'John Wick 4' is in de maak en werd op bijzondere wijze aangekondigd

Keanu Reeves maakt zich op voor ronde vier.

Bliksemsnel, zo mogen we deze aankondiging toch wel omschrijven. De bekendmaking dat John Wick 4 eraan komt was zeker geen verrassing, maar dat terwijl het derde deel, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, nog geen week in de Nederlandse bioscopen draait, is uiterst onverwacht. Net zoals de manier waarop de fans het nieuws vernamen.

De aankondiging dat John Wick 4 al in de steigers staat, gebeurde namelijk via sms! Amerikaanse fans konden hun gsm-nummer opgeven, waarna ze nieuws en informatie kregen over Parabellum. Maar de recentste sms ging helemaal niet over het derde deel... De tekst luidde:
"You have served. You will be of service. John Wick: Chapter 4 is coming - May 21, 2021."


De reacties van fans waren dan ook overweldigend:





Logische (financiële) keuze
En daarmee hebben we gelijk een releasedatum voor de VS: 21 mei 2021. Dat is dus, vanaf de dag van de aankondiging, exact over twee jaar. Het moet genoeg tijd zijn om een verhaal uit te werken en Keanu Reeves weer in de huid van de huurmoordenaar te laten kruipen. Het einde van Parabellum zegt misschien iets over wat John Wick te wachten staat.

En daarmee is een vierde deel een logische keuze. Zeker als je, zoals studio Lionsgate, een oogje op de opbrengsten houdt. De eerste John Wick bracht (in de States) in het openingsweekend $ 14,4 miljoen op, het tweede deel $ 30,4 miljoen, en Parabellum $ 56,8 miljoen. Voor een studio met weinig andere grote successen, is de John Wick-franchise een zegen. Voorlopig kun je eerst deel drie, Parabellum, gaan (her)bekijken in de bioscoop, waar we hieronder nog even de trailer van delen.



NieuwsFilm

meest populair