Algemeen

Makers 'Avengers: Endgame' onthullen alternatieve verhaallijnen (inclusief terugkeer dode held)

Een mooi interview met de soms vergeten helden Christopher Markus en Stephen McFeely.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Het schrijven van een blockbuster is een behoorlijke klus, zeker als daarin vele personages en verhaallijnen moeten samenkomen, zoals in Avengers: Endgame. Scenaristen Christopher Markus en Stephen McFeely hebben nu in een uitgebreid interview met de New York Times een interessant kijkje in de keuken gegeven.


Let op! In dit artikel staan spoilers!


Zonder goed script is een regisseur haast verloren. Gelukkig konden Anthony en Joe Russo gebruikmaken van het ongekende schrijftalent van Christopher Markus en Stephen McFeely. Zij hebben het plot immers mee bedacht. Iedereen die Endgame al heeft gezien weet dat er veel gebeurt in de film. In een nieuw interview vertellen Markus en McFeely meer over het schrijfproces en alle ideeën die zijn gepasseerd.

Tony Stark naar Asgard
In Endgame keren de helden terug naar de gebeurtenissen uit The Avengers (2012). Dit gave moment zat oorspronkelijk echter niet in het script, zo onthult McFeely. "We wilden juist terug naar Asgard gaan, omdat daar de Aether en Tesseract op een bepaald moment beide waren", vertelt hij. "Tony zou naar Asgard gaan en een stealth-pak aanhebben, waardoor hij onzichtbaar was. Heimdall kon hem natuurlijk wel zien en ging het gevecht met hem aan".


Meer Jane
Natalie Portman had na Thor: The Dark World (2013) geen trek meer in het Marvel Cinematic Universe. Toch is zij in Endgame weer te zien als Jane. Dit dankzij een verwijderde scène uit The Dark World. Volgens Marcus wilde Marvel meer met het personage doen in Endgame. "Thor had eigenlijk een aantal lange scènes met Jane", vertelt hij.

Waterplaneet
De reis naar Morag, de planeet waar Peter Quill (Chris Pratt) de Orb vindt, was eerst ook veel gecompliceerder, zo blijkt. "In een eerdere scriptversie stond Morag nog volledig onder water. Dat was leuk, maar niet haalbaar", vertelt McFeely. "Daardoor konden we Thanos en zijn dochters ook niet op het juiste moment op pad laten gaan". Daarnaast bood deze verandering de kans om Quill in het gezicht te slaan. "Dat is altijd leuk", aldus McFeely.


Andere knipogen
Marcus en McFeely hebben dus nagedacht over verschillende avonturen voor het tijdreizen. "We hadden ook een scène bedacht waarin de helden naar het Triskelion (het hoofdkwartier van S.H.I.E.L.D. dat wordt vernietigd in Captain America: The Winter Soldier, red.) gingen om de Tesseract te collecteren", verklapt Marcus. "Ook zou er iemand een autoritje maken naar het huis van Doctor Strange".


Het volledige interview met Christopher Markus en Stephen McFeely lezen (aanrader!)? Klik hier!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Een film dat een lijst is van wat fans nog heel graag wouden zien.
Gemaakt voor de fans.

Rutherford

Avatar

En vooral gemaakt door fans.

Guyon2002

Avatar

Dat gevecht tussen Stark en Heimdall zou super cool zijn geweest. Hadden ze ook eindelijk het stealth pak van de comics kunnen doen

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Dat met Stark en Heimdall had ik ook wel willen zien. Maar het is logisch om Thor te sturen, hij kent Asgard beter dan wie ook. En kennelijk is Rocket er ook mee bekend gezien zijn opmerking bij aankomst in New Asgard. En Thor's moment met zijn moeder was gewoon een supermooi moment.

StarWars-SGPer

Avatar

Super jammer dat portman opeens is gestopt, ze had het wellicht best goed gedaan bij de Avengers

NieuwsFilm

meest populair