Algemeen

Peter Jackson weigerde twee keer regie recente superheldenfilm

De Lord of the Rings regisseur had er geen interesse in.

door Wouter Drummen om 13:46 in Algemeen
Regisseur Peter Jackson begon met kleinschalige en low-budget films, maar maakte daarna de ene na de andere blockbuster, zoals o.a. King Kong, The Hobbit trilogie en natuurlijk de drie Lord of the Rings films. Het laatste deel, The Return of the King, wist maar liefst 11 Oscars te winnen, waaronder die van Beste Film en Beste Regisseur. Vanwege zijn succesvolle films, wordt Jackson tevens gezien als een goede regisseur voor een superheldenfilm. Nu laat Jackson ook weten dat een grote studio hem had gecontacteerd voor een recente film: DC voor Aquaman.

Tijdens een recent interview liet de bekende regisseur zich erover uit; zo werd hij meerdere malen gecontacteerd door Warner Bros, maar hij wees de studio altijd af: ''Kevin Tsujihara (de President van Warner Bros.) vroeg me: ''Ben je fan van Aquaman?'' waarop ik antwoordde met ''Nee''. Zes maanden later belde hij weer: ''Peter, ben je een Aquaman fan?'' Dus opnieuw: ''Nee Kevin, ik heb je dat al een tijdje geleden verteld. Ik heb geen interesse in superheldenfilms. Ik lees Kuifje... Het is trouwens behoorlijk lastig een goede film te maken, dus ik wil alleen maar werken aan projecten die me echt interesseren en waar ik een passie voor heb''.''

De goede keuze
Jackson heeft dan ook geen spijt van zijn beslissing; zo heeft hij zich kunnen focussen op projecten die hem dichter aan het hart liggen, zoals de documentaire They Shall Not Grow Old en The Beatles film, waar hij momenteel nog mee bezig is. Warner Bros mag zeker ook niet klagen; uiteindelijk ging de regie van Aquaman naar James Wan, die er hoge ogen mee wist te gooien: Aquaman werd DC's grootste box-office hit en werd sterk onthaald. Een vervolg staat dan ook al in de steigers.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Ja hij slaat Superhelden films over zodat hij tijd had om aan topfilms zoals Mortal Engines te werken..

Havoc

Avatar

@deregtx

Die film heeft hij niet geregisseerd he. Overal staat wel dat 't zijn film is, maar die film is toch echt geregisseerd door Christian Rivers. Die op zijn beurt weer in Art Department werkzaam was bij de zes Middle-earth films van Jackson.

Ang3l

Avatar

"Het is trouwens behoorlijk lastig een goede film te maken, dus ik wil alleen maar werken aan projecten die me echt interesseren en waar ik een passie voor heb"

Is toch fijn als je die keuze kan maken? Zelfs al slagen ze niet allemaal. Hij werkt lekker aan dat wat hij leuk vindt.

Goku32

Avatar

Vet iritant terwijl die de eerste x al nee zegt. Deregtx hopelijk maak je een grapje over Mortal Engines.

Master Of Films

Avatar

Havoc "Die film heeft hij niet geregisseerd he."
Dus.
PJ heeft wel gewerkt aan Mortal Engines. Hij heeft producer en writing credits. Tevens deed hij ook nog de promotie.

Boer

Avatar

Geen enkele superheldenfilm is ooit qua niveau ook maar in de buurt gekomen van LOTR

Pronk47

Avatar

Mortal Engines was trouwens een goede film,ik hoop dat ze ooit een deeltje 2 maken.

starbass

Avatar

Goede keus, zelfs met Peter had er geen top film van kunnen maken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair