Algemeen

'John Wick 4' is in de maak en werd op bijzondere wijze aangekondigd

Keanu Reeves maakt zich op voor ronde vier.

door Corneel Vanfleteren om 11:47 in Algemeen
Bliksemsnel, zo mogen we deze aankondiging toch wel omschrijven. De bekendmaking dat John Wick 4 eraan komt was zeker geen verrassing, maar dat terwijl het derde deel, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, nog geen week in de Nederlandse bioscopen draait, is uiterst onverwacht. Net zoals de manier waarop de fans het nieuws vernamen.

De aankondiging dat John Wick 4 al in de steigers staat, gebeurde namelijk via sms! Amerikaanse fans konden hun gsm-nummer opgeven, waarna ze nieuws en informatie kregen over Parabellum. Maar de recentste sms ging helemaal niet over het derde deel... De tekst luidde:
"You have served. You will be of service. John Wick: Chapter 4 is coming - May 21, 2021."


De reacties van fans waren dan ook overweldigend:

Logische (financiële) keuze
En daarmee hebben we gelijk een releasedatum voor de VS: 21 mei 2021. Dat is dus, vanaf de dag van de aankondiging, exact over twee jaar. Het moet genoeg tijd zijn om een verhaal uit te werken en Keanu Reeves weer in de huid van de huurmoordenaar te laten kruipen. Het einde van Parabellum zegt misschien iets over wat John Wick te wachten staat.

En daarmee is een vierde deel een logische keuze. Zeker als je, zoals studio Lionsgate, een oogje op de opbrengsten houdt. De eerste John Wick bracht (in de States) in het openingsweekend $ 14,4 miljoen op, het tweede deel $ 30,4 miljoen, en Parabellum $ 56,8 miljoen. Voor een studio met weinig andere grote successen, is de John Wick-franchise een zegen. Voorlopig kun je eerst deel drie, Parabellum, gaan (her)bekijken in de bioscoop, waar we hieronder nog even de trailer van delen.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Gezien dat ruk einde van deel 3, was het al erg duidelijk.
De verrassing echter dat het maar 2 jaar gaat duren.

Persoonlijk mogen ze wel een einde aan breien. De 3e akte van JW3 vertoont behoorlijk al wat fatigue. Niet op die manier doorgaan.

Dat wilt niet zeggen dat JW hoeft te gaan stoppen. Spin-off's zoals de TV serie The Continental is nog steeds welkom. Ik geloof dat Keanu Reeves een cameo gaat krijgen.

Of verder gaan met Halle Berry met haar schoothondjes waar ik ooit hoop dat er ook getrainde katten als moordwapen gebruikt kunnen worden :D Halle Berry is een voorbeeld, want in de wereld van JW blijken er meerdere assassins rond te lopen.

Maac

Avatar

Goed nieuws!

Angelo1979

Avatar

Mooi, kan niet wachten.

Goku32

Avatar

Master of films was deeltje 3 een goeie film. Of zeg je va maar op blu ray kijken

GreenHornet

Avatar

eerst gaat hij Face the Music maken

Master Of Films

Avatar

Goku32 "Master of films was deeltje 3 een goeie film."
Ja.

Civilian Supreme

Avatar

Op zich goed nieuws als ze een beetje een andere koers gaan varen zoals MOF zegt.
Ik weet eerlijk gezegd niet of ik deze nu zo geweldig vond, ik ben er iig nog niet over uit.
Het is helemaal in lijn van 1 en 2 dus dat was te verwachten, een aantal actiescenes echt heel mooi en goede gevechten. De cast was ook goed.
Ik weet daarom niet waarom ik er niet een tevreden gevoel aan over heb gehouden, het einde was wat vreemd maar dat heeft daar niet zoveel invloed op.
Wat ik wel als kleine minpuntjes heb is dat de vele gevechten, hoe cool ze ook waren een beetje saai werden(overkill) en dat er toch behoorlijk wat mogelijkheden waren om Wick om te leggen. Iets wat de boefjes maar niet lijken te snappen is dat als je ook maar 0,000001% de kans hebt hem te doden je dat ook moet doen.

Wat ik wel kan zeggen is dat je deze wel in de bios moet kijken, en gelukkig gewoon in 2d. Ook wel mooi om te zien dat het Shaky cam gebeuren tijdperk over is. Deze regisseur weet het subliem vast te leggen.

Goku32

Avatar

Deel 3 een vette sick actie film niet nornaal deze film Poehhh

nieuwslaatste nieuws

meest populair