'Avengers: Endgame' had bijna twee delen en een andere titel gehad

'Avengers: Endgame' had bijna twee delen en een andere titel gehad

De lange film werd bijna in twee gesplitst en had niet 'Endgame' geheten.

Aanvankelijk werden deze laatste twee Avengers-films aangekondigd als Infinity War Part I en Part II. Het regieduo van de films, de gebroeders Russo, gaven echter al snel aan dat het twee losse films zouden worden met twee aparte titels. Nu blijkt echter dat de film aanvankelijk niet de titel Endgame droeg, en dat deze laatste film bijna in twee delen opgesplitst werd.

Oorspronkelijk droeg de film de titel 'Avengers: Infinity Gauntlet'. Deze titel komt van het eerste deel van een trilogie comics over Thanos en zijn plannen om de helft van de populatie op te ruimen, opgevolgd door 'Infinity War' en afgesloten met 'Infinity Crusade'. Als de makers deze titel hadden aangehouden, zou het titelgebruik dus de omgekeerde volgorde zijn geweest dan die van de comics van begin jaren '90. Uiteindelijk vond het duo dit toch niet zo goed werken en kozen ze voor 'Endgame', naar een quote door Doctor Strange aan het einde van Infinity War.

Gesplitst
Ook zou er achter de schermen gesproken zijn over het splitsen van Endgame naar twee delen. Voor de regisseurs was dit echter nooit een reële optie, omdat het verhaal er niet op geschreven was om twee verschillende films te zijn. Ook trekt het tweetal in twijfel of deze films dan net zo succesvol waren geweest. Creatief directeur Alan Horn van Disney, die ook de Lord of the Rings-trilogie overzag, maakte wel vaker grappen tegen het duo: "Als de film meer dan drie uur duurt, dan knip hem maar in tweeën!". Gelukkig voor de gebroeders kwam het dus niet zo ver.

Had Endgame een andere titel moeten hebben of uit twee delen moeten bestaan? Laat het maar weten in de comments.

NieuwsFilm

meest populair