Mel Gibson heeft sterrencast met o.a. Michael Fassbender op het oog voor zijn western-remake

Warner Bros. krijgt het project eindelijk van de grond.

Naast een hele resem films waarin Mel Gibson straks als acteur te zien zal zijn, gaat hij er ook weer eentje regisseren. Dat wordt The Wild Bunch, een remake van een film uit 1969. Een aantal bekende acteurs voeren nu gesprekken met Warner Bros. over de hoofdrollen.

Die bekende koppen zijn Michael Fassbender (X-men: First Class), Jamie Foxx (Django Unchained) en Peter Dinklage (Game of Thrones). Vooral voor Foxx zal het genre geen onbekend terrein zijn: de film is namelijk een western. Het origineel ging over een groep ouder wordende outlaws die op zoek gaan naar een laatste flinke buit terwijl het Wilde Westen rond hen aan het verdwijnen is en het industriële tijdperk op gang komt. Ze worden opgejaagd door een bende die geleid wordt door een vroegere partner die ze bedrogen hebben.

Al lang in de maak
Warner Bros. probeert al bijna 9 jaar lang om deze remake van de grond te krijgen. De eerste poging was in 2011, met Brian Helgeland en regisseur Tony Scott. Door de zelfmoord van die laatste in 2012 werd de film op de lange baan geschoven. Sterproducer Jerry Bruckheimer is in het project blijven geloven. Gibsons recentste film als regisseur, Hacksaw Ridge, was een succes. Hij haalde 2 Oscars binnen, en bracht meer dan 170 miljoen dollar op. Natuurlijk hoopt WB op een even groot succes voor The Wild Bunch.

Over een verschijningsdatum is evenwel nog niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair