Tweede 'IT' bevat controversiële scène die de miniserie uit 1990 niet aandurfde

Tweede 'IT' bevat controversiële scène die de miniserie uit 1990 niet aandurfde

Het tweede deel gaat de uitdaging aan.

Met duizend pagina's is het boek 'IT' van Stephen King met recht een boek dat verfilmd moet worden over meerdere delen. Geen wonder dat in 1990 een miniserie van twee delen verscheen. Nu zijn er twee bioscoopfilms, met het prima ontvangen IT uit 2017 en het dit jaar te verschijnen IT: Chapter Two.

Het vervolg gaat volgens scriptschrijver Gary Dauberman een stevige scène bevatten. In het begin van het verhaal over de oude terugkerende volwassen Losers' Club wordt namelijk de homoseksuele man Adrian Mellon aangevallen door drie homofobe tieners. De tv-film durfde het niet aan om dit op te nemen. In IT: Chapter Two krijgen we het wel te zien volgens Dauberman. Dit omdat het een belangrijke scène is voor het verhaal.


"Het is een iconische scène in het boek en een die we in de film wilden opnemen. Het is de eerste aanval in het hedendaagse Derry en het laat zien hoe Derry er nu bijligt. Het is de invloed van Pennywise, zelfs als hij in winterslaap is, en het is puur kwaad wat er met Adrian gebeurt. Voor ons was het belangrijk om de pestkoppen te laten zien die door toendoen van Pennywise bestaan."

Het is al bekend dat acteur Xavier Dolan de rol van Adrian Mellon invult in de film van regisseur Andy Muschietti, die op 5 september in de Nederlandse bioscoopzalen in première gaat.



NieuwsFilm

meest populair