Mel Gibson's casting in 'Rothchild' maakt veel mensen boos

De acteur zal een Jood spelen, dat terwijl hij antisemitisch lijkt te zijn...

Mel Gibson is nog druk bezig met het maken van films, maar hij heeft nu al een legendarisch oeuvre. Zo was de acteur bijvoorbeeld te zien in klassiekers als Braveheart en diverse Mad Max films, maar regisseerde hij eveneens toppers zoals The Passion of the Christ en Hacksaw Ridge. Toch is de 63-jarige Gibson ook wel vaker op een controversiële manier in het nieuws verschenen en dat is nu opnieuw het geval en wel vanwege zijn casting in de film Rothchild.

De film wordt beschreven als een zwarte satire van de bekende Rothschild familie, van Duits-Joodse afkomst. De familie is voornamelijk bekend op financieel gebied, m.n. dan bankieren. Gibson zal normaal gesproken Whitelaw Rothchild spelen, het hoofd van de familie. Op zich klinkt dit allemaal oké, maar Gibson heeft zich in het verleden al meer dan eens negatief uitgelaten over de Joden. Bekendheden zoals o.a. Seth Rogen geven dan ook aan dat Gibson antisemitisch is en daardoor niet de beste optie.

Gibson reageert
Gibson laat zich erover uit: ''Even voor alle duidelijkheid: het is mij verteld dat het een verzonnen verhaal is, dat gaat over een fictieve familie. Daarom is de titel ook Rothchild en niet Rothschild zoals de naam van de echte familie''. Toch stelt dit antwoord lang niet iedereen tevreden, aangezien velen denken dat er ongetwijfeld de nodige verwijzingen naar de echte familie in zullen zitten.

NieuwsFilm

meest populair