Disney vindt regisseur voor eerste live-action 'Rescue Rangers'-film (ja, Knabbel en Babbel uit jouw jeugd!)

Het wordt geen oorsprongs- of detectiveverhaal!

Disney heeft Akiva Schaffer, voornamelijk bekend van de komediegroep Lonely Island, ingehuurd voor de regie van Rescue Rangers, de eerste live-action-film over de bekende grondeekhoorntjes Knabbel en Babbel.

Bekijk de afbeelding
Knabbel en Babbel bestaan al sinds 1943, maar kregen in 1989 een volledige make-over met de cartoon Rescue Rangers. Hierin vormen de twee eekhoorntjes een detectiveteam waarin Knabbel de serieuze en Babbel de humorvolle partner is. Dat zorgde voor een leuke dynamiek die nu in een hybride live-action- en animatievorm vertaald mag worden naar het witte doek.

Achter de schermen
Dan Gregor en Doug Mand hebben het script geschreven. Rescue Rangers wordt geen oorsprongsverhaal, zo weet The Hollywood Reporter te melden. Daarnaast volgt de film ook de detective-insteek van de serie niet. In plaats daarvan wordt Rescue Rangers omschreven als een 'coole, meta, zelfbewuste' film.

David Hoberman en Todd Lieberman, de producenten achter The Muppets (2011) en Beauty and the Beast (2017), zullen ook dit project produceren. Het is niet bekend welke distributieplannen Disney voor Rescue Rangers heeft. De studio zou de film uit kunnen brengen in de bioscoop, maar een release op zijn nieuwe streamingdienst Disney+ behoort ook tot de mogelijkheden.


Rescue Rangers heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair