Peter Jackson weigerde twee keer regie recente superheldenfilm

Peter Jackson weigerde twee keer regie recente superheldenfilm

De Lord of the Rings regisseur had er geen interesse in.

Regisseur Peter Jackson begon met kleinschalige en low-budget films, maar maakte daarna de ene na de andere blockbuster, zoals o.a. King Kong, The Hobbit trilogie en natuurlijk de drie Lord of the Rings films. Het laatste deel, The Return of the King, wist maar liefst 11 Oscars te winnen, waaronder die van Beste Film en Beste Regisseur. Vanwege zijn succesvolle films, wordt Jackson tevens gezien als een goede regisseur voor een superheldenfilm. Nu laat Jackson ook weten dat een grote studio hem had gecontacteerd voor een recente film: DC voor Aquaman.

Tijdens een recent interview liet de bekende regisseur zich erover uit; zo werd hij meerdere malen gecontacteerd door Warner Bros, maar hij wees de studio altijd af: ''Kevin Tsujihara (de President van Warner Bros.) vroeg me: ''Ben je fan van Aquaman?'' waarop ik antwoordde met ''Nee''. Zes maanden later belde hij weer: ''Peter, ben je een Aquaman fan?'' Dus opnieuw: ''Nee Kevin, ik heb je dat al een tijdje geleden verteld. Ik heb geen interesse in superheldenfilms. Ik lees Kuifje... Het is trouwens behoorlijk lastig een goede film te maken, dus ik wil alleen maar werken aan projecten die me echt interesseren en waar ik een passie voor heb''.''

De goede keuze
Jackson heeft dan ook geen spijt van zijn beslissing; zo heeft hij zich kunnen focussen op projecten die hem dichter aan het hart liggen, zoals de documentaire They Shall Not Grow Old en The Beatles film, waar hij momenteel nog mee bezig is. Warner Bros mag zeker ook niet klagen; uiteindelijk ging de regie van Aquaman naar James Wan, die er hoge ogen mee wist te gooien: Aquaman werd DC's grootste box-office hit en werd sterk onthaald. Een vervolg staat dan ook al in de steigers.

NieuwsFilm

meest populair