Waarom de Avengers niet elke ziel konden redden in 'Endgame'

Waarom de Avengers niet elke ziel konden redden in 'Endgame'

Scenarioschrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus leggen het uit.

LET OP SPOILERS!

Avengers: Endgame markeert het definitieve einde van heldin Natasha Romanoff alias Black Widow (Scarlett Johansson). Gamora (Zoe Saldana), die in Infinity War werd opgeofferd voor de Soul Stone, keert echter wel terug (zij het in haar oude gedaante). De Avengers zouden toch terug in de tijd kunnen reizen om ook Romanoff uit een andere tijdlijn te plukken?

Ja, dat zou kunnen, maar volgens scenarioschrijver Christopher Markus zou dat een 'raar en egoïstisch besluit' zijn. "Ze zouden dan in feite een versie van Black Widow kidnappen die niets afweet van de recente gebeurtenissen en haar naar de toekomst brengen puur voor de reden om een Black Widow te hebben. Ze zouden haar niet echt om toestemming vragen", legt hij uit.

Hoewel de uitleg van Markus, die de film samen met zijn vaste collega Stephen McFeely schreef, misschien ietwat gemakkelijk is, zou het ongedaan maken van Black Widows dood ook wel een zekere emotionele gelaagdheid uit de film weghalen. Romanoff offerde zich tijdens een prachtig moment op om haar 'familie' te beschermen. Gamora werd bruut gedood door haar vader Thanos (Josh Brolin).


Avengers: Endgame draait nu in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair