Hoe hield Captain America Thanos tegen in 'Infinity War'?

Endgame schrijver Christopher Markus laat zich erover uit.


Let op! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!

In Endgame en Infinity War namen de Avengers het op tegen hun grootste vijand: Thanos. Dit deden ze met succes, al verloor de superheldengroep ook veel. Een van de Avengers die cruciaal was in het verslaan van Thanos was zonder twijfel Captain America. In een van de laatste scènes in Endgame neemt hij het op een gegeven moment alleen op tegen Thanos, maar ook in Infinity War deinsde Steve Rogers niet terug voor Thanos, iets waar de schrijver van Endgame zich nu over uitlaat.

Het gaat namelijk om de scène wanneer Thanos de Mind Stone zoekt, die zich in het voorhoofd van Vision bevindt. Thanos heeft geen enkele moeite met het verslaan van alle superhelden die hem proberen te stoppen, maar wanneer hij op Captain America stuit, wordt het toch iets lastiger. Deze slaagt er namelijk in Thanos tegen te houden en terug te duwen, iets waarvan veel fans zich afvragen hoe dat mogelijk was.

Het antwoord
Infinity War schrijver Christopher Markus laat zich erover uit: ''Ik heb van alles gehoord; dat Steve 'waardig' is, dat hij Thanos bang maakt en nog heel veel andere mogelijke antwoorden. Maar het juiste antwoord is dat hij het durft; hij durft te proberen om Thanos tegen te houden en die is hiervan onder de indruk. Op dat moment denkt hij: ''Ik kan gewoonweg niet geloven dat iemand zonder echte krachten mij probeert tegen te houden''. Dat is dus het antwoord op de vraag''.

NieuwsFilm

meest populair