Algemeen

Waarom de Avengers niet elke ziel konden redden in 'Endgame'

Scenarioschrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus leggen het uit.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
LET OP SPOILERS!

Avengers: Endgame markeert het definitieve einde van heldin Natasha Romanoff alias Black Widow (Scarlett Johansson). Gamora (Zoe Saldana), die in Infinity War werd opgeofferd voor de Soul Stone, keert echter wel terug (zij het in haar oude gedaante). De Avengers zouden toch terug in de tijd kunnen reizen om ook Romanoff uit een andere tijdlijn te plukken?

Ja, dat zou kunnen, maar volgens scenarioschrijver Christopher Markus zou dat een 'raar en egoïstisch besluit' zijn. "Ze zouden dan in feite een versie van Black Widow kidnappen die niets afweet van de recente gebeurtenissen en haar naar de toekomst brengen puur voor de reden om een Black Widow te hebben. Ze zouden haar niet echt om toestemming vragen", legt hij uit.

Hoewel de uitleg van Markus, die de film samen met zijn vaste collega Stephen McFeely schreef, misschien ietwat gemakkelijk is, zou het ongedaan maken van Black Widows dood ook wel een zekere emotionele gelaagdheid uit de film weghalen. Romanoff offerde zich tijdens een prachtig moment op om haar 'familie' te beschermen. Gamora werd bruut gedood door haar vader Thanos (Josh Brolin).


Avengers: Endgame draait nu in de bioscoop!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Heb ik bij een eerder artikel ook gezegd. Slaat nergens op als ze haar uit het verleden zouden wegstelen om hier terug te komen. Gamora is terug omdat Thanos haar en Nebula heft meegebracht. De Avengers gaan echt niet terug in het verleden keren speciaal om iemand terug te halen. Haal dan ineens ook Tony's ouders, Uncle Ben, etc... terug als je dan toch bezig bent...

horizon

Avatar

Wat een non-vraag in de eerste plaats.

Maar ook al zeggen regisseurs dat spoilers niet met erg zijn. Titels als van dit artikel moet gewoon niet kunnen.

De meeste Filmliefhebbers willen liever nog steeds geen spoilers de ik.

adofmirosch

Avatar

Beleefd van de redactie hoor, er zijn hier natuurlijk geen mensen die de film nog niet gezien hebben. Of wachten op de dvd release.....

Frietgezicht

Avatar

^ Er zijn ook mensen die niet in staat zijn door bijv geld of omdat ze in het ziekenhuis liggen(of het huis niet uit kunnen) de film niet gezien hebben dus idd niet netjes.

Goku32

Avatar

Ik vind het iedergeval een goeie afsluiter van de advengers films. Meer zeg ik niet voor de mensen die hem nog moeten zien

Mothercopper

Avatar

Endgame was vermakelijk, maar het MCU heeft.een aantal helden compleet verprutst: Thor, Hulk Spider-Man, Drax, Gamorra en ga zo maar door. De grootste aanfluiting is de Hulk. Deze professor Hulk is in de Comics zelfs nog een badass en hier is de Hulk verworden tot een grap. Hadden ze de Hulk eer aan gedaan dan hadden we veel meer spektakel mogen verwachten. Een Hulk en Thanos rematch.

Goku32

Avatar

Motherchopper eens de hulk was een aanfluiting om te zien inderdaad. In de comic is die nog steeds een badass. Maar dat van thor was wel weer geinig vond ik. De film verder was wel een mooi einde van een hele reeks

SamanthaAMvA

Avatar

Er is nou eenmaal veel over deze film te schrijven. De spoilerban is er al een week af, dus als een kleine minderheid t nog niet heeft gezien is dat gewoon pech als je iets tegenkomt.
De titel itself zegt niet veel, als je het dan gaat lezen is het je eigen schuld hoor.

Chrischzz

Avatar

De originele titel was heul anders.
Daar werd gelijk al een flink ding in gespoiled.


Anyway.. verder wel aardig eens hoor met de bevindingen.
Professor Hulk, tja, hij natuurlijk behoorlijk gewond voor het grote gevecht, dus een rematch tussen hem en Thanos had ene lachertje geweest.

Thor was opzich ook wel een beetje teleurstellend als je verwacht had dat hij Thanos wel even op z'n flikker zou geven, want hij was natuurlijk aan het eind van InfinityWar wel de man.

Capt. Marvel viel mijns inziens het meest tegen. Van haar had ik veel meer verwacht.

Filmziener

Avatar

Ik hoop wel dat ze hieraan aandacht besteden in de volgende films. Het zou ontzettend vreemd zijn als niemand er ook maar een seconde aan denkt.

Goku32

Avatar

Filmziener je ziet het al in spiderman toch. Dat er aan gedacht word,Het is niet zo dat er nu in elke film word stil gedaan bij de gebeurtenis in end game. Dat is gewoon klaar Nu op naar de next movie.s

nieuwslaatste nieuws

meest populair