goed ipv uitstekend.
Blijkbaar hanteer je een 5 sterren van de 6 sterren waardering.
Dus geef je verbeterpunten nou maar op, zodat je lengte, pacing, acteren, actie, verhaal, CGI en humor van een schiemelige goed naar een uitstekende perfectie kan gaan. Want goed is niet goed genoeg.SplashySleet20

Avatar

Ik had Thanos niet gedood in de eerste 20 minuten. Ik had graag de Thanos die wij Zagen ij Avengers infinity war als hoofd badgay gewild. Namelijk Thanos Ging met pensioen. maar wanneer ze terug in de tijd gingen herinderd Thanos zich opeens iets onverwachts ofzo. Dan Roept die zijn Leger op en zien we de Eindstrijd die wij kennen. Ik had denk ik ook het hele punt overgeslagen dat de avengers in de 1e 20 minuten naar de planeet gaat waar thanos woont overgeslagen. En meer tijd besteed aan Nebula en Tony in de ruimte en dat captain marvel naar hun toekomt.

BlackPowerWolf

Avatar

Ik vond het echt een enorm gave film! Erg vermakelijk!
In mijn mening zou ik Thor toch ietsjes serieuzer willen zien als in het acteren want zijn humor wordt steeds iets te dik aangezet. Het moet niet storend gaan worden zegmaar.
Ook had ik persoonlijk iets meer 'definitief gesneuvelden' verwacht. *SPOILER* Degene die nu gesneuveld zijn hebben daardoor wel meer effect, maar bij de eindbattle hadden eigenlijk nog wel een paar boeken gesloten kunnen worden o m de film meer kracht te geven en het wordt er daardoor gelijk realistischer door.
Maar nogmaals, geweldige film!

Yanggie

Avatar

De Russo's hebben echt puik werk afgeleverd en ik denk dat "meesterwerk" niet eens heel erg overdreven is. Zeker verhaal technisch hadden ze niet veel beter kunnen doen.

Persoonlijk had ik graag wat meer van de immense krachten van Captain Marvel willen zien aangezien zij toch de krachtigste Marvel Hero is.
En ik had dat geforceerde 'girl power' scene sowieso niet gedaan. Meer vrouwelijk superhelden prima, de huidige actrice doen het sowieso prima, maar dat stukje vond ik echt cringe.

Ik vond Josh Brolin/Thanos echt briljant! Ik weet dat het Avengers heet en dat het om de good guys draait, maar ik had Josh Brolin/Thanos iets meer in de spotlight geplaatst. Hij staat erg laag in de credits volgorde om maar een voorbeeld te noemen.

Frietgezicht

Avatar

Ik had graag Makekith gezien natuurlijk. Wat ik zo lees(ook in het artikel) had de film dan 4 uur geduurd.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Wat ik zou gedaan hebben is een paar extra minuten toevoegen in de eerste acte naar aanloop van hun aanval op Thanos in The Garden. Dat vond ik net wat te snel gaan en een 5-tal extra minuten aanloop ernaartoe had niet misstaan.

Uit de tweede acte had ik dan weer een paar minuten weggehaald want die voelde weer net iets te lang/traag.

En het obligate vrouwenclubjes-moment had ik ook achterwege gelaten. Ik vond het fantastisch om de vrouwen te zien vechten maar ik zou dat op een meer organische manier verwerken in het gevecht. Je hebt al een heel vrouwelijk leger met de Dora Milaje om girl power te tonen, dus de individuele vrouwelijke helden hadden op een natuurlijker manier een aantal kick-ass scenes kunnen hebben in het midden van de strijd. Maar he, ik klaag niet. Valkyrie en Scarlet Witch kan ik een hele film wel naar kijken. Voor de rest zou ik het niet weten wat er nog veranderd kon worden. Ik ben helemaal happy.

Ik heb heel veel commentaren gelezen over wat mensen niet zo leuk vonden, maar waar ik net heel positief over ben. Thor en Hulk bijvoorbeeld. Die 2 vond ik net geweldig. Thor was gewoon letterlijk alles kwijt: zijnetter van een broer, zijn moeder, zijn vader, zijn zus was verantwoordelijk voor de val van Asgard, half zijn volk werd door Thanos uitgeroeid en op het moment dat hij Thanos kan doden en iedereen redden, faalt hij. Als er 1 personage is dat zich mag wentelen in zelfbeklag is hij het wel. En om dan, ondanks paniekaanvallen, zattigheid en zijn vadsige fysiek toch zonder aarzelen mee te strijden in het eindgevecht, dat is bad-ass. Wat Professor Hulk betreft, ik vind dat een hele verbetering voor het personage. Ja, een Hulk/Thanos gevecht was super geweest, maar Hulk is op zich een saai character vind ik. De gevechten zijn leuk, maar verder, meh... Al het interessante komt voor mij van Banner. Om die met de Hulk te combineren vind ik een geweldige zet. De hersens en de kracht samen. Dus ja, over de gehele lijn hebben de makers prima keuzes gemaakt voor deze film, naar mijn mening.

Dus kortom, een iets langere aanloop naar de dood van Thanos, een iets compactere 2de acte, en een meer natuurlijk geïntegreerde scéne om de krachten van de dames in de verf te zetten. De totale lengte van de film zelf vond ik perfect.

Rafael11

Avatar

Ik zou toch wat meer oude Hulk willen zien. In het eindgevecht misschien, dat ie een hele groep outriders of citauri vermorzeld. Of ie dat op de vuist ging met een van Thanos zijn children.

Jaws

Avatar

ik vond de film maar middelmatig. kwam stroef op gang. duurde een half uur te lang. infinity war was stukken beter.

RobzZ01

Avatar

Ik vond in deze film dat elk aspect van de franchise goed belicht werd. En alle personages werden goed aan de verhaallijnen en de aspecten gelinkt.

Alleen... vond ik de Wakandians er maar een beetje los bijlopen. Dat is het enige aspect van t universum dat er maar een beetje losjes bij hing in deze film, wat mij betreft.

Het is al eerder aangehaald, maar ik vond dat ze zeker een grotere rol aan Okoye hadden moeten geven. Ze bleek wel communicatie met het team te hebben maar werd niet meegevraagd voor de tijdreis. Had haar op zn minst meegevraagd en, net als War Machine, op een lager pitje gezet. Dan had het Black Panther verhaal niet zo onderbelicht geweest in deze film. Personages als Doctor Strange (The Ancient One), Spider-Man (Tony & Ned), Ant Man (The Wasp, Hank en Janet) etc. kregen wel hun momentjes dat alles samenbracht. De Wakandians stonden er maar een beetje bij.

Guyon2002

Avatar

Er had wat mij betreft net iets meer actie in gemogen, het zou bijvoorbeeld leuk zijn geweest als Thor nét te lang bij zijn moeder bleef waardoor hij en Rocket er nog steeds zijn als Malekith aanvalt.
Ook hadden er wat meer doden mogen vallen in de eindstrijd en dat girlpower moment was veel te geforceerd.

PRIME

Avatar

Alles wat iedereen hier zegt is zo cliche. Ja meer Hulk, ja meer Thor, ja meer actie.

Man, die Russo's hebben toch even een fantastische balans gevonden om de film op een andere toon te beginnen dan verwacht, de volledige nasleep te zien waarin zelfs de Goden zijn bezweken onder hun falen, waarna ze allemaal toch de moed bijeenrapen om nog 1 maal te proberen die fout te herstellen, maar nee MEER HULK!!! IETS LICHTER!!! INFINITY WAR WAS BETER!!! MEER THOR!!! WAAROM IS THOR DIK!!!

Sheesh.

Boer

Avatar

Ik had Captain Marvel er gewoon uitgeknipt en iets anders gedaan met de 'andere versie' van Thanos. Zijn dood was totaal niet bevredigend op dat moment. Daarnaast was het een beetje raar hoe Nebula een heel leger kan laten tijdreizen terwijl dat daarvoor zo moeilijk was voor de Avengers (met dat Pym-juice enzo)

voldemort8690

Avatar

de film is perfect zoals hij is. ieder hoofdsuperheld heeft zijn moment wel gehad of te wel in inrfinity war( docter strange, thor, hulk, iron man, black panther, spider man, black widow, gaurdians of the galaxy en thanos) of te wel in endgame ( captain america, hawkeye, scarlett witch, pepper pots en ant man) en de side kicks hebben ook schone momenten gekregen : falcon, winter soldier/ withe wolf, war machine, wong, black panther leger.

Filmziener

Avatar

Ik vond het juist goed dat Tony zichzelf opofferde en niet Captain America. Dat maakte Tony’s verhaal compleet: van egoïstische wapenhandelaar naar redder van de wereld, waarbij hij doodgaat.

Marklar

Avatar

meer actie, het tijdreisgedeelte wat minder gehaast en de laatste actiescene langer

ralphb

Avatar

De scene met alleen de superheldinnen aan het eind vond ik ietwat te geforceerd, iets te SJW...

Darkknight21

Avatar

Het begin begon wel spektaculair met de dood van thanos, wat voor mij verrasend maar wel okee was , deze thanos was wel niet de thanos van weleer. Bruce bannen zijn hulk vershijning was wel wat raar en thor zijn ook , de dood van stark was heel erg , maar wel een mooi einde voor zijn cyclus. Het eindgevecht was ook van hoog niveau en vooral het einde voor captain America was 1 van de mooiste eindes wat je kon voorstellen prachtig gewoon . Thor die zich bij de gardians voegt wordt zeker de moeite voor deel 3 en nu op naar spiderman

McKelly

Avatar

Ik vond de power van Thanos in IW en EG helemaal uit balans. Aan het einde van IW 'verslaat' thor met stormbreaker de volledige infinity gauntlet! Terwijl in EG hij met stormbreaker én moljnir niet eens thanos kan verslaan zonder infinity gauntlet. WTF?!

Frietgezicht

Avatar

@ mckelly, komt volgens mij omdat stormbreaker en de infinity gauntlet door dezelfde persoon gemaakt zijn. Hij had blijkbaar een soort bug gemaakt in de gauntlet dat alleen stormbreaker hem onschadelijk kon maken(net zoals de Death Star zoals in Rogue One bleek een zwakte had express gemaakt door de ontwerper)
Denk dat Stormbreaker buiten dat niet veel meer is dan moljnir.

Frietgezicht

Avatar

Snap het geklaag op Thor niet helemaal. Hoewel het grappig werd gebracht ging het erom dat hij alles verloren heeft(familie, zijn wereld, volk enz) en Thanos hem nog ff liet blijken met die ‘gone for the head’ opmerking dat hij ook nog faalde om de knip te verkomen. Hij was gewoon alles kwijt, van zijn trots tot zijn vrienden en familie enz.
Het speelde zich in een paar dagen af(1 of 2?) dus snap niet dat mensen nog de oude Thor hadden willen zien. Had die zich in 1 dag moeten trainen tot een spierbundel?

Rutherford

Avatar

Thanos met of zonder Inf Gauntlet maakt niet uit, hij blijft even sterk zolang hij de stenen niet gebruikt.

Rafael11

Avatar

@Friet, er is echter één verschil wat stormbreaker heeft tegenover Mjolnir. En dat is dat Stormbreaker de Bifrost kan openen

Frietgezicht

Avatar

^ klopt raf maar doel erop dat hij niet daarmee opeens makkelijk Thanos kan verslaan.

McKelly

Avatar

@friet alsof stormbreaker alleen tegen de infinity gauntlet sterk is en voor de rest waardeloos. Als je kijkt naar IW in het gevecht op Titan wordt Thanos eigenlijk verslagen (ondanks Starlord) terwijl hij de gauntlet zelfs om heeft. Hij verslaat ze daar uiteindelijk alleen maar dmv zijn gauntlet. Net als z'n gevecht met Dr Strange, daar heeft ie ook z'n stones voor nodig. Maar in EG doet 'ie alles zonder. Zelfs een frontal attack van Cap Marvel doet hem (bijna) niks. Naar mijn idee is daarin de balans nog steeds ver te zoeken.

Decepticon

Avatar

Ik had ook op z'n minst een rematch van Hulk vs Thanos willen zien en verwacht, dus dat had ik toegevoegd.
Hulk had weliswaar z'n moment in Infinity War, maar veel gehoorde klacht is dat Hulk daarna niet meer kwam opdagen en iedereen verwachtte dat dat in Endgame wel zou gebeuren, nou.... dus niet.
Professor Hulk is leuk en goed gedaan, maar Hulk is er voor de brute power, niet voor de brains.

Ik begrijp de redenen van Thor, waarom hij zo is en zich gedraagd en dat is ook heel goed neergezet en dat was een heel gewaagde zet om Thor zo neer te zetten, maar de gag van "fat Thor" vond ik toch te lang duren.
Ik vond het in het begin hartstikke leuk, maar ik vind het Thor geen eer aan doen hem bijna de hele film als "The Dude" neer te zetten.
De laatste 2 acts duurde idd maar een paar dagen, dus zou het raar zijn als Thor ineens eerder gespierd zonder bierbuik zou zijn, maar ik had hem liever wat serieuzer gezien.

Ik had ook een wat meer fatsoenlijke introductie van Captain Marvel gedaan en een opbouw naar de redding van Tony en Nebula.

Ik had Doctor Strange een betere actiescène gegeven ipv water tegen te houden.

De girl power scène had ik ook natuurlijker gedaan, zoals in Infinity War, of anders gewoon geschrapt, want dat kwam idd nogal geforceerd over.

Maar wat de Russo's en Markus en McFeely met Endgame hebben gemaakt is imo ook een meesterwerk en zoals ze ook aankondigden, een ander soort film dan Infinity War.
Ik vind Infinity War de betere film, maar wat een prestatie hebben ze neergezet.

Malloy de Beer

Avatar

Thor en Hulk meer als hunzelf

Cap America dood in plaats van Iron man

Hawkeye dood in plaats van Black Widow

Introductie van Cap Marvel beter

Meer Doctor Strange in actie

Meer actie voor Cap Marvel

Verders vond ik het wel een hele goeie film. Heb zeer genoten en hij voelde niet als 3 uur. Maar toch vond ik bepaalde dingen ontzettend jammer. Vind vooral de dood van Iron Man en Black Widow echt diep triest en niet eerlijk naar de personages toe.

Roary

Avatar

Als Avengers fan zo ontzettend teleurgesteld. Sommige dingen in de film helemaal niet "logisch" bv die enorme inslag door de grote ruimteschip van Thanos op het gebouw Avengers (zonder enige shield) en geen doden??? Slechts licht gewond! Verder zou ik heel veel hebben veranderd met veel meer aktie. Ik noem er nu maar eentje; terug in de tijd ala Back to the future zo ontzettend slaapverwekkend en langdradig. End Game was vele malen beter...

LeonardoPacino

Avatar

Het laatste deel ben ik het absoluut niet mee eens. Het was vrij duidelijk, al vanaf The Avengers, dat Stark 'the ultimate sacrifice' zou moeten geven ergens in zijn 'arc'.

Bovendien heb ik helemaal niets meer met Stark sinds Civil War, dus ben ik er persoonlijk ook niet al te rouwig om.

BlackPowerWolf

Avatar

Frietgezicht " Snap het geklaag op Thor niet helemaal. Hoewel het grappig werd gebracht ging het erom dat hij alles verloren heeft(familie, zijn wereld, volk enz) en Thanos hem nog ff liet blijken met die ‘gone for the head’ opmerking dat hij ook nog faalde om de knip te verkomen. Hij was gewoon alles kwijt, van zijn trots tot zijn vrienden en familie enz.
Het speelde zich in een paar dagen af(1 of 2?) dus snap niet dat mensen nog de oude Thor hadden willen zien. Had die zich in 1 dag moeten trainen tot een spierbundel? "

Nee dat had onrealistisch geweest. Ik doelde vooral op zijn 'humor' dat ik iets te aangedikt vond. Ik vond het juist wel leuk om te zien dat iedere superheld op 'zijn' manier 'dealde' met het verlies van de Infinity War

NieuwsFilm

meest populair