Algemeen

Hoe hield Captain America Thanos tegen in 'Infinity War'?

Endgame schrijver Christopher Markus laat zich erover uit.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen

Let op! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!

In Endgame en Infinity War namen de Avengers het op tegen hun grootste vijand: Thanos. Dit deden ze met succes, al verloor de superheldengroep ook veel. Een van de Avengers die cruciaal was in het verslaan van Thanos was zonder twijfel Captain America. In een van de laatste scènes in Endgame neemt hij het op een gegeven moment alleen op tegen Thanos, maar ook in Infinity War deinsde Steve Rogers niet terug voor Thanos, iets waar de schrijver van Endgame zich nu over uitlaat.

Het gaat namelijk om de scène wanneer Thanos de Mind Stone zoekt, die zich in het voorhoofd van Vision bevindt. Thanos heeft geen enkele moeite met het verslaan van alle superhelden die hem proberen te stoppen, maar wanneer hij op Captain America stuit, wordt het toch iets lastiger. Deze slaagt er namelijk in Thanos tegen te houden en terug te duwen, iets waarvan veel fans zich afvragen hoe dat mogelijk was.

Het antwoord
Infinity War schrijver Christopher Markus laat zich erover uit: ''Ik heb van alles gehoord; dat Steve 'waardig' is, dat hij Thanos bang maakt en nog heel veel andere mogelijke antwoorden. Maar het juiste antwoord is dat hij het durft; hij durft te proberen om Thanos tegen te houden en die is hiervan onder de indruk. Op dat moment denkt hij: ''Ik kan gewoonweg niet geloven dat iemand zonder echte krachten mij probeert tegen te houden''. Dat is dus het antwoord op de vraag''.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

En waar we elke scene moeten ontleden omdat de fandoms eigenlijk gewoon giftige sektes zijn die niets zelf kunnen invullen

McKelly

Avatar

EINDELIJK! Door deze vraag heb ik ruim een jaar wakker gelegen en nu kan ik eindelijk gaan slapen! Zucht

Gigan72

Avatar

Kijk uit wat je zeg over marvel hier
Anders wordt onze 12jarige greenhornet boos en gaat hij je uit schelden voor troll....

eltorro

Avatar

Ik lees over een zekere serie de latste tijd vaak het woord 'plot armor'. Bij het MCU zou ik het eerder omschrijven als 'plot powers', en bij Captain America wordt hier het meest gebruik van gemaakt. Het is prima dat een karakter zich verder ontwikkeld qua krachten, alleen laat het wel kloppen met het karakter. CA heeft tegen helden en badguys gevochten die hem zonder probleem hadden moeten kunnen doden. Daarin tegen wordt een held zoals de Hulk vanwege het plot slapper gemaakt.

Goku32

Avatar

Omdat cap the real advenger is, en hij heeft de kracht er voor om Thanos tegen te houden, maar hij echt verslaan dat is onmogelijk denk ik

adofmirosch

Avatar

Misschien een artikel over welke films er aan zitten te komen op Netflix deze maand?
Zit geen marvel film tussen, dus of het de moeite waard is weet ik niet ;)

https://www.netflix-nederland.nl/nieuwe-films-series-tweede-helft-mei-2019-netflix/

B@chelor

Avatar

Het is maar een film....gebaseerd op een stripboek.

hahaha

In ieder geval kan McKelly weer slapen!

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "Zit geen marvel film tussen, dus of het de moeite waard is weet ik niet ;)"
Geen Marvel film. Laat dan maar zitten. Want zo komen we niet aan de Marvel quota per dag. Waar blijft trouwens het nieuws hoeveel keer The Hulk is gaan schijten tijdens het ontwikkelen van zijn tijdmachine. De Russo broer hadden daar toch ook iets over uitgelaten of niet dan?

eltorro

Avatar

@Master Of Films: Ja, volgens mij iets over dat hij teveel koffie heeft gedronken en bananen heeft gegeten.

Gigan72

Avatar

spoiler alert
De Hulk is 5 x wezen schijten.

Civilian Supreme

Avatar

Er is maar 1 oplossing, niet meer klikken op marvel nieuwsberichten.

Als we het over die plotkrachten hebben, ik snap nog steeds niet dat Thor in Ragnarok Hulk zonder al teveel moeite verslaat en vervolgens door zo'n stom schokapparaatje neergaat. Echt te stom voor woorden. (Vind Ragnarok overigens wel een zeer leuke film.)

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik ben een groot fan van de MCU, ik denk dat dat wel geweten is intussen, maar man, enough with the MCU stuff. Zelfs ik krijg het op mijn zenuwen van al dat nietszeggend Marvel nieuws. Hoe kon Cap Thanos tegenhouden, hoe kon Iron Man the Infinity Stones controleren, hoeveel procent van de wereldwijde bierconsumptie stond de laatste 5 jaar op Thor's naam, Is Nebula een ochtendmens of een avondmens.... Pfff, geef eens echt filmnieuws

Goku32

Avatar

Jigsaw8 welkom in deze tijd van de film wereld. Waar nu eenmaal de superhelden films overheersen. En er veel over word verteld. DEAL with it of ga lekker muziek luisteren of zo Hahah

Master Of Films

Avatar

Thankx guys voor de Hulk weetjes :D
Zo jammer dat Filmtotaal niks aan schijtnieuws doet.

ZaphodBeeblebrox "Is Nebula een ochtendmens of een avondmens."
Dat is idd nog niet aan bod gekomen.

Mothercopper

Avatar

MCU heeft bijna alle superhelden verkracht. Neem de Hulk als voorbeeld, please ....

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox]Ik denk een avondmens
Ja, zij lijkt mij ook op een feestbeest op de parties en in bed.

Movieman2018

Avatar

Slapeloze nachten gehad hierdoor. Dankjewel FT, ik kan terug met zekerheid slapen...

NieuwsFilm

meest populair