Snelle vorderingen 'Den Of Thieves 2' met Gerard Butler

Er zit opeens schot in de zaak dankzij twee nieuwe geldschieters.

In 2018 werd de actiethriller Den Of Thieves verpletterd door de critici. Het zou vooral een slappe wannabe rip-off zijn van Heat (1995). Toch smulde het publiek ervan en verdiende de film bijna dubbel en dwars diens budget terug, 57 miljoen tegenover 30 miljoen. Blijkbaar was dat reden genoeg voor de makers om een vervolg uit de grond te stampen. Door een samenwerking met eOne en Tucker Tooley Entertainment als financierders, die het overnemen van STX Films, wordt er nu flink haast gemaakt met de productie.

Hoofdrolspelers Gerard Butler ('Big' Nick O'Brien), O'Shea Jackson (Donnie Wilson) en Meadow Williams (Holly O'Brien) hernemen hun rollen, evenals schrijver en regisseur Christian Gudegast. Als het meezit, moeten de camera's aankomende zomer al gaan draaien.

Tegenover ScreenRant verklaarde Gudegast: Ik schreef deel 1 altijd met de opzettelijke intentie om een deel 2 te lanceren en heb lang over dit verhaal nagedacht om het zich helemaal in Europa te laten afspelen en ook een bendejacht op Nick zelf te open. In Den Of Thieves: Pantera (voorlopige officiële werktitel) jaagt 'Big' Nick O'Brien op een groep diamantdieven die zich in de straten van Europa bevinden. Hij komt ook weer dichter bij het vangen van Donnie Wilson die ditmaal verstrikt is geraakt in de wereld van de beruchte Panthermaffia.

Een exacte releasedatum is nog niet geprikt, maar volgend jaar is het doel en komende maanden zien we de hoofdrolspelers eerst nog in andere sequels. Butler maakt zich op voor een terugkeer in Angel Has Fallen en Jackson verschijnt binnenkort in Godzilla: King Of The Monsters.

NieuwsFilm

meest populair