Algemeen

Mogelijk erg zwaar weer voor 'X-Men: Dark Phoenix': desastreuze box office-voorspelling

De financiële voorspellingen zijn niet gunstig.

door Bram de Groot om 09:00 in Algemeen
Het lijkt er vooralsnog op dat de allerlaatste X-Men film - in de reeks zoals we die nu kennen - het moeilijk gaat krijgen; in ieder geval financieel. Volgens The Hollywood Reporter zou X-Men: Dark Phoenix nog wel eens de zwakste openingsscore uit de franchise kunnen neerzetten in de States.

Volgens THR zou de film van schrijver/producent/regisseur Simon Kinberg niet verder komen dan zo'n 50 miljoen dollar in het premièreweekend. Dit is voor een superheldenfilm en zeker een prijzige X-Men film erg mager. Deze score is onder de 53 miljoen dollar van The Wolverine uit 2013 en 54 miljoen van de franchise-starter X-Men uit 2000.

X-Men: Apocalypse
Het vervolg op X-Men: Apocalypse uit 2016 zet de dalende trend van de X-Men sagafilms door. Bryan Singers Apocalypse deed het een paar jaar geleden ook al niet zo goed in de States, door te starten met $65,8 miljoen en uit te komen op $155,4 miljoen. De wereldwijde score van $543,9 miljoen bleek uiteindelijk voldoende voor een vervolg.

Vanaf 6 juni is Dark Phoenix te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Movieman2018

Avatar

Tja... Eerlijk gezegd kijk ik er zelf niet heel hard uit naar de film. De enige film die ik echt wou zien was Endgame.. Deze heeft een heel klein kans voor mij om in de bios te zien. Ik ga hem wel op blu-ray zien in eigen huis uiteraard.

Jeroen Pasman

Avatar

Mensen kijken hier gewoon niet naar uit. Da's duidelijk.
Je kunt door de hoeveel sequels, prequels, en reboots het verhaal niet meer volgens. Doorgewinterde comic fans wel, maar de gemiddelde kijker haakt gewoon af

Mav Damian

Avatar

Tja er is ook niet echt opbouw naar dit einde zoals Harry Potter The Deathly Hollows of Avengers Endgame, dan kon er een hype ontstaan naar dit.
Had gewoon geëindigd met Logan. Is niet alleen een mooi einde voor hem, maar ook voor de X-Men universum.

flep

Avatar

Wellicht dat voor velen, in ieder geval voor mij wel, endgame een afsluiter is voor jarenlange melkerij van de superhelden. Ik ben wel in voor vernieuwing, niet voor herhaling.

Daarnaast lijkt me de marketing campagne ook minder goed als die van marvel.

Hoewel ik de acteurs van de x-men op het moment wel goed vind.

Decepticon

Avatar

Ik kijk wel heel erg uit naar deze film!

Ik snap alle negativiteit tegenwoordig richting de X-Men films niet, Apocalypse is imo meer dan een prima film, but that's just me.
Ik blijf de Fox X-Men met liefde steunen.
Ik ben geen doorgewinterde comic fan, maar ik kan alle verhalen van deze films prima volgen. Zo moeilijk is dat niet hoor.

Enerzijds vind ik het jammer dat er een einde komt aan de X-Men van Fox, ik zie liever niet alles onder één dak, maar ik kijk wel heel erg uit naar het moment dat de X-Men in de MCU worden geïntroduceerd.

Civilian Supreme

Avatar

Naar mijn mening hadden ze gewoon moeten stoppen na Dofp.
Perfecte afsluiter, daarna hadden ze het een poosje moeten laten rusten en weer op 0 beginnen. De films met de jonge cast waren ook goed gedaan(tot aan apocalypse) maar alles bij elkaar is het een zootje geworden. Deze zal niemand van opkijken als het een flop wordt. Vooral ook omdat het vlak na Endgame komt.

Dale Cooper

Avatar

Ik ben ook helemaal de draad kwijt, de eerste 3 spelen zich af in hetzelfde universum als de de overige films? Laat ze gewoon helemaal opnieuw beginnen in het MCU....

Colruiter

Avatar

Deze film heeft dan ook zoveel bagage: het voortdurend uitstellen van de release en de vele reshoots, het feit dat het de laatste film van FOX is waardoor je al weet dat niets wat gebeurt gevolgen kan hebben, de film volgt op een zwakke voorganger waarin te weinig aandacht werd besteed aan de nieuwe personages die nu het verhaal moeten dragen, de film wordt geregisseerd door een onervaren regisseur, het zusterproject New Mutants is gewoon gecanceld na voortdurend uitstel en reshoots, de te onthullende trailers van de film... Ik ga hoe dan ook kijken, maar ik vrees het ergste.

MisterPink

Avatar

Ze hadden totaal overnieuw moeten beginnen met nieuwe acteurs. Hoe goed Fassbender et cetera ook zijn.

Daarbij keek 30% ook voor Wolverine en die is niet meer dus rebooten die hap.

A-Bat

Avatar

Apocalypse was gewoon niet goed, dus indien deze beter zou zijn komt het misschien nog goed.

Sunspot

Avatar

Kijk er zeker wel naar uit, laatste film ook.

Maar denk zoals hierboven wordt gezegd, veel mensen al zijn afgehaakt, voor veel kijkers is het niet goed te volgen, verschillende acteurs, geen echte opbouw.

Hoewel er niet per se een opbouw nodig is, maar zou de huidige trilogie zeker wel helpen.

Had gewoon moeten stoppen naar DoFP, was perfect als afsluiter en was een topfilm!

Logan er nog achteraan, was een waardig afscheid, klaar Smiley face.

Wil trouwens zeker wel Fassbender terugzien, McAvoy en Hoult (Beast). Maar zal wel niet gebeuren.

Einde van een tijdperk, was eigenlijk had moeten eindigen met Logan dus

GreenHornet

Avatar

Ze hadden moeten stoppen na Days of Future Past

NieuwsFilm

meest populair