Regisseur Christopher McQuarrie erg nerveus voor volgende twee 'Mission: Impossible'-films

De regisseur keert terug maar is bang om zijn eigen films te moeten overtreffen.

De eerste vier Mission: Impossible-films met actiester Tom Cruise in de hoofdrol, waren sinds de jaren '90 al vrij succesvol. Elk van deze vier films had een nieuwe regisseur, wat een belangrijke trend leek voor de reeks. Het vijfde deel van de franchise was echter nog ietsje succesvoller dan verwacht, zowel financieel alsook kritisch. Voor het eerst mocht een regisseur dan ook terugkeren. Dienstdoende regisseur (en tevens scenarist) Christopher McQuarrie overtrof de verwachtingen met het zesde deel nog eens. Nu mag hij, niet geheel onverwachts, ook de komende twee delen maken.

Het was echter reeds het vierde deel van de reeks, Ghost Protocol geregisseerd door Brad Bird, die de franchise een goede injectie gaf. Zijn opvolger Christopher McQuarrie wist die trend echter goed voort te zetten. Zijn Rogue Nation was al berucht voordat de film te zien was, omdat hoofdrolspeler Tom Cruise écht aan een opstijgend vliegtuig was gaan hangen. Het vorig jaar verschenen Fallout werd onthaalt als een van de beste actiefilms van de laatste jaren, waar het vergeleken werd met Mad Max: Fury Road. De vraag is hoe de regisseur en scenarist dit de komende delen kan overtreffen.

Back-to-back
Het idee dat hij zijn eerdere werk moet gaan overtreffen, bezorgt de filmmaker zelf ook slapeloze nachten. "Ik moet nu met een afsluiter komen die mijn eigen drie voorgaande films kunnen opvreten. Ik ben nerveus, we hebben onszelf iets op de hals gehaald, holy shit!", liet McQuarrie optekenen. Een idee heeft hij echter wel. Hij heeft zijn verhaalideeën voor twee films namelijk al voorgelegd en de studio heeft besloten dat hij beide films direct achter elkaar, ofwel back-to-back, mag gaan opnemen. De vraag is ook wat voor gekke stunts Tom Cruise nog kan gaan uithalen. Één ding is zeker: hij gaat niet naar de maan. "Want je kan immers niet van de maan af vallen", aldus de McQuarrie.

NieuwsFilm

meest populair