Waarom Pixar toch 'Toy Story 4' maakt na het einde van deel 3

Waarom Pixar toch 'Toy Story 4' maakt na het einde van deel 3

De trilogie had toch zijn logische conclusie bereikt?

Binnenkort kunnen we weer gaan kijken naar nieuwe avonturen van Woody (Tom Hanks), Buzz (Tim Allen) en de andere speelfiguren in Toy Story 4. Maar de derde film was geëindigd met Andy die gaat studeren en zijn speelgoed doorgeeft aan de kleine Bonnie. Het perfecte einde van het verhaal, zo vonden veel kijkers. En toch maakte Pixar een vervolg. Regisseur Josh Cooley en producers Jonas Rivera en Mark Nielsen leggen uit waarom.

Want hoewel dat het verhaal van Andy eindigt in Toy Story 3, kan er nog veel gebeuren met de andere personages. De Toy Story-films draaien volgens de makers van dit vierde deel dan ook niet om Andy, maar om Woody. Jonas Rivera legt uit: "Op een vreemde manier hielp het einde van Toy Story 3 ons, want het voelde een klein beetje aan als een misleiding. Het was het idee dat óf Toy Story 3 echt een einde was. Ik bedoel, de Toy Story-saga gaat over Woody, toch? We hebben daar een tijdje over nagedacht. Hij is de protagonist. Andy drijft het verhaal vooruit, maar Woody is het hoofdpersonage."

Een deel vergeten
En ondanks dat Andy belangrijk is voor de trilogie, liet deze denkwijze de makers vrij om het verhaal van Woody gewoon verder te laten gaan. Woody is nu het speelkameraadje van Bonnie, en zijn avonturen stoppen niet nadat Andy weggaat. Rivera: "Het idee was gewoon: we nemen Woody, die door alles heen is gekomen wat hij ooit heeft gedaan, hij kwam altijd op zijn pootjes terecht. Hij krijgt letterlijk een tweede kans. Wat als we iets konden dramatiseren aan die tweede kans en we lieten zien dat het niet hetzelfde was, dat hij niet op dezelfde plek belandde. Het is verschillend. Het zet zijn leven op z'n kop op manieren die hij nog nooit heeft meegemaakt."

Maar indertijd vonden de filmmakers wel dat Toy Story 3 het perfecte einde was. Nu ze het verhaal een nieuwe wending geven, is het belangrijk dat dat niet geforceerd aanvoelt. "We zaten tussen de mensen die zeiden: 'Toy Story 3 was een geweldig einde, dus je maakt beter geen volgend avontuur.' We mogen dit niet laten aanvoelen als 'Oh, publiek, we zijn een deel vergeten.' "

Toy Story 4 komt op 26 juni uit in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair